breaking newsΔιεθνή

Τραγωδία στην Ινδία: Τουλάχιστον 11 νεκροί και 174 τραυματίες από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων

«Σείστηκε η γη όταν έγινε η έκρηξη»

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στο κρατίδιο Μαντία Πραντές της κεντρικής Ινδίας.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο για να σβήσουν τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο και να εντοπίσουν επιζώντες που εγκλωβίστηκαν κάτω από τα ερείπια.

Τοπικός αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο ειδήσεων ANI ότι τουλάχιστον 174 άνθρωποι διασώθηκαν και πολλοί εξ αυτών διακομίστηκαν σε νοσοκομεία για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Κάτοικοι της περιοχής Χάρντα, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο, αφηγήθηκαν σε ινδικά μέσα ενημέρωσης τη στιγμή της έκρηξης που «θύμισε ισχυρό σεισμό». «Όταν έγινε η έκρηξη, η γη σείστηκε και το ποδήλατό μου τραντάχτηκε. Σωριάστηκα στο έδαφος και έπεσαν πάνω μου πέτρες», είπε στο ANI ο Μοχάμεντ Τζαβέντ Ανσάρι από το νοσοκομείο στο οποίο διακομίστηκε.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οικογένεια νεκρού θα λάβει αποζημίωση 200.000 ρουπίες (2.230 ευρώ) από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ινδίας και επιπλέον 400.000 ρουπίες (4.460 ευρώ) από τις αρχές του κρατιδίου Μαντία Πραντές.

PrimeNews.

Back to top button