breaking newsΕλλάδα

H οικογένεια Κατσίφα ξεφτιλίζει ΕΛΑΣ και ΜΜΕ: «Το παιδί μας δεν έκανε εμπόριο ναρκωτικών» – «Έφυγε με τα χέρια ανοικτά προς τον ουρανό»

 

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί απο την πλευρά της οικογένειας του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, που δολοφονήθηκε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες από άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας, οι πληροφορίες που «διέρρευσε» η Ελληνική Αστυνομία μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, για εμπλοκή του θύματος σε εμπορία κάνναβης πριν από δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας, Κωνσταντίνου Γιοβανόπουλου, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας κατά την ακροαματική διαδικασία απαλλάχθηκε πανηγυρικά από κάθε κατηγορία.

Ερωτηματικά δημιουργεί η κίνηση της ΕΛΑΣ να διαρρεύσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες, που προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη του νεκρού, «ρίχνοντας νερό στον μύλο» της αλβανικής προπαγάνδας, η οποία επιχειρεί μεθοδικά να παρουσιάσει το θύμα ως «Greek extremist».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του 35χρονου ομογενή επιφυλάσσεται να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου για τη «διαρροή» της συγκεκριμένης είδησης, που προσβάλλει όχι μόνο τη μνήμη του νεκρού, αλλά και την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.

Ταυτόχρονα, νέες επτομέρειες που συγκλονίζουν από τον γαμπρό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Βαγγέλη Σακελλαράκη. Μιλώντας στην εκπομπή Μαζί Σου, της Τατιάνας Στεφανίδου, ο κ. Σακελλαράκης ανέπτυξε τον συλλογισμό του και περιέγραψε, όπως και ο δικηγόρος της οικογένειας όψη του νεκρού Κωνσταντίνου.

«Είδα ένα πρόσωπο με τέτοια νηφαλιότητα και υπερηφάνεια στο νεκροτομείο. Θα πείτε κι εσείς αν τον δείτε ότι δεν γίνεται! Δεν έχω δει τέτοιο νεκρό. Είχε αποφασίσει να πεθάνει αυτή την ώρα και αυτή την άγια μέρα».

Ο κ. Βαγγέλης Σακελλαράκης είπε ακόμα ότι είδε την σορό του μόνο για πέντε λεπτά ο Έλληνας ιατροδικαστής. «Δεν μας επετράπη κάτι περισσότερο. Κυνηγούσαν έναν άνθρωπο οι ειδικές δυνάμεις. Σίγουρα δεν πυροβόλησε, αλλά ακόμα και αν το δεχτούμε τα πυρά ήταν άσφαιρα.

Αναρωτιέμαι, δεν ακολουθήθηκαν κάποια πρωτόκολλα; Ζητήσαμε από τον δικηγόρο μας να ρωτήσει. Θα μπορούσε να είναι ζωντανός. Έναν άνθρωπο με πάνω από 300 ενόπλους τον αφήνεις και πεινάει και διψάει, δεν τον σκοτώνεις. 

Αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να περάσει τα σύνορα πολύ εύκολα. Γιατί ενώ βρέθηκε τόσο ψηλά και συνομιλούσε με έναν βοσκό, του ζήτησε λίγο νερό και έμεινε εκεί για περίπου μια ώρα με τρία τέταρτα. Αυτός όμως αποφάσισε να γυρίσει πίσω».Ο κ. Σακελλαράκης είπε ακόμα ότι έφυγε με τα χέρια ανοικτά προς τον ουρανό. Ήταν αποφασισμένος να πεθάνει»

 

 

 

.pentapostagma.gr

Back to top button