breaking newsΔιεθνή

Λόγω του εμπάργκο που επέβαλαν οι ΗΠΑ στη Συρία, των αμερικανικών κι Ευρωπαϊκών κυρώσεων τα διεθνή αεροπλάνα cargos αδυνατούν να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στο δοκιμαζόμενο από το πολύνεκρο σεισμό συριακό λαό!

Λατάκια

Τα διεθνή αεροπλάνα-cargos δεν δύνανται να προσγειωθούν στα συριακά αεροδρόμια λόγω του δολοφονικού αμερικάνικου εμπάργκο,αμερικανικών και ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά του συριακού λαού και οι χώρες απαιτούν από τις συριακές αερογραμμές να μεταφέρουν την ανθρωπιστική βοήθεια με δικά τους πολιτικά αεροσκάφη !!!

Ο μέχρι τώρα επίσημος απολογισμός για Συρία από τα φονικά σημερινά 8αριαα του εγκέλαδου με επίκεντρο το νότο Τουρκίας είναι 570 νεκρoί και πάνω από 1403 τραυματίες στις περιοχές του Χαλεπίου, Λατάκια, Χάμα και Ταρτούς. Μόνο στη Jableh όπου είναι δίπλα από τη ρώσικη αεροπορική βάση της σκοτώθηκαν 150 άτομα.

Πηγές της αεροπλοΐας επιβεβαίωσαν ότι μεγάλος αριθμός αεροπορικών εταιρειών cargos απέφυγε να προσγειωθεί στα αεροδρόμια της Συρίας υπό τον φόβο των αμερικανικών και ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Συρίας, τη στιγμή που αρκετές χώρες έχουν ζητήσει από τις συριακές αεροπορικές εταιρείες να μεταφέρουν τόνους βοήθειας με τα πολιτικά αεροπλάνα τους που όμως δεν επαρκούν για τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων βοήθειας.

Ως εκ τούτου, οι συριακές εταιρείες συμφώνησαν να μεταφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια, η οποία θα φτάσει διαδοχικά, από αύριο, στα αεροδρόμια του Χαλεπίου, της Λατάκια και της Δαμασκού.

Η αδερφή του Σύρου Πρωθυπουργού και 11 παιδιά και εγγόνια της είναι μεταξύ των θυμάτων.

Το Συμβούλιο Εκκλησιών Μέσης Ανατολής ζήτησε την άμεση άρση των κυρώσεων στη Συρία και να επιτραπεί η πρόσβαση σε όλα τα υλικά, καθώς αυτές οι κυρώσεις θα μετατραπούν σε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Σε δήλωση που εξέδωσε μετά από ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βηρυτό για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του σεισμού, το Συμβούλιο κάλεσε τη διεθνή κοινότητα και τη διεθνή οικουμενική οικογένεια να παράσχουν ταχεία και επείγουσα βοήθεια στην περιοχή σε συντονισμό με το Συμβούλιο Μέσης Ανατολής Εκκλησίες, εκκλησίες και επιτροπές της.

όπως είθισται οι σεισμοί αυτοί είναι και μια ευκαιρία άσκησης διπλωματίας. Σ΄εξέλιξη μια πρωτοφανή ισραηλινο-συριακή προσέγγιση αφού ο Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ έλαβε αιτήματα μέσω διπλωματικής οδού για βοήθεια στη Συρία και ότι θα παρασχεθεί βοήθεια εκεί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εβραϊκών μέσων ενημέρωσης, το αίτημα ήρθε μέσω Ρωσίας αναφέρει το timesofisrael. Η συριακή πλευρά δεν έχει σχολιάσει..

Η Συρία βιώνει και πάλι εικόνες φρίκης πολέμου..

dimpenews.com

Back to top button