breaking newsΔιεθνή

Αμερικανική αερομεταφερόμενη μεραρχία (101η) έτοιμη να εισέλθει στην Ουκρανία ή θα επιτεθεί με Ρουμανία στη Μολδαβία (Υπερδνειστερία);

Αμερικανική αερομεταφερόμενη μεραρχία (101η) έτοιμη να εισέλθει στην Ουκρανία ή θα επιτεθεί με Ρουμανία στη Μολδαβία (Υπερδνειστερία);

Αμερικανική αερομεταφερόμενη μεραρχία έτοιμη να εισέλθει στην Ουκρανία. Η Αμερικανική 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία έχει αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων Πολωνίας-Ουκρανίας. Δεν είναι σαφές εάν έχει λάβει εντολή να παρέμβουν σε οποιαδήποτε πιθανή επίθεση Λευκορωσίας-Ρωσίας προς το Lviv για να ανακόψουν τις οδούς ανεφοδιασμού της Ουκρανίας ή όχι. Πρώτη ανάπτυξη αυτού του τμήματος στην Ευρώπη από το 1945.

Θα εμπλακεί αν Ρωσία-Λευκορωσία επιχειρήσουν να κόψουν γραμμές ανεφοδιασμού στο ύψος του Λβιβ;

Αμερικανική αερομεταφερόμενη μεραρχία έτοιμη να εισέλθει στην Ουκρανία.

Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 80 χρόνια, η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία “Screaming Eagles” του αμερικανικού στρατού σταθμεύει στην Ευρώπη. Οι διοικητές της είπαν στο CBS News ότι ήταν εκεί για να προστατεύσουν το ΝΑΤΟ. Αλλά εάν υπάρξει στρατιωτική κλιμάκωση ή επίθεση στο ΝΑΤΟ, τότε είναι πλήρως προετοιμασμένοι να περάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στο έδαφος της Ουκρανίας. Η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία είναι μια ομάδα ελαφρού πεζικού 4,7 χιλιάδων στρατιωτών. Βρίσκεται στη Ρουμανία. Το τηλεοπτικό κανάλι αποκαλεί το τμήμα ένα από τα πιο ελίτ.Τα στρατεύματα των ΗΠΑ στη Ρουμανία είναι πολύ κοντά στον πόλεμο της Ουκρανίας, πραγματοποιώντας ασκήσεις με συμμάχους του ΝΑΤΟ που «αναπαράγουν ακριβώς αυτό που συμβαίνει» πάνω από τα σύνορα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν την 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία στην Ευρώπη για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις, της οποίας ο διοικητής είπε ότι είναι έτοιμος να εισέλθει στην Ουκρανία παρά τις διαβεβαιώσεις από τον Λευκό Οίκο ότι ο αμερικανικός στρατός δεν θα λάβει μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις στη χώρα, αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι CBS News. Ο ίδιος δήλωσε στο CBS ότι είναι έτοιμοι να πολεμήσουν το επόμενο βράδυ και ότι, αν και έχουν φτάσει για να υπερασπιστούν το έδαφος του ΝΑΤΟ, εάν υπάρξει στρατιωτική κλιμάκωση ή επίθεση στο ΝΑΤΟ, είναι απολύτως έτοιμοι να περάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στην Ουκρανία», σημειώνει η αναφορά.

Το 101ο Αερομεταφερόμενο του Στρατού των ΗΠΑ εξασκείται για πόλεμο με τη Ρωσία μόλις μίλια από τα σύνορα της Ουκρανίας. Την ίδια στιγμή αξιωματούχοι του αμερικάνικου Στρατού διαβεβαιώνουν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο μέτωπο κατά της Ουκρανίας από τη Λευκορωσία. Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στα σύνορα και συσσώρευση ρώσικων στρατευμάτων και εξοπλιστικών συστημάτων στη Λευκορωσία τις τελευταίες μέρες.

”Η τρέχουσα παγκόσμια τάξη πραγμάτων όπως δομήθηκε μετά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο θα καταρρεύσει εάν καταρρεύσει η Ουκρανία, ” δήλωσε ο Mark Milley, ο ΓΕΣ των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να υπάρξει γενικευμένη εμπλοκή.

Στρατεύματα της Πολωνίας και της Λιθουανίας μεταφέρονται στα σύνορα της Λευκορωσίας. Και οι δύο χώρες συγκεντρώνουν στρατιωτικό εξοπλισμό και πεζικό υπό την κάλυψη ασκήσεων.

