breaking newsΕλλάδα

Απίστευτες ύβρεις από τους «πραιτωριανούς» του Τσίπρα: «Σας γ@μ@ει ο Αλέξης κ@λοβούλγαροι» – Σε… πολιτεία των ΗΠΑ μετέτρεψαν την Θεσ/νίκη οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

 

Μιλάμε για τα ΜΑΤ που μέχρι πριν λίγα χρόνια οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ έβριζαν και τους αποκαλούσαν φασίστες. Ξύλο, πολύ ξύλο, σε πατριώτες.

Γιατί;

 

Για όλους όσοι δε γνωρίζουν μάλιστα το παρασκήνιο, τα τελευταία χρόνια τα ΜΑΤ έχουν οδηγίες για να μην… ενοχλούν τα παιδιά των Εξαρχείων. Η εντολή μία, αμυντική στάση, μην απαντάτε στις προκλήσεις!

Μόνο ντροπή.

Η πρωτοφανής επίθεση αστυνομικού:

Ο γνωστός δημοσιογράφος Τάσος Ασλανίδης, σε ανάρτησή του στο Facebook περιγράφει ότι ενώ κάλυπτε τα επεισόδια έξω από τη ΔΕΘ, διαπίστωσε ότι ένας από τους αστυνομικούς διμοιρίας από την Αθήνα απαντούσε στις ύβρεις των διαδηλωτών και έκανε «παρατήρηση» στον επικεφαλής.

Ομως, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, δέχθηκε επίθεση από δύο αστυνομικούς. «Με έπιασαν από τον λαιμό και προσπαθούσαν να μου κόψουν την αναπνοή», αναφέρει χαρακτηριστικά. Οταν ζήτησε τα στοιχεία εκείνων που βιαιοπράγησαν εναντίον του, δέχθηκε νέα επίθεση από την πλειοψηφία των μελών της διμοιρίας, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο δημοσιογράφος, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, με τον δικηγόρο του, και υπέβαλε μήνυση κατά των δραστών της επίθεσης και του διοικητή της διμοιρίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival, στην οποία εργάζεται.

Στην ανάρτηση του ο Τάσος Ασλανίδης γράφει:

Πριν από λίγη ώρα και ενώ κάλυπτα το ρεπορτάζ των επεισοδίων έξω από τη ΔΕΘ δέχτηκα επίθεση από αστυνομικούς των ΜΑΤ. Εξηγώ τον λόγο της επίθεσης: Νωρίτερα ένας από τους αστυνομικούς της συγκεκριμένης διμοιρίας απαντούσε στις ύβρεις διαδηλωτών λέγοντας: Καλά σας γαμάει ο Τσίπρας κωλοβούλγαροι. Διαπίστωσα ότι η συγκεκριμένη διμοιρία ανήκει στη δύναμη των Αθηνών και δρούσε υπό τις εντολές του αξιωματικού των ΜΑΤ εξ Αθηνών, κ. Τσίρου.

Πλησίασα τον συγκεκριμένο αστυνομικό και του είπα ότι θα ήταν καλό να μην απαντά στις προκλήσεις των διαδηλωτών με ρατσιστικές ατάκες. Όπως φάνηκε δεν του άρεσε η παρατήρησή μου. Μόλις με βρήκε μόνο μου, στο σκοτάδι, κάτω από το λευκό πύργο μου επιτέθηκε από κοινού με έναν ακόμη συνάδελφο του. Με έπιασαν από το λαιμό και προσπαθούσαν να μου κόψουν την αναπνοή.

Αντέδρασα ζητώντας τα στοιχεία των αστυνομικών που βιαιοπράγησαν εναντίον μου. Δέχτηκα νέα επίθεση από την πλειοψηφία των μελών της διμοιρίας. Ζήτησα από τον κ. Τσίρο να πράξει τα νόμιμα. Με εκφράσεις πεζοδρομίου απείλησε τόσο εμένα όσο και τους πολίτες που έσπευσαν να καταγράψουν με τα κινητά τους την επίθεση σε βάρος μου. Δεν με τρομάζουν οι τραμπούκοι. Με τρομάζει ο φασισμός της Κυβέρνησης και των οργάνων της. Η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει.

