breaking newsκοινωνία

H γυναίκα που έχασε άντρα και παιδιά στο Μάτι ζητά απαντήσεις: Πού ήταν τα ελικόπτερα την ώρα της φονικής πυρκαγιάς;

 

Απαντήσεις για το αν υπήρχαν καθηλωμένα ελικόπτερα την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, ζητεί με νέα αίτησή της από την Πυροσβεστική, τα αρμόδια Υπουργεία, την Πολιτική Προστασία και τη Δικαιοσύνη η Βαρβάρα Φύτρου, η οποία έχασε τον σύζυγο και τα δύο της παιδιά.

Η κ. Φύτρου ζητεί να δοθούν εξηγήσεις για το πού επιχειρούσαν τα ελικόπτερα ή να απαντήσουν οι αρμόδιοι για το αν βρίσκονταν καθηλωμένα στο έδαφος την ώρα της πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, στην αίτηση που υπέβαλε δια του συνηγόρου της, Βασίλη Καπερνάρου, επισημαίνει ότι την ώρα της φωτιάς υπήρχαν καθηλωμένα ελικόπτερα, τα οποία και δεν επιχείρησαν για την κατάσβεση, κάτι το οποίο πιθανόν να ήταν καθοριστικό για την έκβαση των πραγμάτων.

Με την μήνυση που υπέβαλε, η Βαρβάρα Φύτρου έφερε την υπόθεση στο επίπεδο των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων, αφού στρέφεται κατά επτά ατόμων αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Πρόκειται για τον δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, τον τέως επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννη Καπάκη, τους τέως αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, τον τέως Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και τον τέως αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Η μήνυση που κατέθεσε η χήρα του Γρηγόρη Φύτρου και μητέρα της 13χρονης Εβίτας και του 11χρονου Αντρέα, που βρήκαν και οι τρεις τραγικό θάνατο στην πύρινη λαίλαπα της 23ης Ιουλίου έχει διαβιβαστεί στη Βουλή.

 

.enikos.gr

Back to top button