breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η πλήρης αλήθεια για την «κλιματική κρίση» από αληθινούς και αξιόπιστους επιστήμονες

«Το όλο θέμα είναι μια ολοκληρωτική απάτη, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα καμία επιστημονική απόδειξη ότι το CO2 είναι υπεύθυνο για την κλιματική αλλαγή κατά τη διάρκεια των αιώνων»

 

Κλιματική κρίση: Η Γη έχει εισέλθει σε «αχαρτογράφητη περιοχή» και η ζωή είναι «υπό πολιορκία». Ο κόσμος απέτυχε να προσέξει αυτό το μήνυμα και τώρα «ο χρόνος έχει τελειώσει», προειδοποιεί μια πρόσφατη έκθεση της BioScience της Oxford Academics.

Οι συντάκτες της έκθεσης λένε ότι ο καταλύτης πίσω από τις τρομερές προειδοποιήσεις είναι η κλιμάκωση των συγκεντρώσεων διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Για να διασωθεί ό,τι έχει απομείνει, οι συγγραφείς λένε ότι είναι απαραίτητη μια πολύ πιο γρήγορη κατάργηση του πετρελαίου, του άνθρακα και άλλων ορυκτών καυσίμων. Η αποτυχία θα μπορούσε να προκαλέσει ελλείψεις νερού και τροφίμων, καθώς και υπερβολική ζέστη, για το ένα τρίτο έως το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού.

Το μήνυμα είναι παρόμοιο με αυτό των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και αμέτρητων κυβερνητικών ηγετών: οι συγκεντρώσεις CO2 είναι πολύ υψηλές και η συνεχής καύση ορυκτών καυσίμων, που απελευθερώνουν CO2, θα κάνει τους ανθρώπους να πεθάνουν.

Έτσι, ο ΟΗΕ δηλώνει ότι είναι απαραίτητο να δαπανηθούν τρισεκατομμύρια δολάρια φορολογουμένων σε «φιλικές προς το κλίμα πρωτοβουλίες», όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια και να τρώμε λιγότερο κρέας , ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ζητήσει την πλήρη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα.

Ωστόσο, δεν έχουν όλοι οι επιστήμονες την ίδια άποψη. Σύμφωνα με τον Πάτρικ Μουρ, πρόεδρο και επικεφαλής επιστήμονα της Ecosense Environmental και συνιδρυτή της Greenpeace, τα τρομοκρατικά μηνύματα για την κλιματική αλλαγή δεν βασίζονται στην πραγματικότητα.

«Το όλο θέμα είναι μια ολοκληρωτική απάτη», είπε ο κ. Μουρ. «Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα καμία επιστημονική απόδειξη ότι το CO2 είναι υπεύθυνο για την κλιματική αλλαγή κατά τη διάρκεια των αιώνων».

Ο κ. Μουρ είπε ότι τις τελευταίες δεκαετίες, το μήνυμα για το κλίμα αλλάζει συνεχώς. Πρώτα, ήταν η παγκόσμια ψύξη, μετά η υπερθέρμανση του πλανήτη, μετά η κλιματική αλλαγή και τώρα η κλιματική καιρική καταστροφή.

«Λένε ότι όλοι οι ανεμοστρόβιλοι, όλοι οι τυφώνες, όλες οι πλημμύρες και όλα τα κύματα καύσωνα προκαλούνται από το CO2. Αυτό είναι ψέμα. … Είμαστε μέρος αυτού του κύκλου ψεμάτων», είπε.

«Δεν χρειαζόμαστε CO2. Για εμάς, είναι ένα απόβλητο προϊόν—χρειαζόμαστε οξυγόνο. Αλλά τα φυτά είναι αυτά που φτιάχνουν το οξυγόνο για εμάς, και εμείς τους επιστρέφουμε το CO2».

Είπε επίσης ότι η καύση ορυκτών καυσίμων—τα οποία εκπέμπουν CO2—είναι καλό για τη ζωή των φυτών.

