breaking newsΚύπροςΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πόλη Χρυσοχούς:Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες–Εκκενώθηκε το κάμπινγκ

 

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στην Πόλη Χρυσοχούς. Οι αρχές προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση του κατασκηνωτικού χώρου αλλά και σπιτιών.

Οι πολίτες οδηγήθηκαν με ασφάλεια στην παραλία.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της Πυροσβεστικής, στις 00.33 τα ξημερώματα λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε καλαμιώνα, ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και ευκάλυπτων παρά τον κατασκηνωτικό χώρο της Πόλις Χρυσοχούς, στην Πάφο. Έγινε εκκένωση προληπτικά από την Αστυνομία, του κατασκηνωτικού χώρου και αριθμού σπιτιών που κινδύνευσαν άμεσα από την πυρκαγιά.

Σε δηλώσεις του εξάλλου στο SigmaLive ο Δήμαρχος της Πόλης, απηύθυνε έκκληση για άμεσο καθαρισμό του καλαμιώνα. 

Οι ένοικοι του κατασκηνωτικού χώρου και των σπιτιών μεταφέρθηκαν στο παραλιακό μέτωπο για ασφάλεια όπου ακολούθως τους ανέλαβε η Πολιτική Άμυνα μέχρι την εξάλειψη του κινδύνου. Επίσης σκάφος της Λιμενικής προσήλθε προληπτικά στον χώρο.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν 5 πυροσβεστικά οχήματα από  τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Πόλις και Επαρχίας Πάφου, 10 πυροσβεστικά οχήματα και 2 καδενοφόρα όχημα από Τμήμα Δασών,1 από το Ταμείο Θήρας και 1 καδενοφόρο όχημα από Επαρχιακή Διοίκηση.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο δυο περίπου ώρες μετά, στις 03.30.

Κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 1.5 εκταρίου. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να τέθηκε κακόβουλα.

Βίντεο και φωτογραφίες από τον ανταποκριτή του ΣΙΓΜΑ στην Πάφο, Μάριο Ιγνατίου

Back to top button