breaking newsΆποψηΕλλάδα

Αυτoi πoυ εδιωξαv 600.000 Ελλnvoπoυλα και εβαλαv τoυς εισβoλεiς παvω απo σεvα, ζnτoυν τnv ψnφo σoυ….

Προσεξε…

Αντι για την ψηφο σου κατι αλλο δωσε τους….

Ηλθε η ωρα να μιλησεις εσυ….

Διαολοστειλε τους…

Έφυγαν 600.000 Ελληνόπουλα για το εξωτερικό μην μπορώντας να βρουν εργασία στη χώρα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά τις ρητορικές της διακηρύξεις και τα παχιά λόγια, αποδεικνύεται στην πράξη ανίκανη να αναχαιτίσει το ορμητικό κύμα φυγής των νέων από τη χώρα. Τα κίνητρα που προσφέρει υποτιμούν τη νοημοσύνη της ελπίδας του τόπου και έχουν όση διάρκεια κρατάνε τα φτηνά πυροτεχνήματα.

Τα στοιχεία της Eurostat, της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, σημαίνουν προειδοποιητικό συναγερμό για την υποχώρηση του δυναμικού της πατρίδας.

Αθροιστικά, από το 2010 που επιβλήθηκαν τα Μνημόνια έως και το 2021 μετανάστευσαν στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους συνολικά 592.200 άτομα, τα οποία ήταν κυρίως στο άνθος της ηλικίας τους και στην πλέον παραγωγική ηλικία.

Είναι πρόδηλο ότι το πρώτο μεγάλο τσουνάμι της μετανάστευσης ξέσπασε στα πρώτα χρόνια των Μνημονίων, όταν χάθηκε μονομιάς πάνω από το 25% του ΑΕΠ, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ σε χώρα εν καιρώ ειρήνης, η ανεργία εκτινάχθηκε κοντά στο 30%, και η αναζήτηση μιας καλύτερης και πιο ανθρώπινης μοίρας κατέστη επιβεβλημένη, δεδομένου ότι στην Ελλάδα ο βασικός μισθός υποχώρησε κάτω από τα 600 ευρώ μεικτά και καθιερώθηκε και ο υποκατώτατος για τους νέους.

Την ίδια περίοδο πέρασαν τα σύνορα της επικράτειας και εισήλθαν στη χώρα 342.900 άτομα, διαμορφώνοντας ένα άκρως αρνητικό (και σε αυτήν την περίπτωση…) μεταναστευτικό ισοζύγιο.

Το 2021, μολονότι η οικονομία φάνηκε να ανακάμπτει με σχετικά εντονότερο ρυθμό μετά την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία, η καθαρή μεταναστευτική ροή παρέμεινε αρνητική. Τι φανερώνει αυτό;

Ότι παρά τις ανόητες πρωθυπουργικές εξαγγελίες και τον κωμικό αυτοθαυμασμό κάτι γραφικών και ασυνάρτητων περιπτώσεων τύπου Α. Γεωργιάδη, εξακολουθούν να υφίστανται δομικές και πολυετείς παθογένειες της ελληνικής οικονομίας που απομακρύνουν τον γυρισμό στην πατρίδα, ώστε να βρεθούν «πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας» κατά Μητσοτάκη, για τα νιάτα της χώρας. Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι να δίνει φορολογικά κίνητρα σε συνταξιούχους ξένων χωρών για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση πρόσφατα αποφάσισε την αθρόα «εισαγωγή» περίπου 150.000 μεταναστών με σκοπό να απασχοληθούν στις εργασίες γης και στη… βαριά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό, όπου τα μεροκάματα είναι άθλια και δεν αξίζουν σε αξιοπρεπείς ανθρώπους.

Λίγο προτού κλείσει η Βουλή για εκλογές, η κυβέρνηση τακτοποίησε όσους φίλους της μπορούσε με σκανδαλώδεις ρυθμίσεις. Όμως μόλις τη Μεγάλη Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης υπέγραψε την κλαδική σύμβαση που προβλέπει αύξηση 5,5% από 1/1/2023 για τους 160.000 εργαζομένους συνεχούς λειτουργίας στα ξενοδοχεία και τους εποχικούς.

πηγη

Back to top button