breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι «ειδικοί» πασχίζουν να δικαιολογήσουν την αποτυχία των εμβολίων

 

Τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να αναστατώσουν τους ανθρώπους σχετικά με την πιθανότητα συνύπαρξης του COVID, της γρίπης και του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) αυτόν τον χειμώνα σε κάτι που το ονόμασαν «τριδημία». Ωστόσο, όποιος έχει λίγη στοιχειώδη κατανόηση και γνώση για το πώς λειτουργούν οι ιοί γνωρίζει ότι η στρεβλή αυτή αφήγηση, είναι σχεδόν επιστημονικά αδύνατη.

Η παγκοσμιοποίηση που εφηύρε και οδήγησε την ψευδεπίγραφη αφήγηση του COVID αντιμετωπίζει αυξανόμενα προβλήματα, καθώς οι τρύπες στη λογική απλώς μεγαλώνουν με την πάροδο του χρόνου. Παράδειγμα: Η παράλογη προώθηση της «ισότητας των εμβολίων» και της δίκαιης κατανομής στις φτωχές χώρες. 1

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλα προπύργια της παγκοσμιοποίησης, ο δυτικός κόσμος πρέπει να υποστηρίξει τις παραδόσεις εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες για να διασφαλίσει ότι όλοι έχουν ίσες πιθανότητες επιβίωσης. 2

Το πρόβλημα είναι ότι τα αναπτυσσόμενα έθνη, έχοντας λιγότερα καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοϊού, δεν τα πήγαν χειρότερα, και σε ορισμένες περιπτώσεις τα πήγαν πολύ καλύτερα, από τις ανεπτυγμένες δυτικές χώρες που «αποθήκευαν άπληστα» τα εμβόλια και τις ενισχυτικές δόσεις για τον εαυτό τους (όχι φυσικά για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα που παρείχαν, αλλά για τις δοσοληψίες μεταξύ κυβερνήσεων και φαρμακευτικών…).

Το αφρικανικό αίνιγμα

Σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2020, η Αφρική θα αποδεκατιζόταν από τον κορωνοϊό λόγω της έλλειψης εμβολίων, 3  ωστόσο ο αριθμός των θανάτων από (ή με) COVID στην Αφρική παρέμεινε σταθερά χαμηλότερος από οπουδήποτε αλλού τα τελευταία τρία χρόνια. Όλοι προσποιούνται και κάνουν τους έκπληκτους. Και καλά κανένας επιστήμονας δεν μπορεί να καταλάβει το γιατί συνέβη αυτό. Τον Αύγουστο του 2020, το περιοδικό Science ανέφερε: 4

«Μελέτες αντισωμάτων υποδεικνύουν ότι έχουν συμβεί εκατομμύρια λοιμώξεις, αλλά ο αριθμός των θανάτων παραμένει χαμηλός…  Μετά από δοκιμές σε περισσότερους από 3.000 αιμοδότες, ο Δρ. Ουόγκα και οι συνεργάτες του υπολόγισαν σε μια προδημοσιευμένη μελέτη 5  … ότι ένας στους 20 Κενυάτες ηλικίας 15 έως 64 ετών — ή 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι — έχει αντισώματα κατά του SARS-CoV-2, απόδειξη του ότι οι άνθρωποι εκεί είχαν νοσήσει από τον κορωνοϊό στο παρελθόν.

Αυτό θα τοποθετούσε την Κένυα στο ίδιο επίπεδο με την Ισπανία στα μέσα του Μαΐου του 2021 , όταν αυτή η χώρα έφτασε στην κορύφωση του κορωνοϊού, έχοντας 27.000 επίσημους θανάτους από τον COVID-19. Ο επίσημος απολογισμός της Κένυας ήταν μόλις 100. Και τα νοσοκομεία της Κένυας δεν αναφέρουν ποτέ τεράστιους αριθμούς ατόμων με συμπτώματα κορωνοϊού».