«Αναπληρώνουμε την ατμόσφαιρα με CO2 σε ένα επίπεδο που είναι πολύ πιο ευνοϊκό για τη ζωή και την ανάπτυξη ιδιαίτερα των φυτών».

Οι θάνατοι που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες και οι κλιματικές καταστροφές στην πραγματικότητα μειώθηκαν «απότομα» με τα χρόνια, σύμφωνα με τον John Christy, κλιματολόγο και καθηγητή ατμοσφαιρικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα και διευθυντή του Earth System Science Center.

εικόνα-5555361
Ο θηροφύλακας Simba Marozva αφαιρεί έναν χαυλιόδοντα από έναν αποσυντιθέμενο ελέφαντα που πέθανε από ξηρασία στο Εθνικό Πάρκο Hwange στο Hwange, στη βόρεια Ζιμπάμπουε στις 16 Δεκεμβρίου 2023. Το πάρκο 14.600 τετραγωνικών χιλιομέτρων (5.600 τετραγωνικά μίλια) φιλοξενεί περισσότερους από 450.000 ελέφαντες και για πολλούς θεωρούνται απειλή για το περιβάλλον.

 

Το 1925, υπήρχαν κατά μέσο όρο 484.880 θάνατοι που σχετίζονταν με το κλίμα παγκοσμίως, σύμφωνα με την Human Progress . Από τότε, ο αριθμός αυτός μειώνεται σταθερά, με την τελευταία έκθεση του 2020 να δείχνει ότι υπήρχαν κατά μέσο όρο 14.893 θάνατοι που σχετίζονται με το κλίμα παγκοσμίως.

«Το CO2 απεικονίζεται τώρα ως η αιτία των καταστροφικών ακραίων καιρικών συνθηκών. Η έρευνά μας δείχνει ότι αυτές οι ακρότητες δεν γίνονται πιο έντονες ή συχνές», είπε ο κ. Κρίστι στους The Epoch Times. «Έτσι, το CO2 δεν μπορεί να ευθύνεται για κάτι που δεν υπάρχει».

Ο ΟΗΕ σχεδιάζει οι χώρες να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα στο μηδέν όσο το δυνατόν γρηγορότερα μέχρι το 2050. Το σχέδιο είναι «συλλογική αυτοκτονία», λέει η Malgosia Askanas, ανώτερη συνεργάτης έρευνας και ανάπτυξης στο Aurora Biophysics Research Institute.

Η κ. Ασκάνα είπε ότι η ανησυχία για το CO2 δεν βασίζεται στην επιστήμη. «Ξεκίνησε με την υστερία της Νέας Εποχής των Παγετώνων και μια ελάχιστα γνωστή έκθεση της CIA το 1974 που ισχυριζόταν ότι μια μεγάλη κλιματική αλλαγή βρισκόταν σε εξέλιξη», είπε. «Αργότερα, ο συναγερμός της «παγκόσμιας ψύξης» μεταμορφώθηκε στο αντίθετό ακριβώς , χρησιμοποιώντας την λανθασμένη ιδέα της υπερθέρμανσης του πλανήτη λόγω περίσσειας CO2 – η οποία είναι χημικά ψευδής».

Διοξείδιο του άνθρακα και ζωή

Ο κ. Christy είπε ότι το κλίμα της γης έχει «τεράστια φυσική μεταβλητότητα» και ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια σταδιακή φάση θέρμανσης.

«Το CO2 έχει άδικα δαιμονοποιηθεί επειδή είναι στην πραγματικότητα φυτική τροφή στην ατμοσφαιρική του μορφή και είναι η συνέπεια της παραγωγής ενέργειας με βάση τον άνθρακα, η οποία αναμφισβήτητα βελτιώνει τις ζωές σε όλο τον κόσμο», είπε.

Ο ίδιος αποκαλεί το CO2 ως το «νόμισμα της ζωής». «Σε προηγούμενες εποχές, υπήρχαν πολλές φορές περισσότερα επίπεδα CO2 στην ατμόσφαιρα από ό,τι σήμερα».