Η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία ξέρει να διώχνει τις χούντες. Θα το κάνει σύντομα. Όσο για τα «παλικάρια» που μου επιτέθηκαν στο σκοτάδι έχω να πω ότι υπάρχουν αστυνομικοί που τιμούν το εθνόσημο και αστυνομικοί που ντροπιάζουν την Αστυνομία.

Δεν νομίζουμε πως αυτή η καταγελλία δεν ευσταθεί. Βγαίνει δημόσια και καταγέλλει, οπότε δεν χρειάζεται να πόύμε και να γράψουμε εμείς περισσότερα, οι Αρμόδιοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Δείτε το χαρακτηριστικό post:

Πολιτεία των ΗΠΑ η Θεσσαλονίκη.

Οι εικόνες που είδαμε χθες απίστευτες. Τιμώμενη χώρα οι ΗΠΑ. Λογικές κάποιες συμβολικές κινήσεις, όμως αυτά που είδαν χθες τα μάτια μας δεν δικαιολογούν τίποτα και κανέναν.

Η Θεσσαλονίκη έχει ντυθεί στα χρώματα της αστερόεσσας. Το κόκκινο, μπλε και άσπρο της αμερικανικής σημαίας κυριαρχεί στην πόλη, μιας κα οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα της 83ης ΔΕΘ, της μεγαλύτερης που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Πενήντα δύο σημαντικές αμερικανικής εταιρίες συμμετέχουν στην Έκθεση (μεταξύ των οποίων η Microsoft, η Goggle και η Coca Cola), ενώ το «παρών» δίνει και ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος.
 

 

Οι επενδύσεις

Η παρουσία των ΗΠΑ στην ΔΕΘ συνδέεται τόσο από την Αθήνα όσο και από την Ούασιγκτον με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την προσδοκία προσέλκυσης αμερικανικών επενδύσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στο περιοδικό «Πρακτορείο» του ΑΠΕ γράφει χαρακτηριστικά: «Είναι στρατηγικής σημασίας η ενίσχυση της συνεργασίας με την παγκόσμια πρωτοπόρο στον τομέα της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών: Τις ΗΠΑ, την τιμώμενη χώρα της φετινής ΔΕΘ, που με την παρουσία του Υπουργού Εμπορίου Wilbur Ross, στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης και εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.»

Σε ανάλογο τόνο ο αεικίνητος Αμερικανός πρεσβευτής Τζέφριμ Πάιατ: «Βλέπουμε την ΔΕΘ ως απαράμιλλη ευκαιρία για την Ελλάδα για να τονίσει τις ευκαιρίες και να επικοινωνήσει με μεγάλους αμερικανούς επενδυτές.»
Ο πολιτικός συμβολισμός

Ωστόσο, η ΔΕΘ περισσότερο έχει να κάνει με την πολιτική παρά με την οικονομία. Δεν είναι τυχαίο ότι κορυφαία στιγμή της εκάστοτε Έκθεσης είναι η ομιλία του πρωθυπουργού Τα δύο προηγούμενα χρόνια στη ΔΕΘ τιμώμενες ήταν η Κίνα και η Ρωσία. Εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς αν υπήρξε κύμα επενδύσεων από αυτές τις δύο χώρες.

Η στρατηγική της Αθήνας

Ο Τζέφρυ Πάιατ γράφει στο περιοδικό «Πρακτορείο» του ΑΠΕ ότι «το 2018 είναι πραγματικά το έτος της Αμερικής στην Ελλάδα». Συνοψίζει, στη συνέχεια, τις κινήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα:

«Έχουμε δει αξιοσημείωτη πρόοδο στη σχέση μας αναφορικά με την ασφάλεια και την άμυνα: υπογράψαμε συμφωνία που θα επιφέρει κρίσιμο εκσυγχρονισμό του ελληνικού στόλου των F-16, διευρύναμε τις αμερικανικές επιχειρήσεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και συμφωνήσαμε για την εγκατάσταση μη εξοπλισμένων MQ-9 στη Λάρισα.» Σε αυτά που αναφέρει ο αμερικανός πρεσβευτής θα πρέπει να προσθέσουμε τις απελάσεις των Ρώσων «διπλωματών» που ικανοποίησαν τόσο την Ουάσιγκτον όσο και το Λονδίνο.

