breaking newsκοινωνία

Το «φιάσκο» της Ικαρίας: Τα έψαλε στο Μαξίμου ακόμη και η Ντόρα

 

Επιπολαιότητα ή αλαζονεία; Στο καυτό ερώτημα αυτό επιχειρούν να δώσουν απάντηση υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή το «φιάσκο» της επίσκεψης του Κυρ. Μητσοτάκη στην Ικαρία.

Από: Το Πάρον

Όσα διαδραματίσθηκαν, ο συνωστισμός σε κάθε δημόσια κίνηση του πρωθυπουργού αλλά και η… λαοσύναξη στο γεύμα στο σπίτι του τοπικού βουλευτή Χρ. Στεφανάδη, εν μέσω πανδημίας, ήταν ένα ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού. Ήταν ακόμη μια μέγιστη πρόκληση για τα εκατομμύρια των Ελλήνων, που υφίστανται για εβδομάδες τους περιορισμούς ενός ακόμη lockdown. Και όλα αυτά ενώ είχε προηγηθεί, λίγους μήνες νωρίτερα, το ατόπημα του κ. Μητσοτάκη με την… ποδηλατική εξόρμησή του στην Πάρνηθα.


Βούλιαξε στα ανοιχτά της Ικαρίας ο Μητσοτάκης

Το «φιάσκο» της Ικαρίας προκάλεσε τη δυσφορία ακόμη και κυβερνητικών στελεχών, ενώ η λαϊκή κατακραυγή τους τρόμαξε. Η Ντ. Μπακογιάννη έσπευσε να επιρρίψει τις ευθύνες τόσο σε παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου όσο και στον Χρ. Στεφανάδη, που δεν φρόντισαν να προστατεύσουν τον πρωθυπουργό. Υπουργοί και βουλευτές στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους στρέφουν την κριτική τους και στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι όφειλε να έχει δώσει σαφείς οδηγίες ούτως ώστε να αποφευχθούν διάφορες καταστάσεις.

 Αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου το κλίμα δεν είναι καλό.

Υπάρχει προβληματισμός αλλά και «εμφύλια πυρά» από στελέχη του πρωθυπουργικού επιτελείου προς εκείνους που είχαν την ευθύνη της επίσκεψης στην Ικαρία. Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο κ. Μητσοτάκης εμφανίσθηκε αμήχανος, αλλά προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία των γεγονότων. Παραδέχθηκε ότι όσα συνέβησαν «πλήγωσαν» (!) την κυβέρνηση, ενώ επιχείρησε να… εξισώσει την υπόθεση της Ικαρίας με αντίστοιχη επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα προ εβδομάδων στην Πάτρα.

Σε ακόμη πιο δύσκολη θέση βρέθηκε στη Βουλή, απέναντι στα μαζικά πυρά των άλλων πολιτικών αρχηγών. Στην προσπάθειά του να βγει από το αδιέξοδο κατέφυγε σε… γλαφυρές περιγραφές για το πόσο κουραστικό ήταν το ταξίδι του από την Αθήνα στην Ικαρία, αλλά ακόμη και σε ψευδείς αναφορές. Υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι παρέμεινε στο σπίτι του βουλευτή Χρ. Στεφανάδη για ένα τέταρτο, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για μιάμιση και πλέον ώρα, εν μέσω συνωστισμού.

Όπως και να ‘χει, στη μνήμη των πολιτών έχει αποτυπωθεί ότι στη διάρκεια του lockdown και ενώ η κυβέρνηση ζητάει από όλους να τηρήσουν πιστά τα μέτρα ο πρωθυπουργός τα αγνόησε πλήρως για πολιτικούς ή και κομματικούς λόγους. Το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση πρέπει να θεωρείται δεδομένο, το πόσο βαρύ είναι το… τίμημα που θα πληρώσει ο κ. Μητσοτάκης θα φανεί πολύ σύντομα.

 

freepen.

Back to top button