breaking newsΔιεθνή

Νεαρός Ουκρανός σκότωσε το ζευγάρι Αμερικανών που τον υιοθέτησαν από ορφανοτροφείο στη χώρα του

Ένας νεαρός άνδρας από την Ουκρανία κατηγορείται για τον φόνο ενός ζευγαριού Αμερικανών που τον υιοθέτησε πριν από επτά χρόνια από ορφανοτροφείο στη χώρα του.

Ο Ντίμα Τάουερ, που είχε χάσει τη μητέρα του όταν ήταν μικρός και είχε εγκαταλειφθεί από τον αλκοολικό πατέρα του, διέφυγε από τις αστυνομικές Αρχές με το αυτοκίνητο που του είχαν αγοράσει οι θετοί γονείς του και κρυβόταν για περίπου οχτώ ώρες σε ένα μικρό δάσος, μέχρι που εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Σύμφωνα με τη New York Post, η αστυνομία στο Νορθ Φολκ της Φλόριντα δέχτηκε μια κλήση τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής από μια γειτόνισα του ζευγαριού που είχε ακούσει γυναικείες κραυγές για βοήθεια έξω από το σπίτι της. Όταν τελικά άνοιξε την πόρτα για να δει τι συμβαίνει, βρήκε μόνο μερικές κηλίδες αίματος στο έδαφος, και ειδοποίησε τις Αρχές.

Φτάνοντας στο σπίτι του ζευγαριού, οι αστυνομικοί είδαν τον ύποπτο να κλείνει το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του και του έδωσαν εντολή να μείνει ακίνητος. Εκείνος αγνόησε τις οδηγίες τους, μπήκε στο αμάξι και έφυγε με μεγάλη ταχύτητα. Αφού κατάφερε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς, εγκατέλειψε το όχημα και κρύφτηκε σε ένα δασάκι, μέχρι που τον ανακάλυψαν οι Αρχές γύρω στις 8 το πρωί του Σαββάτου.

Το θέαμα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί μέσα στο σπίτι του ζευγαριού, που φέρεται να είχε περιβάλλει τον νεαρό με ανιδιοτελή αγάπη από τα 14 του χρόνια, ήταν αποτρόπαιο. Ο Ρόμπι και η Τζένιφερ Τάουερ κείτονταν νεκροί μέσα στο καθιστικό τους που ήταν γεμάτο αίματα, με τις σορούς τους τοποθετημένες έτσι ώστε να τα κεφάλια τους να αγγίζονται.

«Ήταν και οι δυο τους πολύ καλοί, τρυφεροί άνθρωποι. Δεν βγάζει νόημα αυτό που συνέβη, κανείς μας δεν μπορεί να κατανοήσει αυτό το μίσος. Ήταν οι μόνοι άνθρωποι στη ζωή του αγοριού που προσπάθησαν να τον βοηθήσουν. Του φέρονται σαν να ήταν βιολογικός τους γιος» δήλωσε στη New York Post o Γουόρεν Ράινς, θείος του Ρόμπι Τάουερ.

Το ζευγάρι, που δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδιά, υιοθέτησε τον Ντίμα στην ηλικία των 14 ετών από ορφανοτροφείο στην Ουκρανία. «Το σώμα του ήταν γεμάτο μελανιές όταν ζούσε στο ορφανοτροφείο. Τον έβγαζαν έξω για φαγητό και έτρωγε έξι χοτ ντονγκ, γιατί δεν τον τάιζαν αρκετά. Αυτά τα ορφανοτροφεία είναι σαν φυλακές για παιδιά», είπε στην εφημερίδα ο ηλικιωμένος άνδρας.

Οι Τάουερ ήταν σίγουροι ότι ο υιοθετημένος γιος του θα μπορούσε να αφήσει πίσω του το τραυματικό παρελθόν του εάν τον περιέβαλλαν με ανιδιοτελή αγάπη και γενναιοδωρία. Το ζευγάρι προσπάθησε να κάνει τα πάντα για να προσαρμοστεί ο έφηβος στο νέο του περιβάλλον στις ΗΠΑ, όμως ο Ντίμα έμπλεκε συχνά σε καυγάδες. «Όταν τον πρωτογνώρισα, έδειξε ενδιαφέρον για τον μποξ. Στην πραγματικότητα όμως δεν τον ένοιαζε το άθλημα, ήθελε απλώς να χτυπάει, να προκαλεί πόνο», σημειώνει ο Ράινς, λάτρης των πολεμικών τεχνών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ζωή της οικογένειας τα τελευταία χρόνια είχε ορισμένες καλές στιγμές, αλλά και ξεσπάσματα βίας από τη μεριά του νεαρού. Πριν τρία χρόνια, ο θετός πατέρας του αγοριού αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομία όταν ο Ντίμα του επιτέθηκε και του μαύρισε το μάτι. Για ένα διάστημα, ο έφηβος πήγε να ζήσει με συγγενείς της Τζένιφερ, αλλά ο Ρόμπι επέμενε να γυρίσει σπίτι. «Τόσο πολύ τον αγαπούσαν. Του συγχωρούσαν τα πάντα. Μέχρι και αμάξι του αγόρασαν, ό,τι ήθελε του το πρόσφεραν».

«Ο Ρόμπι ήταν καλός άνθρωπος, δεν άξιζε αυτήν την τύχη», σημειώνει ο θείος του.

Η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται για να εξιχνιαστεί το κίνητρο της φρενιασμένης δολοφονικής επίθεσης, που πιστεύεται ότι κράτησε αρκετά λεπτά, αφού ολόκληρο το σπίτι ήταν γεμάτο με λίμνες αίματος.

πηγή makeleio.gr

 

Back to top button