breaking newsΕλλάδα

Ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις οι Τούρκοι: UAV ΑΝΚΑ παρακολουθούν κάθε κίνηση του ΠΝ – «Αλλάξαμε τους κανόνες εμπλοκής, εξετάζουμε όλα τα σενάρια»

 

Οι Τούρκοι είδαν ότι οι απειλές τους πιάνουν τόπο μετά την άτακτη «οπισθοχώρηση» της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της επέκτασης των 12 μιλίων στο Ιόνιο και ξεκίνησαν να μας εκβιάζουν σε όλα τα επίπεδα.

 

Κύριο ρόλο σε αυτό το «λεκτικό» παιχνίδι ανέλαβε ο «γνωστός» πρώην Τούρκος Α/ΓΕΕΔ, γνώστης των ψυχολογικών επιχειρήσεων και νυν ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ, ο οποίος είπε πριν λίγο, ότι με σμήνος UAV ANKA η Τουρκία ελέγχει ήδη όλες τις κινήσεις των ελληνικών πολεμικών πλοίων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα τα Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι “όλες οι στρατιωτικές επιλογές της Τουρκίας είναι στο τραπέζι”, προσθέτοντας ότι οι κανόνες εμπλοκής για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο δίδουν την ελευθερία στο πολεμικό ναυτικό να απαντά και σε περίπτωση έντασης η εξουσιοδότηση μπορεί να δοθεί ακόμη και στον πλωτάρχη.

Μάλιστα τονίζει ότι η ένταση έχει ανέλθει γενικά σε υψηλό επίπεδο λόγω της ελληνικής αντίδρασης και σε απάντηση η Τουρκία θα ανταποκριθεί σκληρά σε τέτοιες παρενοχλήσεις.

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε επίσης «ότι δεν θα επιτρέψει παρενόχληση της χώρας του ποτέ στην περιοχή όπου τα τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια στοιχεία κινούνται συνεχώς σαν «ρολόι».

Τα τουρκικά UAV ΑΝΚΑ, λαμβάνουν και μεταδίδουν συνεχώς όλες τις λεπτομέρειες από το χώρο, παρακολουθώντας κάθε μετακίνηση των ελληνικών πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Τα ΑΝΚΑ κατευθύνονται από το κέντρο διοίκησης στην Άγκυρα από όπου ελέγχονται τα πάντα .

Ο τουρκικός τύπος τονίζει ότι η αυξανόμενη ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο είχε τελικά αποκτήσει μια νέα διάσταση μετά την «παρενόχληση» (κατά τους Τούρκους) της ελληνικής Φρεγάτας Νικηφόρος του σεισμικού ερευνητικού σκάφους Μπαρμπαρός Χάρεντιντν Πασά.

Συνεχίζοντας το παραλήρημα τους οι Τούρκοι, δηλώνουν ότι πρώτη η Άγκυρα άλλαξε τους κανόνες εμπλοκής στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, ενώ φέρεται να τέθηκε σε ετοιμότητα και το σώμα πεζοναυτών της ομώνυμης Ταξιαρχίας ΠΖ ΠΝ στην Φώκαια της Μικράς Ασίας .

Για την περίπτωση εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, σε αυξημένη επαγρύπνηση έχει τεθεί και η τουρκική πολεμική αεροπορία ελέγχοντας όλες τις δραστηριότητες της ελληνικής πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο.

Οι Τούρκοι θέλουν να ελέγχουν κάθε στιγμή τις κινήσεις των ελληνικών πλοίων στην περιοχή, καθώς και την παρουσία ενός ή δύο ελληνικών υποβρυχίων που δρουν στην Α.Μεσόγειο τα οποία αποτελούν άλλωστε τον φόβο και τον τρόμο του τουρκικού ΠΝ.

Σύμφωνα με είδηση της τουρκικής ιστοσελίδας αμυντικού περιεχομένου Meteksan Defense, αναφέρεται ότι ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη του συστήματος επικοινωνίας C-Band Data Link System, το οποίο παρέχει επικοινωνία μεταξύ των τουρκικών UAV και των επίγειων σταθμών ελέγχου τους σε απόσταση πλέον 200 χιλιομέτρων.

Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε UAV που πετούν σε υψηλά, μεσαία και χαμηλά υψόμετρα, ενώ θα χρησιμοποιηθεί και για τη μετάδοση των δεδομένων σε ζωντανό χρόνο με σκοπό την απρόσκοπτη και κυρίως έγκαιρη έκδοση αποφάσεων σε περιπτώσεις κρίσεων. Όπως και γίνεται.

Η ουσία όμως είναι ότι όλα αυτά σίγουρα αποτελούν μια καλοστημένη προπαγάνδα ενόψει της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ερντογάν στην Κων/πολη, με «λαγό» τον Χ.Ακάρ, για να πιετστεί η ελληνική πλευρά σύμφωνα με την πάγια τακτική των Τούρκων.

Το διακύβευμα για την Τουρκία όμως είναι σίγουρα τα τεράστια κοιτάσματα νότια της Κρήτης, τα οποία έχει βάλει στο μάτι εδώ και χρόνια.

Αν τους επιτραπεί το παραμικρό τότε η χώρα μας θα περιέλθει σε πολύ μεγάλη «περιδίνηση» που όμοια της δεν έχει ζήσει τα τελευταία  χρόνια.

pentapostagma.gr
Back to top button