breaking newsΔιεθνή

Ουκρανία: Χάος από ρωσική επίθεση στην Κρεβί Ρι – Νεκροί, τραυματίες και εγκλωβισμένοι

Μαζική πυραυλική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην πόλη Κρεβί Ρι, προκαλώντας τον θάνατο και των τραυματισμό Ουκρανών. Κτίρια επλήγησαν, αναφορές για παγιδευμένους στα συντρίμμια.

Οι αρχές στην ουκρανική πόλη Κρεβί Ρι (κεντρικά) έκαναν λόγο για «μαζική πυραυλική επίθεση» της Ρωσίας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη (13/06), που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους κάτοικοι, να τραυματιστούν άλλοι και να προκληθούν ζημιές σε πολιτικές υποδομές.

«Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες», ανέφερε μέσω Telegram ο Σερχίι Λισάκ, κυβερνήτης της περιφέρειας Ντνιπροπετρόφσκ, όπου υπάγεται διοικητικά η Κρεβί Ρι. Έκανε λόγο για «μαζική πυραυλική επίθεση» των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων στην πόλη.

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίσθηκαν από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, νωρίτερα ο δήμαρχος της Κρεβί Ρι, ο Ολεξάντρ Βίλκουλ, έκανε λόγο για κτίρια που επλήγησαν κατά τη διάρκεια νυχτερινής αεροπορικής επιδρομής της Ρωσίας, ανάμεσά τους πενταώροφη πολυκατοικία, αναφέροντας ότι πιθανόν έχουν παγιδευτεί ένοικοί της στα χαλάσματα. Εκτίμησε ότι «πιθανόν υπάρχουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια».

Εξαιτίας των πληγμάτων στα άλλα κτίρια «έχουμε τραυματίες σε πολύ σοβαρή κατάσταση», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Βίλκουλ μέσω Telegram.

Κυκλοφορούν εξάλλου πληροφορίες για πλήγματα στην περιφέρεια Χαρκίβ (ανατολικά).

Κανείς από τους δύο αξιωματούχους δεν έδωσε πιο συγκεκριμένο απολογισμό.

Ο δήμαρχος της πόλης Χαρκίβ (ανατολικά) έκανε λόγο μέσω Telegram για πλήγματα ρωσικών UAVs σε πολιτικές υποδομές, ανάμεσά τους αποθήκη και κτίριο εταιρείας κοινής ωφελείας, χωρίς να κάνει λόγο για θύματα.

Οι σειρήνες της αεράμυνας ηχούσαν σε σχεδόν όλη την Ουκρανία για ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης Κιέβου Σερχίι Πόπκο πάντως διαβεβαίωσε ότι η αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας αποκρούστηκε και όλοι οι πύραυλοι που κατευθύνονταν στην πόλη καταστράφηκαν. «Δεν έχουμε λάβει πληροφορίες για θύματα ή ζημιές μέχρι στιγμής», πρόσθεσε ο κ. Πόπκο μέσω Telegram.

πηγή news247.gr

 

Back to top button