breaking newsΕλλάδα

Πρώην βουλευτής του HDP μπήκε παράνομα στην Ελλάδα και κρατείται στην Αλεξανδρούπολη; – Τι λένε τουρκικά ΜΜΕ

  • Λεϊλά Μπιρλίκ (φωτ.: internethaber.com)

Πρώην βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP φέρεται να πέρασε παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα και να κρατείται στην Αλεξανδρούπολη. Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Milliyet, πρώτη πηγή της είδησης, πρόκειται για την Λεϊλά Μπιρλίκ, πρώην βουλευτή της περιοχής Σιρνάκ.

Σε βάρος της εκκρεμούν κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης, προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, προσβολή του τουρκικού έθνους, είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή κ.ά.

Το 2ο Κακουργιοδικείο Σίρνακ είχε ζητήσει την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ωστόσο όπως σημειώνουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης η Μπιρλίκ κατάφερε να περάσει παράνομα στην Ελλάδα «με στόχο να ζητήσει άσυλο όπως οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, πραξικοπηματίες, συνεργάτες του FETÖ».

Η Λεϊλά Μπιρλίκ είχε συλληφθεί στις 4 Νοεμβρίου 2016 και αφέθηκε ελεύθερη τέσσερις μήνες αργότερα. Ήταν από τους πρώτους βουλευτές του HDP που είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού νόμου που επέτρεπε την άρση της βουλευτικής ασυλίας τους.

Back to top button