Η κατάσταση παρέμεινε ίδια τον Νοέμβριο του 2021, όταν τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Αφρική, όπου λιγότερο από το 6% των ανθρώπων είχε λάβει εμβόλιο για τον COVID, ήταν η ήπειρος που επλήγη λιγότερο από τον κορωνοϊό. Οι ερευνητές θεώρησαν ότι «χαμηλότερα ποσοστά αστικοποίησης, γενετικοί λόγοι ή έκθεση σε άλλες ασθένειες μπορεί να ήταν οι κύριοι λόγοι που γλίτωσαν την ήπειρο από τις πιο θανατηφόρες συνέπειες του ιού». 7

Κανείς στα μεγάλα συστημικά μέσα ενημέρωσης δεν ήταν διατεθειμένος να απευθυνθεί προς τους καλοπληρωμένους «ειδικούς», και να τους θέσουν ερωτήματα για το γεγονός ότι τα εμβόλια τελικά δεν αποτρέπουν τη νόσηση ή τους θανάτους, ότι η φυσική ανοσία είναι ανώτερη και ότι ο COVID-19 δεν ήταν ποτέ μια τόσο θανατηφόρα απειλή όσο την παρουσίαζαν. Η Αφρική μας προσφέρει πληθώρα αποδείξεων αυτών των γεγονότων, ωστόσο η παγκοσμιοποιητική φυλή εξακολουθεί να επιμένει στο αφήγημα ότι η «ισότητα στα εμβόλια σε κάθε γωνιά του πλανήτη» είναι ένας επιτακτικός στόχος.

Παρόλο που μέρη όπως η Αφρική δεν είχαν επαρκή πρόσβαση σε εμβόλια για τον COVID, και παρόλο που τα πήγαν εξίσου καλά ή καλύτερα από τον δυτικό κόσμο όπου ο αριθμός λήψης εμβολίων κατά του κορωνοϊού ήταν υψηλός, οι «ειδικοί» επιμένουν ότι πρέπει από τώρα να προετοιμαστούμε για την επόμενη φορά. «Η Αφρική πρέπει να λάβει τον ίδιο αριθμό εμβολίων με τον υπόλοιπο κόσμο», συνεχίζουν να διατυμπανίζουν.

Αυτό δεν έχει νόημα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η πλειονότητα των θανάτων από ή με κορωνοϊό στις ΗΠΑ και σε άλλα μέρη του δυτικού κόσμου, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είναι μεταξύ εκείνων εμβολιάστηκαν. 8

Όμως, αν κρίνουμε από τα τελευταία τρία χρόνια, δεν πρόκειται καν να προσπαθήσουν να το καταλάβουν ή μάλλον, κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν. Αντιθέτως, θα συνεχίσουν να αποφεύγουν να μιλούν για το λαμπρό παράδειγμα της Αφρικής, όπου ο ο κορωνοϊός είχε μηδαμινό αντίκτυπο – πιθανώς λόγω των εξαιρετικά χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού – και όταν θα το συζητούν, θα συνεχίσουν να το κάνουν να φαίνεται πως πίσω από όλο αυτό, κρύβεται ένα «ιατρικό μυστήριο».

Τι κρύβεται πραγματικά πίσω από την πίεση για την παγκόσμια «ισότητα εμβολίων»;

Ανταποκρινόμενες στις εκκλήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η Pfizer και η Moderna σχεδιάζουν να κατασκευάσουν εμβόλια για τον COVID (και όχι μόνο), σε μονάδες παραγωγής στην Αφρική, με σκοπό «να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τις ανάγκες εμβολιασμού στην ήπειρο»9

Αλλά τι πραγματικά κρύβεται πίσω από αυτή την εξαναγκαστική ώθηση για την παγκόσμια «ισότητα εμβολίων»; Η απάντηση είναι απλή: τα εμβόλια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ολοκληρωτικού κράτους βιοασφάλειας που δημιουργείται για τον έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιώντας για αρχή τα πιστοποιητικά εμβολιασμών και την ψηφιακή ταυτότητα.

