Διεθνή

Η Υεμένη είναι η πρώτη χώρα που μπήκε σε πόλεμο με Ισραήλ για τη Γάζα. Εκτόξευσε μπαράζ βαλλιστικών πυραύλων και κρουζ και drones κατά Ισραήλ και απειλεί τον πυρηνικό σταθμό της Dimona!

Η Υεμένης είναι η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε επίσημα την είσοδό της στη «Μάχη κατακλυσμού» του Al-Aqsa στο πλευρό της αντιστεκόμενης Παλαιστίνης και εκτοξεύει μεγάλο αριθμό βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και drones σε έναν αριθμό ισραηλινών στόχων της IOF εντός της κατεχόμενης Παλαιστίνης. Την ίδια ώρα το κίνημα των σιιτών Χούτι/Ansarullah δείχνει το πυρηνικό σταθμό της Ντιμόνα-Dimona του Ισραήλ και λέει: “δεν θα διστάσουμε” Dimona. Οι Χούτι ελέγχουν την πρωτεύουσα Σάανα της Υεμένης και νίκησε 7μελή συμμαχία που του επιτέθηκε σε μακροχρόνιο πόλεμο.

Σε δήλωση που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Masirah των ανταρτών, ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης, στρατηγός Yahya Saree, δεσμεύτηκε ότι «θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν επιθέσεις με πυραύλους και drone μέχρι να σταματήσει η ισραηλινή επιθετικότητα».

Δήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με τη στρατιωτική επιχείρηση που στόχευσε τα βάθη της Σιωνιστικής οντότητας για την υποστήριξη του καταπιεσμένου παλαιστινιακού λαού και της μαχητικής του αντίστασης.

Ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης, ταξίαρχος Yahya Sari, ανακοίνωσε την κήρυξη πολέμου στο Ισραήλ:

Ανταποκρινόμενη στα αιτήματα του λαού μας της Υεμένης και στα αιτήματα των ελεύθερων ανθρώπων να βοηθήσουν τον καταπιεσμένο λαό μας στη Γάζα, ήταν απαραίτητο για τις ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης να εκπληρώσουν το καθήκον τους με εμπιστοσύνη στον Θεό νικώντας την ιστορική καταπίεση του αγαπητού Παλαιστινιακού λαού. Με τη βοήθεια του Παντοδύναμου, οι ένοπλες δυνάμεις μας εκτόξευσαν μια μεγάλη παρτίδα βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ, καθώς και μεγάλο αριθμό drones, εναντίον διαφόρων ισραηλινών εχθρικών στόχων στα κατεχόμενα.

Επιβεβαιώνουμε ότι η θέση του λαού μας της Υεμένης απέναντι στο παλαιστινιακό ζήτημα είναι σταθερή και με αρχές, και ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει το πλήρες δικαίωμα στην αυτοάμυνα και να αποκτήσει τα πλήρη νόμιμα δικαιώματά του, και ότι αυτό που αποσταθεροποιεί την περιοχή και διευρύνει τον κύκλο της σύγκρουσης είναι η συνέχεια της σιωνιστικής εχθρικής οντότητας στη διάπραξη εγκλημάτων. Και οι σφαγές κατά του λαού της Λωρίδας της Γάζας και όλης της κατεχόμενης Παλαιστίνης.

Για εικοστή πέμπτη ημέρα, ο κόσμος είναι μάρτυρας του τι συμβαίνει στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και σε τι εκτίθεται η Λωρίδα της Γάζας όσον αφορά τη βάναυση ισραηλοαμερικανική επίθεση, όπου καθημερινές σφαγές, γενοκτονία, συνολική καταστροφή και ασφυκτική πολιορκία…Και οι σφαγές κατά του λαού της Λωρίδας της Γάζας και όλης της κατεχόμενης Παλαιστίνης.

Σύμφωνα με τους Χούτι της Υεμένης, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και οι πύραυλοι τους θα χτυπούν συνεχώς το Ισραήλ όσο η Γάζα δέχεται επίθεση.

Έτσι, οι Χούτι Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν βρίσκονται σε πόλεμο με το Ισραήλ!

Η Τσαχάλ ανακοινώνει πως: ”η Πολεμική μας Αεροπορία αναχαίτισε έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα, χρησιμοποιώντας το σύστημα Arrow για πρώτη φορά σε αυτόν τον πόλεμο.

Σήμερα το πρωί, τα μαχητικά μας αεροσκάφη εξουδετέρωσαν επίσης μια άλλη εναέρια απειλή.

Καμία διείσδυση στο ισραηλινό έδαφος”.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συγκάλεσε επειγόντως Συμβούλιο Άμυνας σχετικά με την Υεμένη «οι επιθέσεις των Χούτι δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, θα λάβουμε μέτρα. » (Ισραηλινά ΜΜΕ)

dimpenews.com

Back to top button