breaking newsΕλλάδα

Επτά εθνικές μειοδοσίες σε μία χειραψία! Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη στο Βίλνιους

 

 Μέχρι σήμερα, κάθε εθνική υποχώρηση, μειοδοσία, ή ακόμα και προδοσία, γινόταν ως μεμονωμένη πράξη ή σταδιακά. 

Η αποστασία που οδήγησε στην απόσυρση της Μεραρχίας και την εισβολή στην Κύπρο, ήταν μία προδοσία που χρειάστηκε 12 ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Αντίστοιχα, τα Ίμια, η νέα δομή του ΝΑΤΟ και οι προδοσίες του Ελσίνκι και της Μαδρίτης, έγιναν πάλι σε… δόσεις.

Ουδείς ηγέτης όμως ακόμα και στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας, δεν τόλμησε να κάνει αυτό που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βίλνιους.

Όπου με μία χειραψία (σ.σ. με τον Ταγίπ Ερντογάν), επικύρωσε επτά διαφορετικές εθνικές μειοδοσίες, οι οποίες όλες συντελέστηκαν επί των ημερών του, και εάν κάποιος της προέβλεπε έστω και μεμονωμένα το 2019, θα τον χαρακτήριζαν «συνωμοσιολόγο».

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο σοβαρή, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την μοναδική ευκαιρία να διαγράψει με μία κίνηση και τα επτά εγκλήματα που διέπραξε εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, με ένα απλό «βέτο», την ώρα που η Τουρκία αποτελούσε το μαύρο πρόβατο της συμμαχίας.

  • Πρώτη μειοδοσία, το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης. Πρόκειται για την ύψιστη επιθετική ενέργεια της Τουρκίας έπειτα από την εισβολή στην Κύπρο. Με αυτή την ενέργεια, η Τουρκία άλλαξε τα σύνορα της Ελλάδος, κατέλαβε περιοχές εθνικής κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας, χωρίς να πέσει ούτε σφαίρα. Η Τουρκία επιχειρεί κανονικά βάση αυτό που παράνομου μνημονίου, χωρίς η Ελλάδα αν έχει αντιδράσει.
  • Δεύτερη μειοδοσία, η κατάργηση του EastMed. Πρόκειται για την απεμπόληση της μεγαλύτερης διπλωματικής επιτυχίας που έχει καταγράψει η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες, η οποία μάλιστα είχε καταστεί και νόμος του αμερικανικού κράτους. Η Τουρκια  όμως χρησιμοποιώντας τους ανθρώπους της εντός του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών, κατάφερε να εξαπατήσει το Κογκρέσο και παρά τις διαμαρτυρίες πολλών βουλευτών, να καταφέρει την ακύρωση του υψίστης εθνικής σημασίας αγωγού.
  • Τρίτη μειοδοσία, ο αφοπλισμός των νησιών του Αιγαίου κατά απαίτηση της Τουρκίας, με πρόσχημα την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση αντί να απαιτήσει την άμεση αντικατάσταση όλων των οπλικών συστημάτων που απέστειλε, αποσύροντας στα από τα νησιά, σιώπησε.
  • Τετάρτη μειοδοσία, το περιβόητο ΤουρκοΑιγαίο (Turkaegean). Πρόκειται για μία ενέργεια εφάμιλλη της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών, αφού και εδώ παραδώσαμε όνομα, επιτρέποντας του στην Τουρκία να το διεκδικήσει και να το «καταλάβει» ανενόχλητη.

  • Πέμπτη μειοδοσία, η νέα εισβολή στην Κύπρο, με τα Βαρώσια και πλέον την Αμμόχωστο. Αττίλας 3, χωρίς καμία αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση.
  • Έκτη μειοδοσία, η κατάργηση της συνθήκη του Μοντρέ, προπομπός για την κατάργηση της συνθήκης της Λωζάνης, και η αντικατάσταση της Κύπρου στους χάρτες της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, από συντεταγμένες.
  • Έβδομη μειοδοσία, η επέκταση του Casus Belli στην Κρήτη. Χωρίς την παραμικρή αντίδραση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

  • fonaklas.blogspot. 

 

Back to top button