breaking newsκοινωνία

Ανεξάρτητο κράτος τα Εξάρχεια – Μασκοφόροι με όπλα λήστεψαν συγγραφέα με φίλο του μετά το σινεμά

 

 

 Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας και ιδίως στο άβατο των Εξαρχείων λαμβάνει πλέον τρομακτικές διαστάσεις.

Η εγκληματικότητα και η ανομία στην περιοχή βρίσκονται στο ναδίρ.

Μια τέτοια άσχημη εμπειρία είχε ο Αλέξανδρος Κεφαλάς (συγγραφέας με σημαντικό λογοτεχνικό έργο τα τελευταία δέκα χρόνια και ιστορικός τέχνης) επέστρεφε μαζί με φίλο του από τον κινηματογράφο Ideal στα Εξάρχεια μεταξύ 00:30-01:00 τα μεσάνυχτα.

Ο ίδιος αναφέρει:

Γυρνώντας από το CINE IDEAL Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας μας περικύκλωσαν 4-5 πιτσιρικάδες κουκουλοφόροι και με την απειλή όπλου μας έκλεψαν θρασύτατα μετρητά και κινητά (του Οδυσσέα ολόκληρη την τσάντα με ό,τι αυτή περιείχε)…

και συμπληρώνει σε σχόλιο.

Παιδιά καλά είμαστε, ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον, δυστυχώς δεν έχει να κάνει με προσοχή 12:30 μία παρά ήταν και σε δρόμους που έχει κίνηση και φωτισμένους, πέντε βήματα πιο πάνω ήταν ανοιχτό το ξενοδοχείο Museum ενώ στην πλατεία είχε κόσμο. Η ΄παρέα’ που μας επιτέθηκε καθόταν αραχτή σε μια πολυκατοικία στη Στουρνάρη δε μας κίνησε υποψίες γιατί στις γειτονιές μας είναι συνηθισμένη εικόνα ιδίως το ΣΚ που έχει βαβούρα και κάθε καρυδιάς καρύδι. Το πρόβλημα είναι η αστυνόμευση που είναι ανύπαρκτη και κατ’ επέκταση το θράσος των παραβατικών που γνωρίζουν πως θα την γλυτώσουν τρέχοντας στα γύρω στενά. Τα Εξάρχεια χρειάζονται μια επιχείρηση σκούπας αλλά πολλά τα συμφέροντα…

Οι κάτοικοι της ιστορικής γειτονιάς έχουν μιλήσει αρκετές φορές για συμφέροντα που θέλουν την πλήρη απαξίωση της περιοχής. Ενώ πριν λίγους μήνες ο κ. Κεφαλάς είχε φιλοξενηθεί στην Καθημερινή μιλώντας για την κατάσταση στο Πεδίο του Αρεως.

Σε σχετική ερώτησή μας, μας απήντησε ότι μαζί με το φίλο του πήγαν αμέσως στο Α.Τ. όπου έπαιξε η γνωστή διαδικαστική κασέττα με μήνυση κατά αγνώστων κ.ο.κ., δηλαδή τίποτε.

Αυτό που κρατάμε από την περιγραφή του κ. Κεφαλά είναι ότι α. πως δεν υπάρχει κανένα πλέον αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή ενώ είναι τέτοια η πεποίθηση της ατιμωρησίας ώστε παρά τα φώτα και την κίνηση, οι συμμορίες επιτίθενται γνωρίζοντας πως δεν αντιμετωπίζουν κανέναν κίνδυνο και β. η αναφορά σε συμφέροντα που δεν επιτρέπουν στα Εξάρχεια να καθαρίσουν.

 

 

Freepen.gr
Back to top button