Υπάρχουν επίσης αδιάσειστα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι τα εμβόλια θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση μιας ατζέντας μείωσης του πληθυσμού με βάση την Μαλθουσιανή καταστροφή (αναφέρεται στον Αιδεσιμότατο Τόμας Ρόμπερτ Μάλθους, ο οποίος στο βιβλίο του, Δοκίμιο για την Αρχή του Πληθυσμού, υποστήριξε ότι αργά ή γρήγορα ο πληθυσμός θα μειωνόταν, συμπληρώνοντας ότι η αύξηση του πληθυσμού, λειτουργεί ανασταλτικά στην πρόοδο μίας ουτοπικής κοινωνίας).

Φυσικά, οι ευγονιστές πίσω από το COVID και τα εμβόλια του κορωνοϊού δεν θα ήθελαν αναπτυσσόμενα κράτη και περιοχές όπως η Αφρική, να ξεφύγουν από αυτό το παγκόσμιο δίκτυο.

Νέο κύμα φόβου ως προπαγανδιστικό μέσο εξαναγκαστικού εμβολιασμού

Αν και αγνοούν πλήρως την αφρικανική εμπειρία, τα ΜΜΕ των ΗΠΑ και της Ευρώπης προσπαθούν τώρα να τρομάξουν τους ανθρώπους  προειδοποιώντας για μια επερχόμενη  «τριδημία» του COVID, της γρίπης και του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV). Καθώς ο φόβος των μεταλλάξεων του COVID εξασθενεί, ίσως ο φόβος τριών ταυτόχρονων ιογενών απειλών να αναζωπυρώσει τις φλόγες της παράνοιας; Όπως αναφέρθηκε από το STAT News, στις 30 Νοεμβρίου 2022: 10

«Ένας ιογενής τυφώνας πλήττει τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης που πλήττονται διαρκώς, έπειτα από τρία χρόνια πανδημίας. Καθώς η επίσημη έναρξη του χειμώνα απέχει ακόμη λίγες ημέρες, τα παιδιατρικά νοσοκομεία αντιμετωπίζουν χιλιάδες κρούσματα παιδιών που πάσχουν από RSV και άλλες ιογενείς ασθένειες.

Τα σχολεία που υποσχέθηκαν «επιστροφή στην κανονικότητα» αναφέρουν τώρα εκτεταμένες απουσίες μαθητών, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως στα βόρεια, κάποια έκλεισαν τελείως.

Με τη φετινή σεζόν της γρίπης να ξεκινά περίπου έξι εβδομάδες νωρίτερα, το CDC έχει ήδη κηρύξει επιδημία γρίπης καθώς οι νοσηλείες για γρίπη εκτοξεύτηκαν στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας δεκαετίας. Μια υγειονομική καταιγίδα αυτών των διαστάσεων θα πρέπει να απαιτεί όχι μόνο κλινικά μέτρα αντιμετώπισης κρίσης, αλλά και συνεχιζόμενες προσπάθειες πρόληψης για την ασφάλεια της κοινότητας».

Με άλλα λόγια, να περιμένετε συνεχιζόμενες εκκλήσεις για χρήση μάσκας, μέτρα κοινωνικής απόστασης, lockdown και ακύρωση των εορταστικών συγκεντρώσεων όπου οι άνθρωποι μοιράζονται μεταξύ τους το πολύτιμο δώρο της αγάπης. Και, φυσικά, να περιμένετε τεράστιες εκστρατείες υπέρ των εμβολιασμών, για κάθε ιό που υπάρχει εκεί έξω.

Το πρόβλημα με το αφήγημα της «τριδημίας»

Το πρόβλημα με το αφήγημα της «τριδημίας» είναι ότι είναι επιστημονικά απίθανο. Όσοι έχουν ελάχιστη ή και καθόλου κατανόηση για το πώς λειτουργούν οι ιοί μπορεί να πέσουν στην παγίδα να πιστεύουν ότι εάν ένας ιός είναι κακός, δύο ή τρεις που κυκλοφορούν ταυτόχρονα θα είναι πολύ χειρότεροι. Αλλά τα πράγματα δεν λειτουργούν τόσο γραμμικά στην πραγματική ζωή.

