breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Η Νιγηρία μεταβαίνει σε εξ’ ολοκλήρου χρήση ηλεκτρονικού χρήματος

 

Η Νιγηρία απαγορεύει τις αναλήψεις μετρητών από ATM για να αναγκάσει τη χρήση του CBDC

Στις 26 Οκτωβρίου, ο Godwin Emefiele, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Νιγηρίας, δήλωσε ότι το 85% του συνόλου των Naira σε κυκλοφορία κρατούνταν εκτός τραπεζών

Η Νιγηρία απαγορεύει τις αναλήψεις μετρητών από ATM για να αναγκάσει τη χρήση του CBDC

Επιπλέον, θα υπάρχει εβδομαδιαίο ανώτατο όριο ανάληψης τόσο για ιδιώτες όσο και για επιχειρήσεις ύψους 225 $ (100.000 νάιρα) και 1.125 $ (500.000 νάιρα), αντίστοιχα.

Σε μια προσπάθεια να προωθήσει την πολιτική της για τη Νιγηρία «χωρίς μετρητά» και να προωθήσει τη χρήση του eNaira, του ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας της Νιγηρίας, η χώρα μείωσε δραστικά το ποσό των μετρητών που μπορούν να κάνουν ανάληψη ιδιωτών και επιχειρήσεων (CBDC), όπως αναφέρει η Cointelegraph. .

Η Cointelegraph σημείωσε περαιτέρω, ότι στην εγκύκλιο, η Κεντρική Τράπεζα της Νιγηρίας ανέφερε ότι τα άτομα και οι επιχειρήσεις θα περιορίζονται πλέον στην ανάληψη όχι άνω των 45 $ (20.000 νάιρα Νιγηρίας) την ημέρα και 225 $ (100.000 νάιρα) την εβδομάδα από τα ΑΤΜ.

Επιπλέον, θα υπάρχει ένα εβδομαδιαίο ανώτατο όριο ανάληψης τόσο για ιδιώτες όσο και για επιχειρήσεις ύψους 225 $ (100.000 νάιρα) και 1.125 $ (500.000 νάιρα), αντίστοιχα. Τυχόν ποσά που αφαιρούνται πέραν αυτών των ορίων θα επιβαρύνονται με χρέωση 5% για ιδιώτες και 10% για επιχειρήσεις.

Τα όρια είναι σωρευτικά για κάθε ανάληψη, επομένως κάποιος που κάνει ανάληψη 45 $ από ένα ΑΤΜ την ίδια ημέρα και στη συνέχεια προσπαθεί να κάνει ανάληψη χρημάτων από μια τράπεζα θα χρεωθεί με χρέωση υπηρεσιών 5%.

Πριν από την ανακοίνωση, τα ημερήσια ανώτατα όρια ανάληψης μετρητών για ιδιώτες ήταν 338 $ (150.000 νάιρα) και οι επιχειρήσεις ήταν 1.128 $ (500.000 νάιρα).

Η Νιγηρία εφάρμοσε την πολιτική της «χωρίς μετρητά» το 2012 με την αιτιολόγηση ότι κάτι τέτοιο θα βελτίωνε την αποτελεσματικότητα του συστήματος πληρωμών της, θα μείωνε το κόστος των τραπεζικών υπηρεσιών και θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της νομισματικής της πολιτικής.

Στις 26 Οκτωβρίου, ο Godwin Emefiele, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Νιγηρίας, δήλωσε ότι το 85% του συνόλου των Naira που κυκλοφορούσε διατηρούνταν εκτός τραπεζών και ότι ως αποτέλεσμα θα εκδίδονταν νέα τραπεζογραμμάτια σε μια προσπάθεια προώθησης της μετάβασης στις ψηφιακές πληρωμές.

Η Νιγηρία είναι ένα από τα 11 έθνη που έχουν εφαρμόσει πλήρως ένα CBDC, σύμφωνα με έναν ιχνηλάτη που δημιουργήθηκε από την αμερικανική δεξαμενή σκέψης Atlantic Council. Άλλα 15 έθνη έχουν ξεκινήσει πιλοτικά έργα και η Ινδία αναμένεται να ακολουθήσει σύντομα μετά, σημείωσε η Cointelegraph.

primenews

Back to top button