breaking newsΕλλάδα

Ιστορική κωλοτούμπα για την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών

 

Μνημείο υποκρισίας!

Η κυβέρνηση άλλαξε το επίσημο ανακοινωθέν πέντε ώρες μετά τη δημοσίευσή του

Αναξιοπρέπεια, απάτη, γκάφα, ευτελισμός.

Ολα αυτά μαζί και το καθένα από μόνο του μπορούν να χαρακτηρίσουν αυτό που έγινε με το κοινό ανακοινωθέν των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 11.08 χθες το πρωί και άλλαξε λίγα λεπτά πριν από τις 4 το απόγευμα. Η αλλαγή αφορούσε μία μόνο λέξη, τη λέξη «ιστορική», που χαρακτήριζε τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία υπήρχε το πρωί και αφαιρέθηκε το απόγευμα. Ιστορική αναξιοπρέπεια, ιστορική απάτη, ιστορική γκάφα ή ιστορικός ευτελισμός;

Εγινε αλλαγή σε επίσημο κείμενο με κοινές δηλώσεις δύο υπουργών Εξωτερικών, της Ελλάδας και των ΗΠΑ, γιατί εξέθετε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και αυτό έγινε εν γνώσει του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η Ελλάδα σπατάλησε διπλωματικό κεφάλαιο, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως φαίνεται, πριν από το συμφέρον της χώρας, ενδιαφέρεται για την κάλυψη της «ιστορικής κωλοτούμπας» του.

Να τα πάρουμε από την αρχή. Μετά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον ομόλογό του Μάικλ Πομπέο δημοσιεύθηκε το κοινό ανακοινωθέν, στο οποίο αναφερόταν ότι «Ελλάδα και ΗΠΑ χαιρετίζουν την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών».

Αυτή η αναφορά ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, εντός και εκτός Ν.Δ. Ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, γιατί η προδοτική συμφωνία, με την οποία παραδόθηκαν η γλώσσα, το όνομα της Μακεδονίας, χαρακτηριζόταν «ιστορική». Και αυτοί που πρωτοστάτησαν στην προδοσία έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την κοροϊδία του λαού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Εσπευσαν να εκμεταλλευτούν το ατόπημα με πρώτον τον Αλέξη Τσίπρα, που κάλεσε τη Ν.Δ. να ψηφίσει τα τρία μνημόνια που αφορούν την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. Αντιδράσεις υπήρξαν και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, με το ΚΙΝ.ΑΛ. να χαρακτηρίζει τον Μητσοτάκη «Ιανό της πολιτικής» και την Ελληνική Λύση να χαρακτηρίζει «ιστορική» «μόνο την απάτη της Νέας Δημοκρατίας εις βάρος του ελληνικού λαού».

Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ., αντίστοιχες με αυτές της αντιπολίτευσης, αλλά γι’ άλλους λόγους. Ετσι το υπουργείο Εξωτερικών «αναγκάστηκε», προφανώς από το Μαξίμου, να στείλει ορθή επανάληψη του κοινού ανακοινωθέντος, σε συνεννόηση με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Σύμφωνα με πηγές από το ΥΠΕΞ, αρχικά δόθηκε στη δημοσιότητα ένα προσχέδιο και όχι το κείμενο που είχε συμφωνηθεί από τα δύο υπουργεία. Και οι δικαιολογίες συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχαν μείνει από τον ΣΥΡΙΖΑ τα προσχέδια που χαρακτήριζαν τη συμφωνία ιστορική. Τουλάχιστον αστεία η δικαιολογία, όπως αστεία ήταν και η αντιμετώπιση του όλου θέματος από την κυβέρνηση. Αυτό που πρέπει να εξηγήσει όμως ο κ. Μητσοτάκης είναι αν η αντιμετώπιση των εθνικών μας θεμάτων είναι ίδια με αυτήν των σημερινών παλινωδιών.

Τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία ετοιμάζεται να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με την Τουρκία.

dimokratianews
Back to top button