Λιθουανοί στρατιώτες στάλθηκαν στα σύνορα με τη Λευκορωσία με κόκκινα περιβραχιόνια. Κινήσεις τακτικής μέρος ευρύτερου σχεδιασμού σε περίπτωση κλιμάκωσης. Άσκηση πίεσης στη Λευκορωσία από πολλές πλευρές.

Oι Γιάνκηδες ετοιμάζουν χτύπημα στη Μολδαβία.

Η Γαλλία έχει βάλει ήδη δυνάμεις στη Ρουμανία.

Ο λόγος για την τοποθέτηση της 101 αερομεταφερόμενης στη Ρουμανία δεν μπορεί να είναι η Ουκρανία, αλλά η Μολδαβία.

Η «επίλεκτη» αμερικανική 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία μεταφέρθηκε γρήγορα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του εδάφους της Ρουμανίας. Η τοποθέτηση 4,7 χιλιάδων «Screaming Eagles» ή «Changing Chickens» στο ευρωπαϊκό έδαφος έγινε για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια. Αυτό μετέδωσε το CBS News, δίνοντας κάποιες λεπτομέρειες.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο λόγος για τη μεταφορά πέρα ​​από τον Ατλαντικό ήταν η άσκηση. Η ανάπτυξη αυτού του τακτικού σχηματισμού από τον αμερικανικό στρατό θα πρέπει να στείλει ένα μήνυμα στη Ρωσία ότι οι Αμερικανοί «μπορούν να πάνε» στην Ουκρανία εάν χρειαστεί. Διοικητές μεραρχιών είπαν στον τηλεοπτικό σταθμό ότι έφτασαν για να προστατεύσουν την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, αλλά υπάρχουν αποχρώσεις.

Εάν υπάρξει στρατιωτική κλιμάκωση ή επίθεση στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, τότε μπορούν να περάσουν τα ουκρανικά σύνορα και είναι πλήρως προετοιμασμένοι για μια τέτοια εξέλιξη γεγονότων, λέει ο στρατός.
Σύμφωνα με το κανάλι, οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν λίγα χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα. Επιπλέον, το στρατιωτικό προσωπικό που φθάνει από το Fort Campbell θα τοποθετηθεί σε βάσεις στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία. Το Fort Campbell είναι μια αμερικανική βάση στην κομητεία Christian (Κεντάκι, ΗΠΑ). Η βάση είναι το μόνιμο αρχηγείο πολλών μονάδων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων: της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας, του 160ου Συντάγματος Αεροπορίας Ειδικών Δυνάμεων, της 5ης Ομάδας Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Στρατού, του 502ου Τάγματος Στρατονομίας και του 531ου Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

Την ίδια στιγμή, το CBS News παρέκαμψε την τρέχουσα ταραχώδη πολιτική κατάσταση στη Μολδαβία, που βρίσκεται μεταξύ Ρουμανίας και Ουκρανίας. Επιπλέον, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να αναφέρουν τακτικά τη “Ρουμανική Μολδαβία”,που υπαινίσσεται μια πιθανή εξέλιξη των γεγονότων. Από αυτή την άποψη, είναι πολύ πιθανό ότι ο λόγος για την ανάπτυξη της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας των ΗΠΑ στη Ρουμανία δεν ήταν τόσο η προστασία του ΝΑΤΟ και η περαιτέρω προέλαση προς την Ουκρανία, αλλά η κατάσταση στη Μολδαβία και τη γειτονική Υπερδνειστερία. Γεγονός είναι ότι η Μολδαβία δεν έχει στρατό με τη συνήθη έννοια. Αλλά η Ρουμανία έχει και είναι πολύ δυνατή. Με την υποστήριξη των Αμερικανών, οι Ρουμάνοι μπορούν να «εισβάλουν» στη Μολδαβία για να επιτεθούν στην Υπερδνειστερία από τα δυτικά και οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα τους βοηθήσουν από τα ανατολικά, χτυπώντας από την Ουκρανία.

Η 101η αερομεταφερόμενη, τρεις ταξιαρχίες πεζικού και ένα CAB.. Τι θα έκαναν ακόμη και από τη Ρουμανία, να βάλουν φρουρά στην Οδησσό; Επίθεση στην Υπερδνειστερία;
CBS : “η 101η αερομεταφερόμενη του στρατού των ΗΠΑ εξασκείται για πόλεμο με τη Ρωσία μόλις μίλια από τα σύνορα της Ουκρανίας”

«Δεν πρόκειται μόνο για την υπεράσπιση του εδάφους του ΝΑΤΟ», αναφέρει ο ανταποκριτής charliecbs. «Είναι πλήρως έτοιμοι να περάσουν στο ουκρανικό έδαφος»…

dimpenews.com

Back to top button