Ελλάδα

97χρονος Βετεράνος, επιθυμεί να φύγει από τη ζωή όπως ακριβώς ξεκίνησε, ξυπόλητος και κάνει δωρεά 23 εκατ. ευρώ και 60 αποβατικά σκάφη στις Ένοπλες Δυνάμεις ! ! !

Ένα τεράστιο παράδειγμα πατριωτισμού γνήσιου και άδολου πατριωτισμού προσφέρει ο 97χρονος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πετυχημένος επιχειρηματίας – εφοπλιστής στον πολυτάραχο βίο του, Ιάκωβος Τσούνης. Δηλώνοντας ότι επιθυμεί να φύγει από τη ζωή όπως ακριβώς ξεκίνησε, ξυπόλητος, χαρίζει την περιουσία του στις “Άγιες” όπως τις αποκαλεί, ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις…



Συνδρομητής της εφημερίδας “ΕΣΤΙΑ“, αυτός ο ιδιαίτερος και αξιοθαύμαστος Έλληνας, απόγονος ηρώων της επανάστασης του 1821 (σ.σ. ελπίζουμε η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου να διαβάσει το δημοσίευμα), συνεχιστής της παράδοσης των μεγάλων ευεργετών του Ελληνισμού, αφήνοντας 23 εκατ, ευρώ για την άμυνα της πατρίδας του και 60 αποβατικά σκάφη (αμφιβίων επιχειρήσεων)… Νωρίτερα είχε ιδρύσει μουσείο στο Αίγιο.

Δεν θα γράψουμε περισσότερα, διότι θεωρούμε ότι και για λόγους συλλεκτικούς, το συγκεκριμένο τεύχος της ΕΣΤΙΑΣ πρέπει να αγοραστεί. Για να μην προτείνουμε η φωτογραφία που ακολουθεί του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματός της, να κορνιζαριστεί και να κοσμεί κάποιον τοίχο, σε σπίτια όπου τουλάχιστον υπάρχουν παιδιά.

Δε χρειάζεται πολύ “μπλα μπλα”. Μία φορά να το διαβάσει κανείς, αρκεί για να γεννηθούν σκέψεις οι οποίες θα τυγχάνουν επεξεργασίας για μια ολόκληρη ζωή, όσο τα χρόνια θα περνούν και θα σωρεύεται η εμπειρία… τα θετικά και τα αρνητικά, οι “σφαλιάρες” και η προσγείωση στην πραγματικότητα.

Αυτή η φωτογραφία θα θυμίζει στην Ελλάδα και τους Έλληνες, ότι το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης έχει και πνευματικό περιεχόμενο. Δεν είναι τα πάντα τα υλικά αγαθά. Στους δε Τούρκους θα προσφέρει μια πρώτης τάξεως ερμηνεία πως είναι δυνατόν αυτό το μπάχαλο που συχνά διαπιστώνουν στην “από δω” πλευρά του Αιγαίου, να μην έχει ακόμα γκρεμίσει τη χώρα, προσφέροντάς την “στο πιάτο” στους νεοθωμανικούς οραματισμούς…

πηγη 

Back to top button