Σε ένα άρθρο του περιοδικού Science στις 18 Νοεμβρίου 2022, ο Jon Cohen εξήγησε γιατί μια ταυτόχρονη τριπλή επιδημία είναι απίθανη: 11

«Τριπλή απειλή. Τριδημία. Μια ιογενής τέλεια καταιγίδα. Αυτές οι τρομακτικές φράσεις κυριαρχούν στους πρόσφατους τίτλους των ΜΜΕ καθώς ορισμένοι υπάλληλοι υγείας, κλινικοί γιατροί και επιστήμονες προβλέπουν ότι ο SARS-CoV-2, η γρίπη και ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) θα μπορούσαν να αυξηθούν ταυτόχρονα σε περιοχές του βορείου ημισφαιρίου που έχουν χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα, την κοινωνική απόσταση και άλλες προφυλάξεις για τον COVID-19, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

Αλλά ένας αυξανόμενος όγκος επιδημιολογικών και εργαστηριακών στοιχείων προσφέρει κάποια επιβεβαίωση: ο SARS-CoV-2 και άλλοι ιοί του αναπνευστικού συχνά «παρεμβαίνουν» μεταξύ τους.

Αν και τα κύματα κάθε ιού μπορεί να πιέσουν τα επείγοντα και τις μονάδες εντατικής θεραπείας, η μικρή «κλίκα» ερευνητών που μελετά αυτές τις ιογενείς συγκρούσεις λέει ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα η τριδημία να κορυφωθεί μαζί και να καταρρεύσουν συλλογικά τα νοσοκομειακά συστήματα όπως έκανε ο COVID-19 στην αρχή της πανδημίας.

«Η γρίπη και οι άλλοι ιοί του αναπνευστικού, όπως και ο SARS-CoV-2 δεν τα πάνε πολύ καλά μαζί, δεν αντέχουν την συνύπαρξη», λέει ο ιολόγος Richard Webby, ερευνητής γρίπης στο νοσοκομείο St. Jude Children’s Research Hospital. «Είναι απίθανο να κυκλοφορήσουν και να διαδοθούν ευρέως ταυτόχρονα».

«Ο ένας ιός τείνει να εκφοβίζει τους άλλους και να τον περιορίζει», προσθέτει ο επιδημιολόγος Ben Cowling στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ. Κατά τη διάρκεια της έκρηξης της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Omicron του SARS-CoV-2 στο Χονγκ Κονγκ τον Μάρτιο, ο Cowling διαπίστωσε ότι άλλοι ιοί του αναπνευστικού «εξαφανίστηκαν… και επέστρεψαν ξανά τον Απρίλιο»…

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία … διευκολύνουν τον εντοπισμό λοιμώξεων σε ανθρώπους και τη μελέτη του τρόπου συμπεριφοράς πολλών ιών… Ολοένα και περισσότερο, οι ερευνητές αναζητούν μια αιτία: οι χημικοί αγγελιοφόροι που παράγουν τα μολυσμένα άτομα ονομάζονται ιντερφερόνες.

Όταν ένας αναπνευστικός ιός διαπερνά μια κοινότητα, οι ιντερφερόνες μπορούν να αυξήσουν σε γενικές γραμμές την άμυνα του σώματος και να δημιουργήσουν προσωρινά έναν πληθυσμιακό ανοσοποιητικό φραγμό ενάντια σε επόμενους ιούς που στοχεύουν το αναπνευστικό σύστημα.

«Βασικά, κάθε ιός πυροδοτεί την απόκριση ιντερφερόνης σε κάποιο βαθμό και κάθε ιός είναι ευαίσθητος σε αυτήν», λέει η ανοσολόγος Έλεν Φόξμαν στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ, η οποία έχει εξερευνήσει την παρεμβολή μεταξύ του SARS-CoV-2 και άλλων ιών σε ένα εργαστηριακό μοντέλο του ανθρώπινος αεραγωγός.

Οι ρινοϊοί, που προκαλούν τα κοινά κρυολογήματα, μπορούν να εξοντώσουν τη γρίπη Α (τον πιο διαδεδομένο ιό της γρίπης). Ο RSV μπορεί να προσκρούσει ρινοϊούς και ανθρώπινους μεταπνευμοϊούς. Η γρίπη Α μπορεί να εμποδίσει τον μακρινό ξάδερφό της τη γρίπη Β.