Ο κ. Μουρ έδειξε ένα γράφημα που απεικονίζει το CO2 και τη θερμοκρασία τα τελευταία 500 εκατομμύρια χρόνια. «Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι το CO2 και η θερμοκρασία της γης, ελάχιστα συγχρονίζονται που σημαίνει πως δεν αλληλοεπιδρούν», είπε. «Αυτό αναιρεί λίγο ή πολύ την κυριαρχούσα άποψη της εποχής μας ότι υπάρχει σύνδεση αιτίας-αποτελέσματος μεταξύ αυτών των δύο μεταβλητών».

εικόνα-5555212
Ο Takuya Sato ελέγχει νεαρά φυτά τριανταφυλλιάς κάτω από αγωγούς που εκπέμπουν CO2 σε ένα θερμοκήπιο στο Rokkasho της Ιαπωνίας

Ο κ. Μουρ λέει ότι οι τρέχουσες συγκεντρώσεις CO2 είναι «ιστορικά χαμηλές».

«Γυρίζοντας 150 εκατομμύρια χρόνια πίσω, το CO2 ήταν κάπου μεταξύ 2.000 και 2.500 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm)», είπε.

Γενικά, το CO2 της ατμόσφαιρας είναι χαμηλό (περίπου 180 ppm) κατά τις περιόδους παγετώνων και υψηλότερο κατά τη διάρκεια των μεσοπαγετώνων, σύμφωνα με τη Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC).

Πριν από τη Βιομηχανική Εποχή, περίπου το 1750, το ατμοσφαιρικό CO2 ήταν περίπου 280 ppm για αρκετές χιλιάδες χρόνια, αναφέρει η IPCC. Το τρέχον μέγιστο επίπεδο στην ατμόσφαιρα είναι περίπου 420 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm), σύμφωνα με στοιχεία του 2021 από την Έρευνα NOAA.

Ο κ. Moore λέει ότι αυτό είναι καλό και ότι η ώθηση για καθαρό μηδενικό CO2 είναι μια καταστροφική πολιτική. Οτιδήποτε κάτω από 150 ppm είναι «επίπεδο πείνας» για τα περισσότερα είδη φυτών. «Το CO2 βρίσκεται μόλις τώρα στο 0,042 τοις εκατό της ατμόσφαιρας. Και το γεγονός είναι ότι τα φυτά θα προτιμούσαν να κυμαίνεται μεταξύ 1.500 και 2.000 ppm για να έχουν βέλτιστη ανάπτυξη», είπε.

«Οι εμπορικοί καλλιεργητές θερμοκηπίου παγκοσμίως αυξάνουν σκόπιμα το επίπεδο CO2 στα θερμοκήπια τους μεταξύ 800 και 1.200 ppm. Το βέλτιστο επίπεδο για δέντρα και φυτά στην πραγματικότητα, είναι κοντά στα 2000 ppm».

Ο Πάτρικ Χαντ, πρόεδρος του Climate Realist of BC, είπε ότι οι άνθρωποι γενικά δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει με το CO2.

«Τους είπαν ότι μια θερμότερη Γη είναι κακή, αν και τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό είναι λάθος», είπε στους The Epoch Times. «Κατά τους λεγόμενους σκοτεινούς αιώνες τα πράγματα ήταν πιο κρύα πάνω στη Γη. Κάτι που σήμαινε ότι δεν ήταν και τόσο άνετο να ζεις κατά τη Μικρή Εποχή των Παγετώνων. Αλλά κατά τη διάρκεια της μεσαιωνικής περιόδου της υπερθέρμανσης, είχαν και τους πόρους και την διάθεση και αρκετά χρήματα για να χτίσουν καθεδρικούς ναούς».

εικόνα-5555213
Μια μπουλντόζα λειτουργεί πάνω από ένα ανάχωμα άνθρακα στον τερματικό σταθμό CCI Energy Slones Branch στο Shelbiana του Κεντάκι

Ο κ. Χαντ είπε ότι η βιομάζα, ή η ανάπτυξη των φυτών, στη γη έχει αυξηθεί κατά 20 τοις εκατό τα τελευταία 40 χρόνια, «και το 70 τοις εκατό αυτής της ανάπτυξη αποδίδεται στο CO2».

