breaking newsΕλλάδα

Τέχνασμα, απάτη και ασύμμετρες συνέπειες στο έγκλημα της Πρέσπας

Όσες φορές και να αποσαφηνίσει το νομικό τέχνασμα με το οποίο η Συμφωνία της Πρέσπας κατέστει de facto τελεσίδικη (χωρίς καν να χρειαστεί να τεθεί ποτέ σε ισχύ), ο οξυδερκής δικηγόρος Πέτρος Χασάπης δεν θα αλλάξει τα μυαλά σε όσους διυλίζουν τον κώνωπα.

Δημήτρης Γιαννόπουλος

Η ουσία της «συμφωνίας» είναι πως παραδίδει στους Σκοπιανούς «μακεδονική» εθνικότητα και γλώσσα (Άρθρο 1 παρ.3) χωρίς να διασφαλίζει στο ελάχιστο την ιστορική, πολιτιστική, γλωσσική, πολιτική και εθνολογική αυτοτέλεια της Ελληνικής Μακεδονίας, από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι τουλάχιστον το 1947, όταν άρχισε να κατασκευάζεται η βραδυφλεγής βόμβα των Σκοπίων στα σύνορα της Ελλάδας.

Αντιθέτως το Άρθρο 7 παρ. 4 αναιρεί ακόμα και τα προσχήματα ισότιμης συνύπαρξης των δύο «μακεδονικών» ταυτοτήτων, ενώ με το Άρθρο 20 παρ. 9, μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα καθίστανται αμετάκλητες και — σύμφωνα με την διευκρίνηση του Χασάπη — νομικά απρόσβλητες από την ελληνική δικαιοσύνη (ως «υπουργική πράξη») μέχρι να επικυρωθούν από την ελληνική Βουλή!

Και εδώ βρίσκεται, πέραν του «διαβολικού» τεχνάσματος, η εγκληματική πολιτική Απάτη της Πρέσπας.

Γιατί πέραν των τυπικών προϋποθέσεων έναρξης των διαδικασιών εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως πλήρους μέλους, η Συμφωνία δεν προσφέρει στα Σκόπια οποιοδήποτε άλλο κίνητρο επικύρωσης των όρων της, ή αντικίνητρο στη παραβίασή τους.

Αυτό γίνεται φανερό από την προκλητική διατύπωση του «ερωτήματος» για το μελλοντικό δημοψήφισμα που ανακοίνωσε ο Ζάεφ.

«Δέχεστε να γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ή Δημοκρατία της Μακεδονίας σύμφωνα με τη Συμφωνία της 17/6/2018»;

Και αυτή δεν είναι η μόνη φορά που τα Σκόπια παραβιάζουν «νομότυπα» το γράμμα και το πνεύμα της Πρέσπας, σχετικά με την υποτιθέμενη αλλαγή της συνταγματικής τους «ονομασίας», εμπαίζοντας την Αθήνα, η οποία δεν είχε προβλέψει τρόπο αντίδρασης στον εμπαιγμό.

Προηγουμένως, Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος δεν εξέφρασαν κανέναν ενδοιασμό στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ της 13/7/2018, όταν τα Σκόπια έλαβαν πρόσκληση εισόδου στη Βορειοατλαντική Συμμαχία ως ΠΓΔΜ, χωρίς ρητή αναφορά της «πρόσκλησης» στη Πρέσπα, αλλά και κατά παράβαση του Άρθρου 2 παρ. 1(β) της Συμφωνίας, που λέει πως η πρόσκληση θα γινόταν με τη νέα επίσημη ονομασία των Σκοπίων.

Κατόπιν αυτών, η Συμφωνία της Πρέσπας ήταν ήδη νεκρό γράμμα για τους υποτιθέμενους «Μακεδόνες», που κανείς δεν θα χρειαστεί στο μέλλον να αποκαλέσει «πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Το έθνος-κράτος των ψεύτο-Μακεδόνων μπορεί να διεκδικήσει όλα τα δικαιώματα που του παρέχει η Πρέσπα μόνο με την επίκληση της Αυτοδιάθεσης τους!

Έτσι, το Τέχνασμα και η Απάτη της Πρέσπας είχαν επιτελέσει το σκοπό τους πρίν ακόμα στεγνώσει η μελάνη στην υπογραφή του Νίκου Κοτζιά.

Ο τελευταίος όμως — ως νέος Βαρουφάκης — δεν υπολόγισε σωστά τις συνέπειες της «δημιουργικής ασάφειας» που του υπαγόρευσε ο Μάθιου Νίμιτς — ως νέος Σόιμπλε.

Υπέθεσε, ο ελληνόφωνος Υπουργός Εξωτερικών, πως με τη μυστική διπλωματία, τη βοήθεια ενός υπαλλήλου του Σόρος (Νίμιτς), ενός πρέσβυ (Πάιατ) της CIA και του Βαθέως Κράτους που πασχίζει να ανατρέψει τον «υπάλληλο των Ρώσων» Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο, αλλά κυρίως με τη «συνταγή» της Πρέσπας, θα μπορουσε να επιλύσει εν ριπή οφθαλμού όλες οι εθνικές εκκρεμότητες της Ελλάδας, από την Ανδριατική ως το Αιγαίο και την Κύπρο.