«Υπάρχουν πολλές σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία από την ιογενή παρέμβαση», λέει ο Guy Boivin, ιολόγος στο Πανεπιστήμιο Laval, ο οποίος νωρίτερα μέσα στο 2022, συνέγραψε μια σχετική ανασκόπηση 12.

Σε αντίθεση με άλλες ανοσοαποκρίσεις – αντισώματα, για παράδειγμα – που στοχεύουν συγκεκριμένα παθογόνα που έχουν παρεισφρήσει σε έναν ζωντανό οργανισμό στο παρελθόν, αυτή η μη ειδική, ταχεία απόκριση [της ιντερφερόνης] είναι μέρος αυτού που είναι γνωστό ως «έμφυτος βραχίονας του ανοσοποιητικού συστήματος».

Τα εμβόλια είναι πιθανώς υπεύθυνα για την αύξηση των κρουσμάτων RSV στα παιδιά

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα κρούσματα RSV δεν εκτινάχθηκαν εκτός εποχής, χωρίς λόγο. Στην πραγματικότητα, φαίνεται να είναι αποτέλεσμα της παιδιατρικής εκστρατείας για τον COVID-19. Έγγραφα από τις παιδιατρικές δοκιμές της Pfizer και της Moderna που υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ αποκαλύπτουν ότι κατά την διάρκεια των πειραμάτων, η ομάδα που εμβολιάστηκε κόλλησε τον RSV σε μεγαλύτερα ποσοστά, σε σύγκριση με τους ανεμβολίαστους.

Στις δοκιμές της Moderna που περιελάμβανε παιδιά ηλικίας 2 έως 5 ετών διαπιστώθηκε ότι ο RSV ήταν τέσσερις φορές πιο διαδεδομένος μεταξύ των παιδιών της ομάδας που εμβολιάστηκε σε σύγκριση με τα ανεμβολίαστα παιδιά.

«Μέσα σε 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό, ορισμένες λοιμώξεις που σχετίζονται με την αναπνευστική οδό αναφέρθηκαν με μεγαλύτερη συχνότητα στην ομάδα mRNA-1273 από ό,τι στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου. Περιστατικά πνευμονίας αναφέρθηκαν από το 0,3% και το 0% των ληπτών mRNA-1273 και εικονικού φαρμάκου, αντίστοιχα. Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) αναφέρθηκε από το 0,4% και <0,1% των ληπτών mRNA-1273 και εικονικού φαρμάκου, αντίστοιχα.

Το ίδιο μοτίβο βρέθηκε στις δοκιμές ηλικίας 6 έως 11 ετών, όπου ο RSV επηρέασε το 0,3% όσων έκαναν το εμβόλιο και 0% μεταξύ των ανεμβολίαστων. Τα παιδιά που εμβολιάστηκαν είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από κάποιο είδος λοίμωξης της ανώτερης αναπνευστικής οδού (3,9% έναντι 2,5%).

Η παιδιατρική δοκιμή της Pfizer είχε παρόμοια αποτελέσματα. Μεταξύ των παιδιών ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών, βρογχιολίτιδα RSV αναφέρθηκε σε πέντε συμμετέχοντες, σε σύγκριση με έναν στην ομάδα ελέγχου. Τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ διερευνούν αυτό το μοτίβο άραγε; Θα φανεί στην πορεία.

Το Informed Consent Action Network (ICAN) έστειλε επιστολή στη διευθύντρια του CDC, Dr. Rochelle Walensky, ζητώντας δεδομένα για το πόσα από τα παιδιά με θετικά τεστ RSV είχαν κάνει το εμβόλιο για τον COVID πριν από τη διάγνωσή τους. 14

Πάρτε τον έλεγχο της υγείας της οικογένειάς σας στα χέρια σας

Ενώ η γρίπη, ο RSV και ο κορωνοϊός μπορεί να αποτελέσουν υπαρκτό κίνδυνο για ορισμένα άτομα που βρίσκονται στην ομάδα υψηλού υγειονομικού κινδύνου, οι πραγματικοί κίνδυνοι που συνδέονται με αυτούς τους ιούς, είναι αμελητέοι για το σύνολο της ανθρωπότητας. Απλά σκεφτείτε αυτό – πόσες φορές είχατε κρυολόγημα ή γρίπη στη ζωή σας; Πόσα άτομα γνωρίζετε που πέθαναν από κρυολόγημα ή γρίπη;

