breaking newsΚύπρος

Συνελήφθη Τουρκοκύπριος για ” κατασκοπεία υπέρ της Λευκωσίας”

Σύμφωνα με το ψευδοκράτος

Σύμφωνα με το ψευδοκράτος, ο Μεχμέτ Μπελίσογλου ομολόγησε ότι τραβούσε φωτογραφίες της βάσης και των στρατιωτών στην Αμμόχωστο για λογαριασμό των ελληνοκυπρίων

Στη σύλληψη ενός Τουρκοκύπριου, ο οποίος τραβούσε φωτογραφίες από το λιμάνι της Αμμοχώστου προέβησαν οι δυνάμεις ασφαλείας του ψευδοκράτους στην Κύπρο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το hurriyetdailynews.com.

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, ο Τουρκοκύπριος κατηγορείται από τις «αρχές» του ψευδοκράτους για κατασκοπεία υπέρ της Λευκωσίας και κρατείται στην αρμόδια υπηρεσία για ανάκριση.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του ψευδοκράτους έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομα του άντρα που κατηγορούν για κατασκοπεία, υποστηρίζοντας πως ονομάζεται Μεχμέν Μπεσίμογλου.

Ο Μπεσίμογλου φέρεται να συνελήφθη στις 29 Αυγούστου, ενώ τραβούσε φωτογραφίες από το λιμάνι της Αμμοχώστου, με την ψηφιακή του κάμερα. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι αρχές του ψευδοκράτους, στην κατάθεσή του παραδέχθηκε ότι τραβούσε φωτογραφίες των στρατιωτών και της βάσης για λογαριασμό των ελληνοκυπρίων.

Διέρρευσε, δε, πως το κινητό του τηλέφωνο ήταν συνδεδεμένο με αριθμό ενός ελληνοκυπρίου, η ταυτότητα του οποίου δεν έγινε γνωστή. Ο Μπεσίμογλου οδηγήθηκε στη φυλακή, μέχρι να απολογηθεί στο δικαστήριο.

.protothema
Back to top button