breaking newsΕλλάδα

Νεκρός εντοπίστηκε ο κυβερνήτης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 που συνετρίβη ανάμεσα σε Καλαμάτα και Σπάρτη

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η πτήση «επαναδιάθεσης» των δύο επισμηναγών  που αποτελούσαν το πλήρωμα του Τ-2 – Έχασε τη ζωή του ο κυβερνήτης – Σώος ο συγκυβερνήτης που εγκατέλειψε το αεροσκάφος με μικρή χρονική διαφορά από τον άτυχο πιλότο

Νεκρός εντοπίστηκε ο κυβερνήτης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο συνετρίβη στις 08:50 το πρωί της Τρίτης σε δύσβατη δασική περιοχή επτά μίλια βόρεια της Σπάρτης.

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας περισυνέλλεξαν νεκρό τον χειριστή του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, περίπου μιάμιση ώρα μετά την πτώση του Τ-2.

Οι δύο χειριστές του εκπαιδευτικού αεροσκάφους χρησιμοποίησαν το μηχανισμό αυτόματης εκτίναξης και εγκατέλειψαν το Τ-2 προτού αυτό συντριβεί. Για λόγους ασφαλείας, τα δύο καθίσματα εκτινάσσονται με μικρή χρονική διαφορά προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ετσι, ενώ ο επισμηναγός συγκυβερνήτης προσγειώθηκε σώος στο έδαφος και ειδοποίησε τις αρχές της Πολεμικής Αεροπορίας για το σημείο που βρισκόταν μέσω επικοινωνίας με το κινητό του τηλέφωνο, ο άτυχος κυβερνήτης που εκτοξεύτηκε προς άλλη κατεύθυνση βρέθηκε νεκρός.

crashonline
Back to top button