Το 2018, η NASA δημοσίευσε μια έκθεση που έδειχνε ότι το «πράσινο» της Γης αυξανόταν, κάτι που αποδείκνυε ότι η υγεία των δασών, των λιβαδιών και των αγροκτημάτων ήταν πιο εύρωστη.

«Είναι ειρωνικό το γεγονός ότι οι ίδιες εκπομπές άνθρακα που ευθύνονται για τις επιβλαβείς αλλαγές στο κλίμα γονιμοποιούν επίσης την ανάπτυξη των φυτών, η οποία με τη σειρά της μετριάζει κάπως την υπερθέρμανση του πλανήτη», δήλωσε ο συν-συγγραφέας της έκθεσης, Jarle Bjerke του Νορβηγικού Ινστιτούτου για την Έρευνα της Φύσης. Οι επόμενοι χάρτες που δημοσίευσε η NASA, συνέχισαν να δείχνουν αυξήσεις στο «πράσινο» της Γης.

Θερμοκρασία και CO2 ως καθαρό αγαθό

Από το 1950, οι εκπομπές CO2 από τον άνθρωπο έχουν αυξηθεί «εκθετικά», είπε ο κ. Μουρ, αλλά η θερμοκρασία δεν ανταποκρίθηκε με τον ίδιο τρόπο.

«Δεν υπάρχει περίπτωση όλο αυτό να είναι μια σχέση αιτίου-αποτελέσματος. Η αιτία υποτίθεται ότι είναι το CO2. Αλλά αν το CO2 ήταν υπεύθυνο για την θέρμανση, θα είχαμε θερμανθεί πολύ περισσότερο από ό,τι θεωρούν κάποιοι ότι έχουμε θερμανθεί σήμερα», είπε.

Το κυρίαρχο παγκόσμιο κίνημα κατά της αύξησης της θερμοκρασίας είναι η Συμφωνία του Παρισιού του ΟΗΕ , μια νομικά δεσμευτική διεθνής συνθήκη για «ουσιαστική μείωση των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου» προκειμένου να περιοριστούν οι αυξήσεις της παγκόσμιας θερμοκρασίας σε 1,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Η παγκόσμια θερμοκρασία επιφάνειας από 65 εκατομμύρια YBP δείχνει τη σημαντική τάση ψύξης τα τελευταία 50 εκατομμύρια χρόνια. Ενώ οι πόλοι ήταν σημαντικά θερμότεροι από ό,τι είναι σήμερα, σημειώθηκε πολύ λιγότερη θέρμανση στις τροπικές περιοχές, οι οποίες παρέμειναν κατοικήσιμες σε όλη τη διάρκεια. Η Γη βρίσκεται τώρα σε μια από τις πιο ψυχρές περιόδους τα τελευταία 600 εκατομμύρια χρόνια. (Ευγενική προσφορά του Dr. Patrick Moore)
Η παγκόσμια θερμοκρασία επιφάνειας από 65 εκατομμύρια YBP δείχνει τη σημαντική τάση ψύξης τα τελευταία 50 εκατομμύρια χρόνια. Ενώ οι πόλοι ήταν σημαντικά θερμότεροι από ό,τι είναι σήμερα, σημειώθηκε πολύ λιγότερη θέρμανση στις τροπικές περιοχές, οι οποίες παρέμειναν κατοικήσιμες σε όλη τη διάρκεια. Η Γη βρίσκεται τώρα σε μια από τις πιο ψυχρές περιόδους τα τελευταία 600 εκατομμύρια χρόνια.

Η συμφωνία τέθηκε σε ισχύ το 2016 και περισσότερες από 195 χώρες την έχουν συνάψει. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη συμφωνία τον Ιούνιο του 2017.

