breaking newsΕλλάδα

Θεσσαλονίκη: Μαρτυρίες-σοκ για την επίθεση στον 29χρονο με τη σημαία

 

 

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της άγριας επίθεσης που δέχτηκε νεαρός από αγνώστους το βράδυ της Παρασκευής στην οδό Ιασωνίδου στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως προκύπτει το ρεπορτάζ του thestival.gr, οι δράστες της επίθεσης δεν ήθελαν απλώς να τρομάξουν τον 29χρονο, αλλά μάλλον να τον σκοτώσουν, καθώς τον χτυπούσαν με μανία στο κεφάλι και σταμάτησαν μόνο όταν στο σημείο μαζεύτηκε κόσμος.

Συγκεκριμένα, οι δύο κρατούσαν τον 29χρονο και φώναζαν στον τρίτο να τον χτυπά στα γεννητικά όργανα, ενώ μετά όλοι μαζί τον κλωτσούσαν στο κεφάλι.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, νεαρός κατά την αποχώρησή του από την ομιλία Τσίπρα, όπου είχε πάει μαζί με άλλα μέλη χριστιανικών σωματείων, έκρυψε την ελληνική σημαία μέσα από το μπουφάν του, γεγονός που δείχνει ότι οι δράστες τον παρακολουθούσαν από τη στιγμή που αποχώρησε από το Παλαί ντε Σπορ. Ο νεαρός είχε φύγει νωρίτερα από τους υπόλοιπους για προσωπική του δουλειά και περπάτησε μέχρι την οδό Ιασωνίδου όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητό του και δέχτηκε την επίθεση.

Φοιτητής από την Κύπρο που έτυχε να περνά από το σημείο της επίθεσης εκείνη τη στιγμή είπε ότι είδε «τρία άτομα που κρατούσαν κράνη να χτυπούν το παλικάρι με μανία σε όλο του το σώμα. Κλωτσούσαν με δύναμη το κεφάλι του και τον έβριζαν. Εγώ και κάποιοι άλλοι που ήμασταν μπροστά αρχίσαμε να φωνάζουμε να σταματήσουν. Αυτοί συνέχιζαν. Ήταν δολοφόνοι. Ήθελαν να τον σκοτώσουν.

Αυτός φώναζε βοήθεια με όλη του τη δύναμη. Μόνο όταν πέρασε ώρα και μαζεύτηκε κόσμος έφυγαν τρέχοντας. Ήρθε η Αστυνομία όμως δεν έδωσα τα στοιχεία μου γιατί δεν θέλω να πάθω το ίδιο», είπε ο φοιτητής στο Thestival.gr. Παρόμοιες αναφορές έχει και η κατάθεση νεαρής κοπέλας που ήταν παρούσα στο περιστατικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, ο 29χρονος που δέχτηκε την επίθεση είναι ένα από τα πιο δραστήρια στελέχη ιστορικής χριστιανικής οργάνωσης της Θεσσαλονίκης.

«Χτύπησαν έναν άγγελο. Πρόκειται για παιδί διαμάντι. Πρώτος σε όλες τις εθελοντικές δράσεις. Τρέχει παντού για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη. Είναι δάσκαλος του κατηχητικού σχολείου και από μικρό παιδί είναι μέσα στην εκκλησία. Είναι γόνος πολύτεκνης οικογένειας και οικογενειάρχης με ένα παιδάκι. Δεν έχει πειράξει μυρμήγκι στη ζωή του», ανέφερε στο thestival.gr φίλος του θύματος.

Λίγη ώρα μετά το περιστατικό ξεκίνησε προανάκριση από το Τμήμα Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, ενώ περισσότερα στοιχεία θα προκύψουν από το οπτικό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες παρακείμενων καταστημάτων. Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι πρόκειται για τυφλό χτύπημα βίας από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ο 29χρονος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της πόλης.

Υποφέρει από πόνους σε όλο του το σώμα και φέρει τραύματα στο πρόσωπο από τα χτυπήματα που δέχτηκε. Στη δικογραφία θα συμπεριληφθεί ιατροδικαστικό πόρισμα, έπειτα από κλινική εξέταση που θα διενεργηθεί τις επόμενες ημέρες.

 

  • Πηγή: thestival.gr
Back to top button