Δυστυχώς όμως, μέχρι το τέλος της Συνόδου του ΝΑΤΟ, το κύρος της Πρέσπας είχε καταρρακωθεί ανεπανόρθωτα.

Ο Κοτζιάς χρειαζόταν ένα μεγάλο αντιπερισπασμό, πολύ μεγαλύτερο από τις λίστες με τα ντόπια και ξένα παπαγαλάκια του Σόρος που εξυμνούσαν τη Συμφωνία στα τέλη Ιουνίου.

Χρειαζόταν μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα διπλωματική προβοκάτσια στρεφόμενη ταυτόχρονα εναντίον της Ρωσίας του Πούτιν, της Αμερικής του Τραμπ, της Ευρώπης του Ορμπάν και του Σαλβίνι, όπως και κατά των εκατομμυρίων Ελλήνων που δεν δέχτηκαν την παράδοση της μακεδονικής ταυτότητας «αμετάκλητα και άνευ όρων» όπως προέβλεπε το Μνημόνιο για την εθνική κυριαρχία.

Συμμαχώντας όμως με τα πιο αδίστακτα κέντρα κσι δίκτυα της Παγκοσμιοποίησης ενάντια στο πάλαι ποτέ «ορθόδοξο τόξο», (όπως συνέβη πριν 20 χρόνια, στη κρίση του Κοσόβου), οι μαθητευόμενοι μάγοι του ελαδίτικου εθνομηδενισμού λογάριασαν πάλι χωρίς τον ξενοδόχο.

Όπως και στον διαμελισμό της Σερβίας, ο άμεσα ωφελημένος από την παρούσα φάση αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων δεν είναι άλλος από τον Τούρκικο νέο-Οθωμανισμό.

Έτσι η προσωπική βεντέτα του Νίκου Κοτζιά με το επιτελείο του Σεργκέι Λαβρώφ κράτησε ακριβώς μιά βδομάδα, με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του πρώτου για το «τέλος της διπλωματίας της κότας»:

«Η χώρα μας είναι αποφασισμένη να στείλει ένα μήνυμα προς Ανατολάς και Δύση, προς όλους τους φίλους μας και μη, ότι για όποιον παραβιάζει τις αρχές της κυριαρχίας και του σεβασμού απέναντί μας θα λαμβάνονται τα αντίστοιχα μέτρα.Η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε. Αυτή είναι μια διπλωματία για κοτέτσι και όχι για εξωτερική πολιτική».

Οι «αγέρωχες» αυτές δηλώσεις προς το ΑΠΕ δημοσιεύτηκαν στις 22 Ιουλίου και δεν πρόλαβαν να τύχουν του σχολιασμού που τους αρμόζει.

Κάποιος έπρεπε να του πεί πως με τέτοιες εκφράσεις είχε αφήσει το «κοτέτσι» αφύλακτο στην ασύμμετρη βουλημία των …γκρίζων λύκων.

Γιατί έδινε αφορμή προβοκατόρικο πλήγμα κατα της Ελλάδος που θα απεδίδετο στην υποτιθέμενη οργή των Ρώσω για τις απελάσεις.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ δεν υπάρχει η παραμικρή νύξη για την πρόσκληση του Τουρκο-ισλαμικού προτεκτοράτου της Βοσνίας (και μιάς άγνωστης «βαλκανικής» ΜΚΟ) προς τον Αλέξη Τσίπρα με σκοπό τη βράβευσή τους μαζι με τον Ζάεφ για τη Συμφωνία που είχε υπογράψει ο …Κοτζιάς.

Το ερώτημα είναι αν ο Πρωθυπουργός μετέβη μόνος του στο Μόσταρ το πρωί της 23 Ιουλίου ή συνοδεύονταν από τον Υπουργό Εξωτερικών.

Και πότε ακριβώς έλαβε προειδοποίηση ο Τσίπρας για επικείμενο «ασύμμετρο φαινόμενο» το οποίο είχαν υποψιαστεί από την πρώτη στιγμή;

Πρίν ή στη διάρκεια της πρωθυπουργικής επίσκεψής στη Βοσνία ;

Έκτοτε πάντως ο λαλίστατος ογκόλιθος της διπλωματίας Ν. Κοτζιάς δεν έχει πει ούτε λέξη επί σχεδόν τρεις βδομάδες.

Του είπε άραγε κάποιος να κάνει την πάπια αντί της κότας, για την ασύμμετρη εκατόμβη της Ανατολικής Αττικής, ώστε να μη χρειαστεί να ακολουθήσει τον «σύντροφό» του στο ΠΡΑΤΤΩ Νίκο Τόσκα;

freepen

Back to top button