«Η Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα είναι απλώς το πιο πρόσφατο παράδειγμα που δείχνει ότι η Ουάσιγκτον σύναψε μια συμφωνία που θέτει σε μειονεκτική θέση τις Ηνωμένες Πολιτείες προς αποκλειστικό όφελος άλλων χωρών, αφήνοντας τους φορολογούμενους να απορροφήσουν το κόστος όσον αφορά τις χαμένες θέσεις εργασίας, τους χαμηλότερους μισθούς, τα κλειστά εργοστάσια ενώ σε πολλές περιπτώσεις μείωσε την οικονομική παραγωγή», δήλωσε τότε ο πρόεδρος Τραμπ.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν προσχώρησε ξανά στη συμφωνία την πρώτη ημέρα της θητείας του, στις 20 Ιανουαρίου 2021. Ο Λευκός Οίκος είπε ότι η αντιμετώπιση της «κλιματικής κρίσης» είναι μία από τις «τέσσερις κρίσεις» στις οποίες θα επικεντρωθεί η κυβέρνηση του.

Επηρεάζει «όχι μόνο τον αμερικανικό λαό, αλλά και την παγκόσμια κοινότητα [και] η επανένταξη στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα είναι ένα ζωτικό βήμα για να γίνει αυτό», είπε η Τζεν Ψάκι, η τότε εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Ο κ. Μουρ είπε ότι το όριο του 1,5 βαθμού Κελσίου που επιβάλλεται από τη Συμφωνία του Παρισιού είναι «σκουπίδια».

«Αυτός ο 1,5 βαθμός είναι που θα καταστρέψει ολόκληρη τη Γη; Η Γη ήταν κατά πολύ περισσότερο από 1,5 βαθμό θερμότερη κατά το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της», είπε.

«Τυχαίνει να βρισκόμαστε σε μια υπερθέρμανση που τώρα ονομάζεται Σύγχρονη Θερμή Περίοδος. Αλλά η Σύγχρονη Θερμή Περίοδος προέρχεται από τη Μικρή Εποχή των Παγετώνων, η οποία κορυφώθηκε γύρω στο 1600—πολύ πριν αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε ορυκτά καύσιμα».

Σε ένα έγγραφο που συνέταξε μαζί με ομοτίμους, ο κ. Μουρ έγραψε ότι, σύμφωνα με ιστορικά πρότυπα 800.000 ετών, θα είχε συμβεί μια μεγάλη περίοδος παγετώνων εάν οι άνθρωποι δεν είχαν προκαλέσει αύξηση του CO2.

εικόνα-5393959
Χωρικοί χρησιμοποιούν το νέο τους πηγάδι που κατασκεύασε η Water Wells για την Αφρική στο Khobwe Village 2 στο Μαλάουι

Ο κ. Christy είπε ότι το επιπλέον CO2 μπορεί να αναβάλει την επόμενη εποχή των παγετώνων, αλλά όχι για πολύ.

«Το CO2 έχει ένα καθαρό όφελος όταν σταθμίζετε τα πλεονεκτήματα της ενέργειας και των προϊόντων με βάση τον άνθρακα σε σύγκριση με τη ζωή χωρίς αυτήν την ενέργεια ή αυτά τα προϊόντα. Έζησα στην Αφρική και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι, χωρίς ενέργεια, η ζωή είναι βάναυση και σύντομη.

«Η συγκέντρωση του CO2 αυξάνεται επειδή οι άνθρωποι χρησιμοποιούν άνθρακα με πολλούς τρόπους για να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο. Η απόκριση του κλιματικού συστήματος είναι σταδιακή και, κατά τη γνώμη μου, πλήρως διαχειρίσιμη, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια οφέλη για την ανθρώπινη ζωή».

Γεωλογικό Χρονοδιάγραμμα: Συγκέντρωση CO2 και διακυμάνσεις θερμοκρασίας. (Ευγενική προσφορά του Dr. Patrick Moore)
Γεωλογικό Χρονοδιάγραμμα: Συγκέντρωση CO2 και διακυμάνσεις θερμοκρασίας. (Ευγενική προσφορά του Dr. Patrick Moore)

Πολιτική εναντίον επιστήμης

Ο κ. Κρίστι είπε ότι η επιστήμη του κλίματος έχει γίνει μια «αποτυχημένη επιστήμη», καθώς η αμφισβήτηση των ισχυρισμών της «αποθαρρύνεται ή ακόμη και αποτρέπεται. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ορισμένες πολιτικές ομάδες και την πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης», είπε.

