breaking newsκοινωνία

Γκέτο η Πατησίων από Ομόνοια έως Πεδίον του Αρεως -Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους

 

Σε γκέτο έχει μετατραπεί το κέντρο της Ομόνοιας, με την παραβατικότητα να «χτυπά κόκκινο» από την Ομόνοια έως το Πεδίον του Άρεως, στην Πατησίων και τους γύρω δρόμους.

Οι μαρτυρίες θυμάτων κακοποιών στο iefimerida συγκλονίζουν. 

«Οι αρχές γνωρίζουν αλλά δεν αποφασίζουν να καθαρίσουν την περιοχή», καταγγέλλουν κάτοικοι των οδών Αριστοτέλους, Ηπείρου, Λιοσιών και των γύρω δρόμων.

«Τα παιδιά μας φοβούνται να έρθουν να μας δουν», υποστηρίζουν, ενώ βάζουν στο στόχαστρο καταστήματα της περιοχής που είναι στέκια κάθε λογής κακοποιών.

Ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών, ξυλοδαρμοί, πορνεία, είναι καθημερινά πλέον φαινόμενα της περιοχής, με τους κατοίκους να τρέμουν ακόμη και να βγουν από τα σπίτια τους.

Σε μία μεγάλη περιοχή που ξεκινά από την πλατεία Ομονοίας και φτάνει μέχρι και το Πεδίον του Άρεως η ανομία βασιλεύει.

Ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή είναι μαρτυρίες κατοίκων που έχουν πέσει θύματα ληστείας.

Εχουν μπει δύο φορές στο σπίτι μας 

«Μένουμε σε απόσταση αναπνοής από το Αρχαιολογικό μουσείο Αθηνών. Στην περιοχή μας βρίσκονται πολλά καταστήματα ίντερνετ καφέ ή καφέ, τα οποία λειτουργούν όλο το 24ωρο. Εκεί συγκεντρώνονται άτομα και στο δρόμο υπάρχει διακίνηση ναρκωτικών. Στο σπίτι μας έχουν μπει 2 φορές. Εχουν αρπάξει χρήματα, κινητά και τιμαλφή.
Θέλουμε να προστάξουμε και τη σωματική μας ακεραιότητα και την περιουσία μας».

«Εχω πέσει και εγώ θύμα ληστείας και ο σύζυγός μου. Μας έχουν διαρρήξει το σπίτι και μας έχουν σπάσει το αυτοκίνητο άπειρες φορές. Πρόσφατα ληστέψανε το σύζυγό μου έξω από το φούρνο στην Αριστοτέλους. Τα παιδιά μας έχουν σταματήσει πια να έρχονται να μας βλέπουν, πηγαίνουμε μόνο εμείς».

Αποστολόπουλος: Το φαινόμενο δεν τιμά καθόλου την Αθήνα

Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Αποστολόπουλος μίλησε στο iefimerida. «Σε αυτό το τρίγωνο της ανομίας υπάρχει περιοχή που είναι κανονικό γκέτο
εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές, ληστείες και διαρρήξεις. Φαινόμενο που δεν τιμά καθόλου την Αθήνα. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. 

Εικόνες που έχει καταγράψει ο φωτογραφικός φακός του iefimerida:

Ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών, ξυλοδαρμοί, πορνείαΛηστείες, κλοπές, διαρρήξεις, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών, ξυλοδαρμοί, πορνείαΟι μαρτυρίες θυμάτων κακοποιών συγκλονίζουνΟι μαρτυρίες θυμάτων κακοποιών συγκλονίζουνΣε μία περιοχή που ξεκινά από την πλατεία Ομονοίας και φτάνει μέχρι και το Πεδίον του Άρεως η ανομία βασιλεύει.Σε μία περιοχή που ξεκινά από την πλατεία Ομονοίας και φτάνει μέχρι και το Πεδίον του Άρεως η ανομία βασιλεύει.

Πηγή: Γκέτο η Πατησίων από Ομόνοια έως Πεδίον του Αρεως -Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr

Back to top button