Διεθνή

Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν για Ελευθερία από την υγειονομική Χούντα σε Γερμανία, Ελβετία,Ολλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Βουλγαρία, Γαλλία ,Αυστρία, Βέλγιο, Αυστραλία,Ιαπωνία. Χωρίς μάσκες και χωρίς διάταξη σκακιέρας…!!! ΒΙΝΤΕΟ

Mαζικότατες Διαδηλώσεις έγιναν το Σάββατο με συμμετοχή χιλιάδων στη Γερμανία, την Ελβετία (Liestal), τη Μεγάλη Βρετανία (Λονδίνο), Ολλανδία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία και την Αυστρία (Βιέννη), Βέλγιο(Βρυξέλλες) , Αυστραλία (Μελβούρνη), Ιαπωνία για να καταγγείλουν τη δικτατορία των υγειονομικών περιορισμών κατά της πανδημίας και ξέσπασαν συγκρούσεις με την αστυνομία στη γερμανική πόλη Cassel και στο Λονδίνο.

Στην πόλη της κεντρικής Γερμανίας, μεταξύ 15.000 και 20.000 ανθρώπων συμμετείχαν στην διαδήλωση, δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας στο AFP.Ενώ άλλοι 10.000 διαδήλωσαν στην ελβετική πόλη Liestal.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν όταν διαδηλωτές που βρέθηκαν σε μια κεντρική πλατεία, σε συνωστισμό, χωρίς προστατευτικές μάσκες, προσπάθησαν να πιέσουν για να περάσουν από έναν κλοιό της αστυνομίας για να συσπειρωθούν με άλλους διαμαρτυρόμενους σημείωσε δημοσιογράφος του AFP.

Στη συνέχεια, η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού για να τους διαλύσει.

Αλλού στην πόλη, η αστυνομία απάντησε με γκλοπ και κανόνια νερού σε ομάδες που προσπάθησαν να διασχίσουν οδοφράγματα της και να ρίξουν μπουκάλια.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν την άρση των αντι-Covid μέτρων.

Τη Δευτέρα, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι ηγέτες των 16 περιφερειακών κρατών (Länder) θα συναντηθούν για να αποφασίσουν σχετικά με πιθανά νέα μέτρα, ενώ η Γερμανία μπόρεσε να κάνει κάποια χαλάρωση στις αρχές Μαρτίου.

Η διαδήλωση του Cassel ζητήθηκε από το κίνημα «Querdenker» ή «Anti-κομφορμιστής», το οποίο διοργάνωσε μερικά από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια που εναντιώνονται στους μσαιωνικούς υγειονομικούς περιορισμούς και στη Γερμανία από την αρχή της πανδημίας.

«Είμαστε εδώ σήμερα, επειδή τα μέτρα που επιβάλλονται στη Γερμανία δεν εξυπηρετούν πλέον τον πληθυσμό», δήλωσε ο Helmut, ένας 69χρονος διαδηλωτής.

  • “Αρκετά !” –

Πολλές άλλες γερμανικές πόλεις είχαν δει τέτοιες συγκεντρώσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά σε μικρότερη κλίμακα.

Στην Ολλανδία βετεράνοι μαζί με υγειονομικούς αντιπαρατάχθηκαν στους αστυνομικούς. Στο Λονδίνο η αστυνομία επιχείρησε βίαιη καταστολή της συγκέντρωσης και προχώρησε σε αρκετές συλλήψεις.Ενώ στο Παρίσι η διαδήλωση ήταν και κατά αστυνομικής βίας και ρατσισμού

Τεράστια διαδήλωση στο Λονδίνο

AFP

Mια διαδηλώτρια φέρει επιγραφή που λέει: “οι μοντέρνοι σκλάβοι φέρουν μια μάσκα”, στο Liestal, στην Ελβετία στις 20.3.2021

dimpenews.com

Back to top button