Η κ. Ασκάνας αντίκρουσε την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι υπάρχει επιστημονική συναίνεση για «τη βλαβερότητα και βλαπτικότητα του CO2, για την τάση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, για την αύξηση των φυσικών καταστροφών, για το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής».

«Όλα αυτά είναι δόγματα με πολιτικά κίνητρα που υποστηρίζονται από απρόσεκτα ή απροκάλυπτα δόλια δεδομένα, στατιστικά στοιχεία και επιχειρήματα», είπε, αποκαλώντας το σχέδιο του ΟΗΕ «φασιστικό κατά καιρούς».

Θεωρεί την ατζέντα για το κλίμα ως έναν τρόπο για να αποκτήσουν οι κυβερνήσεις τον απόλυτο πολιτικό έλεγχο.

Η κ. Ασκάνας περιέγραψε διάφορα μέτρα αντιμετώπισης του κλίματος που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των κανονισμών για το αποτύπωμα άνθρακα, των πιστώσεων άνθρακα, των αυξανόμενων δαπανών μεταφοράς και των τεράστιων κρατικών επιδοτήσεων για τις λεγόμενες πράσινες πρωτοβουλίες.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν, στον προϋπολογισμό του για το οικονομικό 2024 συμπεριέλαβε 52,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε διακριτικές δαπάνες «για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης», σύμφωνα με δελτίο τύπου του Λευκού Οίκου . Είναι μια αύξηση 10,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σχέση με το οικονομικό έτος 2023. δήλωσε ο Πρόεδρος Μπάιντεν στις 16 Αυγούστου. «Και αυτό αφορά το σπουδαίο θέμα της κλιματικής αλλαγής. Είναι κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά, ένας σαφής και μόνιμος κίνδυνος» είπε.

εικόνα-5555376
Η Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre (R) και ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας John Kirby (L) φτάνουν για την καθημερινή ενημέρωση στην αίθουσα ενημέρωσης Brady του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον, DC, στις 21 Δεκεμβρίου 2023

Πολιτική εναντίον επιστήμης

Ο κ. Μουρ εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις και τα χρήματα που δαπανώνται για τη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων στα ενεργειακά συστήματα.

«Με τον άνεμο, δεν μπορείς να προβλέψεις πολύ μακριά στο μέλλον, ούτε μπορείς με τον ηλιακό συλλέκτη, γιατί τα σύννεφα κάποια στιγμή θα εμφανιστούν. Και έτσι, θα έχουμε περίπου το ένα τρίτο της ενέργειας που παράγουν αυτές οι δύο τεχνολογίες», είπε.

«Τι θα συμβεί λοιπόν με τα υπόλοιπα δύο τρίτα των περιπτώσεων εάν αποκλείσουμε εντελώς τα ορυκτά καύσιμα; Η πρώτη απάντηση που θα έδινε ένας λογικός άνθρωπος και ένας κανονικός επιστήμονας θα ήταν η αξιοποίηση της πυρηνικής ενέργειας, γιατί μπορεί να το πετύχει και με το παραπάνω. Αλλά όχι, δεν το θέλουμε αυτό το πράγμα εμείς στη Δύση».

Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια, είπε, «δεν είναι είναι κάτι το εφικτό, είναι κάτι το αδύνατο. Είναι απλώς ένα απόλυτα τρελό όνειρο, μια χώρα φαντασίας. Δεν μπορεί να γίνει.»

Η κα Ασκάνα συμφώνησε.

«Η μετατροπή της Γης σε μια έρημο ηλιακών συλλεκτών και ανεμογεννητριών εξακολουθεί να μην παρέχει αρκετή ενέργεια. Αν και μπορεί να κάνει τον πλανήτη αρκετά μη βιώσιμο, ώστε να μην απαιτείται καν ενέργεια»..

primenews.

Back to top button