breaking newsΕλλάδα

Το ΥΠΕΞ αναλαμβάνει ο Τσίπρας – Κοτζιάς: «Ο Πρωθυπουργός έβαλε στο ίδιο τσουβάλι εμένα και τον συκοφάντη Καμμένο» – Ξέσπασε «πόλεμος»

 

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο Κυβερνητικό στρατόπεδο. Ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει πλέον το υπουργείο Εξωτερικώνμετά την παραίτηση Κοτζιά.

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια. Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Συκοφάντης ο Καμμένος

Συκοφάντη και υβριστή χαρακτηρίζει σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Κοτζιάς τον Πάνο Καμμένο. Μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες ο υπουργός Εξωτερικών αποφάσισε να κάνει την απειλή του πράξη όταν «είδε ότι ο πρωθυπουργός βάζει στο ίδιο τσουβάλι τον ίδιο και τον Καμμένο. 

Η αξιοπρέπειά μου είναι πάνω απ’ όλα», φέρεται να είπε ο Νίκος Κοτζιάς μιλώντας σε φίλους και συνεργάτες του. Σημαντικό ρόλο για να πάρει ο Νίκος Κοτζιάς την απόφαση αυτή έπαιξε η συνέντευξη Τζανακόπουλου και η φράση ότι «όποιος δεν θέλει να ειναι στο τρένο της κυβέρνησης να κατέβει τώρα».

Εξέλαβε την φράση αυτή ως μήνυμα προς τον ίδιο  την στιγμή που περίμενε κάποια κίνηση από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου που θα εκτόνωνε το κλίμα.

Ερωτηματικό η στάση των βουλευτών της Κίνησης «Πράττω» του Κοτζιά

Το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στην στάση που θα τηρήσουν εφεξής τόσο ο Νίκος Κοτζιάς όσο και οι βουλευτές, Νίκος Τόσκας, Γιώργος Τζιμάνης και Γεωργία Γεννιά, ο οποίοι μετέχουν στην «Κίνηση Ιδεών και Δράσης που έχει ιδρύσει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Κατά το παρελθόν μάλιστα τα μέλη της Κινησης είχαν εκφράσει διαφωνίες για τη διαδικασία εκλογής του ΠτΔ που είχε προτείνει ο πρωθυπουργός, ενώ είχαν αντιδράσει έντονα όταν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και μέλος κίνησης, Νίκος Τόσκας, είχε δεχθεί επίθεση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για την έφοδο της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτήρια της Θεσσαλονίκης και τη σύλληψη των καταληψιών.

Υπενθυμίζεται επίσης πώς η κυρία Γεννιά είχε καταψηφίσει τον περασμένο Οκτώβριο το νομοσχέδιο για την διόρθωση φύλλου διαφωνώντας με το δικαίωμα διόρθωσης από τα 15 έτη ενώ είχε εκφράσει την διαφωνία της με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν τα οικογενειακά επιδόματα

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί σοβαρή κυβερνητική κρίση καθώς ο κ. Κοτζιάς ήταν ο βασικός «αρχιτέκτονας» της συμφωνίας των Πρεσπών η οποία είναι κυβερνητική θέση, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τις τελευταίες ημέρες να καλύπτει τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος είναι εναντίον της.

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις και στον τομέα αυτόν καθώς από τα Σκόπια τα νέα δεν είναι καλά για τον Ζόραν Ζάεφ ο οποίος πιθανότατα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές.

 

 

 

pentapostagma.gr

Back to top button