Ο Τσίπρας εγκαινίασε το περίπτερο των ΗΠΑ

«Μας ενώνουν κοινές αξίες με τις ΗΠΑ»

Μιλώντας στην τελετή, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τη σημασία του να είναι οι ΗΠΑ η τιμώμενη χώρα στην πρώτη ΔΕΘ μετά το τέλος της οκταετούς περιόδου των μνημονίων «που σηματοδοτεί την επάνοδο της χώρας στην ανάπτυξη και την κανονικότητα».

«Μας ενώνουν πολλά. Πάνω απ’ όλα, μας ενώνουν κοινές αξίες, αγώνες για κοινές αξίες και κοινούς στόχους. Έχουμε ιστορικούς και δυνατούς δεσμούς, σκληρή δουλειά, δύσκολες στιγμές, αλλά μια διαρκής και ακατάβλητη προσπάθεια για την πρόοδο και ευημερία», τόνισε.

«Έχουμε να πάρουμε πάρα πολλά παραδείγματα, σημαντικές εμπειρίες και τεχνογνωσία από την παρουσία πολυμελούς αντιπροσωπείας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι πλέον «μπορούμε να ξεδιπλώσουμε τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, να επενδύσουμε με σχέδιο, να δώσουμε χώρο στις ζωντανές δυνάμεις αυτού του τόπου».

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας. «Η Ελλάδα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε μια εύθραυστη ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας, μια χώρα που μπορεί να παίξει ηγετικό ρόλο σ’ αυτήν την εποχή. Η στήριξή σας με την παρουσία σας εδώ είναι σημαντική συμβολή», σημείωσε.

Η φετινή ΔΕΘ, ανέφερε, σηματοδοτεί τη δυνατότητα της Θεσσαλονίκης να παίξει σημαντικό ρόλο στα Βαλκάνια και να καταστεί ατμομηχανή της παραγωγικής ανασυγκρότησης στην οικονομία.

«Η στρατηγική συνεργασία της Ελλάδος με τις ΗΠΑ δημιουργούν την καλύτερη βάση, θέτουν τα θεμέλια μιας νέας προοπτικής τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Προοπτική ασφάλειας, ανάπτυξης, ειρήνης και σταθερότητας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

«Θα διευρυνθούν οι οικονομικοί δεσμοί Ελλάδας – ΗΠΑ»

Λίγο πριν, τον λόγο είχε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, ως εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης, που αναφέρθηκε στη σημασία της ανάδειξης της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο στην περιοχή.

Ο κ. Ρος ανέφερε ότι τον προηγούμενο Οκτώβριο Τραμπ και Τσίπρας συζήτησαν την εκπροσώπηση των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, εξέφρασε ιδιαίτερη χαρά για τα εγκαίνια του αμερικανικού περιπτέρου με 55 εκθέτες, προσθέτοντας ότι μια μεγάλη γκάμα βιομηχανιών είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τις ελληνικές επιχειρήσεις.

«Η ΔΕΘ προσφέρει πραγματικές δυνατότητες και για τις δύο πλευρές. Με τον τρόπο αυτό θα διευρυνθούν οι οικονομικοί δεσμοί και η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών», τόνισε ο κ. Ρος, που συνεχάρη όλες τις αμερικανικές εταιρείες που μετέχουν στο περίπτερο.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

Εικόνες και βίντεο-ντοκουμέντο από τα επεισόδια:

 

sillaltirio-makedonia-2pentapostagma.gr/
Back to top button