breaking newsΕλλάδα

Στήνουν επεισόδιο με το Barbaros οι Τούρκοι: «Διώξαμε την ελληνική φρεγάτα» λέει η Αγκυρα

Πολεμικά πλοία μπροστά στον “Νικηφόρο Φωκά“

Θερμό επεισόδιο έστησαν για μια ακόμα φορά στην Ανατολική Μεσόγειο στη Κυπριακή ΑΟΖ οι Τούρκοι, ισχυριζόμενοι ότι η Ελλάδα “προκαλεί κρίση στη Μεσόγειο”.

Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι σημειώθηκε επεισόδιο ανάμεσα στο τουρκικό ερευνητικό Barbaros και ελληνική φρεγάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, και η hurriyet επικαλούμενα το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος, ελληνική φρεγάτα παρενόχλησε τον κατάπλου του σκάφους «Barbaros Hayrettin Pasha», το οποίο διεξήγε έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο.

Το τούρκικο πρακτορείο «Anadolu”, το οποίο επικαλείται πηγές από το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, αναφέρει ακόμα, ότι στη συνέχεια το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας παρεμπόδισε και απομάκρυνε την ελληνική φρεγάτα. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, ελληνική φρεγάτα παρενόχλησε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός Χαϊρέτιν Πασά “προκαλώντας κρίση στη Μεσόγειο”.

Προκλητικές συστάσεις

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για το σεισμογραφικό ερευνητικό σκάφος Barbaros Hayreddin η τουρκική κυβέρνηση διαμηνύει ότι βρίσκεται σε τουρκική υφαλοκρηπίδα και ότι το τουρκικό σκάφος θα συνεχίσει τις έρευνές του.

«Το Barbaros Hayreddin Pasa ξεκίνησε νέα σεισμική έρευνα το πρωί (18 Οκτωβρίου) στα μεσογειακά μας παράλια στη Μεσόγειο Θάλασσα, η ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ χθες είναι απολύτως ανυπόστατο βάσει του διεθνούς νόμου», αναφέρει σε ανακοίνωση του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η επιμονή της Ελλάδας σε μη ρεαλιστικές κατηγορίες δεν θα καταλήξει σε κανένα άλλο κακό από το να ζημιώσει τις διμερείς σχέσεις και τη σταθερότητα της περιοχής», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τις εξουσίες της ηπειρωτικής μας υφαλοκρηπίδας με βάση το διεθνές δίκαιο. Σας συμβουλεύουμε να παραμείνετε μακριά από τις συμπεριφορές που μπορεί να προκαλέσουν κλιμάκωση στην περιοχή», καταλήγει στην ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ.

.crashonline.gr/

Back to top button