breaking newsΕλλάδα

Η πΓΔΜ επιστρέφει το φλέγον ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών στην Αθήνα ανοίγοντας τον δρόμο για πολιτικές εξελίξεις

Ενώ ο Καμμένος συμφωνούσε με τα σενάρια χρηματισμού….ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε για τους 80 στην FYROM

Το γεγονός ότι ο Zoran Zaev εξασφάλισε την πλειοψηφία των δύο τρίτων στη Βουλή των Σκοπίων προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος στη χώρα του έδωσε «ανάσα ζωής» στην κυβερνητική θητεία του Σκοπιανού πρωθυπουργού. 

Οσονούπω, η «μπάλα» θα μεταφερθεί στο «ελληνικό γήπεδο» και ο Αλέξης Τσίπρας θα κληθεί να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» που ακούει στο όνομα Πάνος Καμμένος. 
Ο κυβερνητικός εταίρος ο οποίος είναι αντίθετος με τη συμφωνία των Πρεσπών κι έχει διαμηνήσει σε όλους τους τόνους, έμεσα ή και ευθέως ότι θα ρίξει την κυβέρνηση διαχωρίζοντας τη θέση του κατά την ψηφοφορία στη Βουλή όταν έρθει εδώ. 

Η απόφαση της Σκοπιανής Βουλής φέρνει προ των ευθυνών του τον Πάνο Καμμένο οι κινήσεις του οποίου στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 
Ήδη την Παρασκευή το βράδυ 19/10 πυροδότησε νέα ένταση με ανάρτησή του στο twitter υιοθετώντας τις καταγγελίες για δωροδοκίες στα Σκόπια προκειμένου να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών.

«Ποιος θα φανταζόταν ότι στην ευρώπη των αξιών και της Δημοκρατίας όποιος δεν ψηφίζει κατά τις εντολές θα προφυλακίζεται και όποιος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000 ευρώ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι», έγραψε χαρακτηριστικά.  
Μένει να δούμε αν θα κάνει πράξη όσα έχει υποσχεθεί.
Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα οι εταίροι του κ. Καμμένου πανηγύρισαν. 
Ο Τσίπρας συνεχάρη τον Zaev με twitter ενώ αρκετοί υπουργοί εξέδωσαν πανηγυρικά μηνύματα. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ήδη εναλλακτικό σχέδιο όπως διατείνονται και υποστηρίζουν ότι θα υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή όταν έρθει η ώρα να επικυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών. Στην κυβέρνηση ποντάρουν στις ψήφους ορισμένων βουλευτών από τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι και κάποιους ανεξάρτητους. 

Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται από πολλές πλευρές ως επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων και στη χώρα μας καθώς με βάση το χρονοδιάγραμμα που είχε καθοριστεί τον Ιούνιο, η συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή εντός του Ιανουαρίου του 2019. 

Σε μια τέτοια περίπτωση δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αφού ψηφίσει νωρίτερα τις παροχές που υποχσχέθηκε στη ΔΕΘ και αποτρέψει την περικοπή των συντάξεων να προκηρύξει εκλογές για να εκμεταλλευτεί το θετικό μομέντουμ που θα δημιουργηθεί για την κυβέρνηση και που καλύτερη συγκυρία δεν πρόκειται να βρεθεί αργότερα.

Χρύσα Κλειτσιώτη 
www.bankingnews.gr
Back to top button