breaking newsκοινωνία

Μπλακ άουτ στην Αθήνα: Έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ – Δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς

Εκτός λειτουργίας τμήμα του Μετρό

 

 

Εκτεταμένο μπακ άουτ στην Αθήνα το μεσημέρι της Τετάρτης. Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει πολλές περιοχές της πρωτεύουσας από τις 14:15 το μεσημέρι.

 

Προβλήματα παρατηρούνται από τα βόρεια προάστια μέχρι το κέντρο της Αθήνας, την Καισαριανή, τη Νέα Σμύρνη, τη Δάφνη, τον Πειραιά και τη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, το μπλακ άουτ οφείλεται σε βλάβη σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης.

Προβλήματα παρατηρούνται στη γραμμή 2 του Μετρό, στην οποίαν τα δρομολόγια διεξάγονται μόνο στο τμήμα Ανθούπολη – Πανεπιστήμιο, αλλά και στο Τραμ.

Εκτός λειτουργίας εξάλλου βρίσκονται δεκάδες φωτεινοί σηματοδότες.

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει πραγματοποιήσει περισσότερους από 100 απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΔΜΗΕ που επικαλείται το ΑΠΕ, η ομαλή ηλεκτροδότηση αναμένεται να έχει αποκατασταθεί “το αργότερο σε μία ώρα”.

Η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ

Σήμερα στις 14.12 λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.

«Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις», σημειώνεται.

 

 

 

topontiki.gr

Back to top button