breaking newsΔιεθνή

Η σοκαριστική στιγμή που γείτονας εκτελεί πατέρα και θετό γιο στη Νέα Υόρκη λόγω διαφωνίας για τη φασαρία

«Το διαμέρισμα στον επάνω όροφο δεν είχε μοκέτα. Ήταν ξύλινο πάτωμα. Οπότε υπήρχε πολύς θόρυβος»

Ένα ανατριχιαστικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που ένας γείτονας εκτελεί εν ψυχρώ έναν πατέρα και τον θετό του γιο σε διάδρομο διαμερίσματος στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια διαφωνίας για θόρυβο το βράδυ της Κυριακής.

Το συνταρακτικό υλικό που εξασφάλισε η New York Post ξεκινά με έναν άνδρα ντυμένο στα μαύρα να βηματίζει θυμωμένος έξω από το διαμέρισμα των επάνω γειτόνων του στον τέταρτο όροφο της λεωφόρου Brooklyn 1418 σε ένα γνωστό συγκρότημα κατοικιών στο East Flatbush, όπου μεγάλωσαν οι σταρ Barbra Streisand και Michael K. Williams.

Μια γυναίκα βγαίνει από το διαμέρισμα και ανταλλάσσει κουβέντες με τον γείτονα, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους αστυνομικούς την Τρίτη ως ο Jason Pass, 47 ετών.

Λίγο αργότερα, έρχεται και ο γιος της, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους αστυνομικούς ως ο 27χρονος Chinwai Mode. Το βίντεο δεν έχει ήχο, οπότε είναι άγνωστο τι ειπώθηκε.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο πατριός του Mode, ο 47χρονος οδηγός σχολικού λεωφορείου Bladimy Mathurin, βγαίνει από το διαμέρισμα κρατώντας ένα ψαλίδι και αντιμετωπίζει οργισμένος τον γείτονα, όπως δείχνει το βίντεο.

Η σύζυγός του προσπαθεί να τον απομακρύνει, αλλά ο bodybuilder πατέρας τεσσάρων παιδιών την απωθεί.

Εκείνη τη στιγμή, η λεκτική διαμάχη παίρνει μια οδυνηρή τροπή όταν ο γείτονας με τα μαύρα βγάζει ένα πιστόλι και σημαδεύει προς τον Mathurin.

Ο Mathurin βλέπει το όπλο, αλλά το απομακρύνει. Γυρίζει και αρχίζει να περπατάει προς το διαμέρισμά του, οπότε ο γείτονας ανοίγει πυρ και χτυπά τον Mathurin, ο οποίος πέφτει στο πάτωμα.

Ο Mode, ο οποίος βρισκόταν επίσης στον διάδρομο, προσπαθεί να απομακρυνθεί από τον ένοπλο, αλλά ο γείτονας πυροβολεί πολλές φορές εναντίον του, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον δύο φορές αφού είχε καταρρεύσει σε μια λίμνη αίματος δίπλα σε μια σκάλα.
Στη συνέχεια, ο ύποπτος επιστρέφει στον Mathurin, ο οποίος είναι ακόμα ζωντανός και παλεύει να σηκωθεί, και τον πυροβολεί στο κατώφλι της ίδιας του της πόρτας. Η Post έχει επεξεργαστεί τμήματα του βίντεο λόγω της γραφικότητάς τους.

Έχοντας σκοτώσει τους δύο άνδρες, ο ένοπλος παρατηρεί ήρεμα τη μακάβρια σκηνή πριν μπει σε ένα ασανσέρ, το οποίο κατεβάζει στο δρόμο και διαφεύγει. Εννέα κάλυκες διαμετρήματος 45 χιλιοστών και πέντε θραύσματα σφαίρας ανασύρθηκαν από τον διάδρομο, δήλωσαν πηγές.

Το εκτεταμένο συγκρότημα διαμερισμάτων 59 κτιρίων όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί της Κυριακής χτίστηκε τη δεκαετία του 1940 και ήταν γνωστό τότε ως Vanderveer Estates πριν μετονομαστεί σε Flatbush Gardens δεκαετίες αργότερα. Η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ έζησε στο συγκρότημα κατοικιών χαμηλού εισοδήματος ως έφηβη, πολύ πριν το τεράστιο συγκρότημα περιέλθει σε ερείπια και μαστίζεται από την εγκληματικότητα.

Ο Michael K. Williams, ο οποίος υποδύθηκε τον Ομάρ Λιτλ στη σειρά «The Wire» του HBO, επίσης αποκαλούσε το Flatbush Garden σπίτι του για πολλά χρόνια προτού μετακομίσει ενώ γύριζε τη δεύτερη σεζόν της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς. Πέθανε σε ηλικία 54 ετών από υπερβολική δόση ηρωίνης με φεντανύλη τον Σεπτέμβριο του 2021.

Οι τραυματιοφορείς που κλήθηκαν στην πολυκατοικία στο λουτρό αίματος της Κυριακής βρήκαν τον Mathurin και τον Mode νεκρούς από πολλαπλά τραύματα από πυροβολισμούς στο κεφάλι

Η απαρηγόρητη σύζυγος του Mathurin, Marie Delille, δήλωσε ότι η οικογένειά της, με καταγωγή από την Αϊτή, βρίσκεται εδώ και χρόνια σε μια διαμάχη για το θόρυβο με τον γείτονά τους στον κάτω όροφο.

Ο επικεφαλής των ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζόζεφ Κένι δήλωσε την Τρίτη ότι υπήρξαν έξι προηγούμενες κλήσεις για παράπονα για θόρυβο που έγιναν από το διαμέρισμα του φερόμενου ως δράστη.

«Βασικά για ανθρώπους που περπατούν», δήλωσε ο Κένι. «Διαπιστώσαμε ότι το διαμέρισμα στον επάνω όροφο δεν είχε μοκέτα. Ήταν ξύλινο πάτωμα. Οπότε υπήρχε πολύς θόρυβος. Οι άνθρωποι που πηγαινοέρχονταν προκάλεσαν αυτές τις κλήσεις. Έχουμε βίντεο, προφανώς από το περιστατικό, και είμαι βέβαιος ότι το έχετε δει», είπε. «Έχει γίνει viral, όπου ο δράστης αντιμετωπίζει τα μέλη της οικογένειας».

PrimeNews.

Back to top button