breaking newsΕλλάδα

Στην Μεσόγειο Μεγάλης Κλίμακας Γυμνάσια του Ρωσικού Στόλου

Προβλέπεται να «συμπέσουν» με την επιχείρηση στο Ιντλίμπ

 

Το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης προειδοποιεί για διακοπές σε ναυσιπλοΐα και πτήσεις, ενώ 25 πολεμικά και 30 αεροσκάφη συγκεντρώνονται για τα γυμνάσια.

 

ALISON TAHMIZIAN MEUSE, Asιαn Times , AUGUST 31, 2018

 

Ρωσικό πολεμικό σκάφος εκτοξεύει πύραυλο Καλίμπρ κατά Ισλαμιστών στην Συρία από την Μεσόγειο. Φωτο: ρωσικού ΥΠΕΘΑ

 

Εικοσιπέντε ρωσικά πολεμικά και 30 αεροπλάνα συγκεντρώνονται στην Μεσόγειο εν όψει «μεγάλης κλίμακας»  ναυτικών γυμνασίων που αρχίζουν το Σάββατο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Τass.

Στα γυμνάσια, προγραμματισμένα να διαρκέσουν ολόκληρη εβδομάδα, θα συμμετάσχουν πολεμικά των ρωσικών στόλων Βόρειας, Βαλτικής και Μαύρης Θάλασσας, ο Στολίσκος της Κασπίας καθώς και πυραυλοφόρα βομβαρδιστικά αεροπλάνα Tu-160 και μαχητικά αεριωθούμενα Su-33, κατά την ανακοίνωση του υπουργείου Αμύνης.

Το υπουργείο ανέφερε ότι οι περιοχές εκτέλεσης των γυμνασίων «θα κηρυχτούν εκ των προτέρων επικίνδυνες για την ναυσιπλοΐα και για τις αεροπορικές πτήσεις.» Ο Λίβανος  είχε ήδη υποχρεωθεί να κλείσει τον εναέριο χώρο του για να διευκολύνει τα ρωσικά γυμνάσια.

Τα ρωσικά σκάφη συγκεντρώνονταν ανοικτά της Συρίας όλη την περασμένη εβδομάδα, πριν από την αναμενόμενη στρατιωτική επίθεση της συμμάχου της Μόσχας Συρίας εναντίον του τελευταίου οχυρού των Τζιχαντιστών τρομοκρατών στο Ιντλίμπ.

Ο Σύρος υπουργός των εξωτερικών προειδοποίησε από την Μόσχα την Πέμπτη ότι « η συριακή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εξουδετερώσει την Ζαμπχάτ Αλ-Νούσρα (μετονομασία της Αλ-Κάϊντα) στο Ιντλίμπ με οποιεσδήποτε θυσίες.»

Η Ρωσία συνεχίζει της συνομιλίες της με την Τουρκία –εγγυήτρια της ζώνης αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ- για την αποφυγή ολοκληρωτικής μάχης.

Ο Τσεμ Ντεβρίμ Γιαλαλί, που παρακολουθεί τον διάπλου πολεμικών από τα στενά, δηλώνει πως τις τελευταίες μέρες πέρασαν 11 ρωσικά πολεμικά στην Μεσόγειο, διπλασιάζοντας σχεδόν την ρωσική ναυτική παρουσία στην Μεσόγειο.

« Οι Ρώσοι αναπτύσσουν αυτές τις δυνάμεις επειδή το πρόβλημα του Ιντλίμπ θα λυθεί κατά κάποιο τρόπο. Και κατά την άποψή μου, οι Ρώσοι προτίθενται να ασκήσουν πίεση για να επιβάλουν την άποψή τους,» δήλωσε Γιαλαλί στους Τάϊμς της Ασίας.

Το συριακό λιμάνι της Ταρτούς είναι κρίσιμης σημασίας για την ρωσική επιχείρηση.

«Αυτή η ναυτική βάση και ο λιμένας είναι σημαντική για τους Ρώσους, επειδή  έτσι μόνο μπορούν να αναπτύξουν ναυτικές δυνάμεις για μιαν εκτεταμένη χρονική περίοδο. Δεν μπορώ να εκτιμήσω πόσο χρόνο μπορούν να μείνουν οι ρωσικές μονάδες στην Μεσόγειο, αλλά έχω παρατηρήσει μερικά μικρότερα σκάφη, όπως ναρκαλιευτικά, να παραμένουν στην Μεσόγειο για  μακρές περιόδους, τριμήνου ή και εξαμήνου», εδήλωσε.

Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού

Σημείωση: Η είδηση του Τας συμπίπτει με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού των Εξωτερικών που προειδοποιεί εναντίον αμερικανικής και συμμάχων (Βρετανών και Γάλλων)επίθεσης βομβαρδισμού της Συρίας  σε ενίσχυση των Τζιχαντιστών στο Ιντλίμπ, με το πρόσχημα «τιμωρίας» για δήθεν χρήση χημικών όπλων από τις συριακές δυνάμεις.

Συμπίπτει επίσης με αποκάλυψη του Ρώυτερ ότι εκπρόσωποι των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών είχαν προ ημερών μυστική συνάντηση με Αμερικανούς ομολόγους τους, στους οποίους παρέδωσαν συγκεκριμένα στοιχεία για την οργάνωση νέας προβοκατορικής ενέργειας με χρήση χημικών.

Ανακοινώσεις του ρωσικού υπουργείου Αμύνης από ημερών αναφέρουν πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών για την  οργάνωση της «επίθεσης ψευδούς σημαίας» από Βρετανούς πράκτορες, την μεταφορά -με τανκς- δοχείων με την χημική ουσία στο Βόρειο τμήμα του Ιντλίμπ, την χρησιμοποίηση ομάδας απαχθέντων παιδιών που θα κινηματογραφηθούν ως « θύματα  του χημικού βομβαρδισμού» και των περιβόητων  μισθοφόρων «Λευκά Κράνη», για να παίξουν τον ρόλο τους ως τραυματιοφορέων.

 

 

 

http://infognomonpolitics.blogspo

Back to top button