Σήμερα, η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων έχει κολλήσει κορωνοϊό, οι περισσότεροι χωρίς καν συμπτώματα και αυτοί οι άνθρωποι είναι εδώ για να βεβαιώσουν τη ΜΗ θανατηφόρα ιδιότητά του. Δυστυχώς, όσοι έχουν λάβει πολλά εμβόλια για τον COVID ανήκουν πλέον στην κατηγορία υψηλού κινδύνου και μπορεί στην πραγματικότητα να εμφανίσουν πιο σοβαρή μόλυνση με χειρότερα συμπτώματα. Για τους ανεμβολίαστους, οι τελευταίες μεταλλάξεις ενέχουν εξαιρετικά χαμηλό κίνδυνο.

Επίσης οι εμβολιασμένοι, με βάση τις τελευταίες μελέτες, αποδεικνύεται πως είναι πιο ευαίσθητοι σε άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού, ενώ τα παιδιά που έχουν εμβολιαστεί, έχουν κολλήσει 2-3 φορές RSV μέχρι τώρα, χωρίς καλά καλά να έχουμε μπει στο χειμώνα!

Το να διατηρείτε ισχυρό το ανοσοποιητικό σας σύστημα και το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε την οικογένειά σας αυτό το χειμώνα, και υπάρχουν πολλοί αποτελεσματικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό. Ακολουθεί μια σύντομη λίστα με μερικά από τα πιο σημαντικά βήματα. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ακολουθήστε τους υπερσυνδέσμους που παρέχονται στο τέλος του κειμένου.

 Βελτιστοποιήστε το επίπεδο βιταμίνης D —  Τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής ασθένειας και θανάτου από COVID-19. Τα συμπληρώματα βιταμίνης D έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο κρυολογήματος 15  και γρίπης 16 ,  17  καθώς ενισχύουν την έμφυτη ανοσία σας.

• Νεφελοποιημένο υπεροξείδιο  —  Ξεκινήστε το με το που θα παρουσιαστούν τα πρώτα σημάδια οποιασδήποτε λοίμωξης του αναπνευστικού, από την πρώτη κιόλας ημέρα. Όσο περισσότερο περιμένετε τόσο λιγότερο αποτελεσματικό θα είναι, γι’ αυτό πρέπει να έχετε τον νεφελοποιητή και το διάλυμα κλειδωμένα και φορτωμένα και έτοιμα για χρήση τη στιγμή που θα παρατηρήσετε το πρώτο σύμπτωμα.

• Χρονικά περιορισμένη διατροφή (TRE)  και διαλείπουσα νηστεία —  Και τα δύο έχουν συνδεθεί με λιγότερο σοβαρή λοίμωξη από COVID.

 Διατροφικά προϊόντα που τονώνουν το ανοσοποιητικό όπως η βιταμίνη C, η κερσετίνη με ψευδάργυρο και η Ν-ακετυλοκυστεΐνη (NAC)   Ο ψευδάργυρος είναι ένα ισχυρό αντιικό ευρέως φάσματος και η κερσετίνη βοηθά στη μεταφορά του στο κύτταρο, όπου χρειάζεται. Η βιταμίνη C είναι επίσης μια πρώτη θεραπεία για πολλές λοιμώξεις και βοηθά στην ενίσχυση της συνολικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού.

Το NAC, εν τω μεταξύ, είναι πρόδρομος της μειωμένης γλουταθειόνης, η οποία φαίνεται να παίζει κρίσιμο ρόλο στον COVID-19, ειδικά. Τα οφέλη του NAC περιλαμβάνουν την αναστολή των προφλεγμονωδών κυτοκινών, τη βελτίωση της απόκρισης των Τ κυττάρων και την αναστολή της υπερπηξίας που μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο και/ή θρόμβους αίματος που βλάπτουν την ικανότητα ανταλλαγής οξυγόνου στους πνεύμονες.

primenews

 

primenews
Back to top button