breaking newsκοινωνία

Καζάνι που βράζει η ΕΛ.ΑΣ – Αυτοί είναι οι τραυματίες αστυνομικοί από την επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας, μετά την καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ που έκαναν άγνωστοι λίγα λεπτά πριν από τις εννέα το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, επί της οδού Βερανζέρου.

 

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί- τρεις εκ των οποίων διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Όπως είπε αυτόπτης μάρτυρας, το πρωί της Τρίτης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, οι δράστες ήταν μαυροφορεμένοι νεαροί, ενώ η επίθεση διήρκησε 3 με 4 λεπτά.

«Όταν έστρεψα το βλέμμα μου προς το ΑΤ Ομονοίας είδα νεαρά άτομα με μαύρα ρούχα και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους που ήρθαν από την Γ Σεπτεμβρίου. Στην αρχή έκανα βήματα πίσω γιατί φοβήθηκα. Στη συνέχεια τους είδα να πετούν μπουκάλια και να χτυπούν με ξύλα και άλλα αντικείμενα σε αυτοκίνητα έξω από το ΑΤ» περιέγραψε ο δικηγόρος Βασίλης Μουλέζας.

Αυτοί είναι οι τραυματίες αστυνομικοί!

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών δημοσιεύει φωτογραφίες στις οποίες φαίνονται οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά την επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας.

«Όλοι αύριο Τρίτη ώρα 12.00 στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας για την δολοφονική επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας» αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών σε ανάρτησή της στο Facebook, στην οποία απεικονίζονται οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά την επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας.

Στην ανάρτηση οι αστυνομικοί επαναλαμβάνουν ότι θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη, 16.10.2018, στο σημείο της επίθεσης.

Επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας: Αυτοί είναι οι τραυματίες αστυνομικοί! [pics] | Newsit.gr

Η ΕΑΣΥΑ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ακόμα μια δολοφονική επίθεση από τους «γνωστούς και χαϊδεμένους» εναντίον συναδέλφων μας. Αλήθεια ποιος αγωνιστικός λόγος υποκίνησε αυτήν την ενέργεια;

Η Ένωσή μας έχει καταγγείλει από καιρό την αποδόμηση υπημερεσιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Η Ηγεσία απαντά με τη σύσταση πεζών περιπολιών τη χρησιμότητα των οποίων έχουμε από καιρό καταγγείλει.

Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι της ανωτέρω υπηρεσίας δέχθηκαν το μένος των μπαχαλάκηρων και αλήθεια περιμένουμε να μας πουν οι ιθύνοντες με ποιον εξοπλισμό περίμεναν να τους αντιμετωπίσουν.

H Ένωση Αθηνών αύριο 16 Οκτωβρίου & ώρα 11:45 θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας όπου οι συνάδελφοί μας δέχθηκαν δολοφονική επίθεση.

Ήταν η πρώτη «επιτυχημένη» μέρα της εμφανούς αστυνόμευσης, γι’ αυτό μάλλον σουλάτσαραν ανενόχλητοι όλοι αυτοί. Ήταν δίκαιο (οι πεζές) και έγινε πράξη».

Δείτε την ανάρτηση

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση σημειώθηκε στις 20:45 στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας στην οδό Βερανζέρου με τους επιτιθέμενους κουκουλοφόρους να δείχνουν ότι ήθελαν θύματα αστυνομικούς.

Περίπου 50-70 άτομα επιτέθηκαν από διάφορες κατευθύνσεις στο Α.Τ. Ομονοίας, πετώντας πολλές βόμβες μολότοφ και πέτρες.

Αρχικά, οι δράστες, έριξαν μολότοφ σε ένα βαν της Διεύθυνσης Αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της Γ΄ Σεπτεμβρίου με την Βερανζέρου, ενώ στη συνέχεια έκαναν επίθεση με βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Αμέσως μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Από την επίθεση αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα δύο αστυνομικοί, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα τζάμια. Οι τέσσερις αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Παράλληλα, από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε 5 Ι.Χ αυτοκίνητα και 3 υπηρεσιακά οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Βερανζέρου.

 

 

 

.crashonline.gr

Back to top button