breaking newsΔιεθνή

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δεν μπορεί να εξασφαλίσει εγγύηση 454 εκατ. δολ. για την υπόθεση απάτης

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να εξασφαλίσει την εγγύηση ύψους 454 εκατ. δολαρίων ώστε να ασκήσει έφεση σε απόφαση για αστική επιχειρηματική απάτη, δήλωσαν οι δικηγόροι του σε δικαστική κατάθεση της Νέας Υόρκης.

Οι δικηγόροι του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου και των συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση απάτης, υποστήριξαν ότι είναι αδύνατο να εξασφαλίσουν μια πλήρη εγγύηση έφεσης, η οποία θα απαιτούσε ουσιαστικά ταμειακά αποθέματα που πλησιάζουν το 1 δισεκ. δολάρια.

«Οι συνεχιζόμενες επιμελείς προσπάθειες των κατηγορουμένων έχουν αποδείξει ότι μια εγγύηση στο πλήρες ποσό της απόφασης είναι πρακτικά αδύνατη», έγραψαν οι δικηγόροι, παραθέτοντας μια ένορκη βεβαίωση στην κατάθεση στο Εφετείο του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μανχάταν.

Είπαν ότι έχουν προσεγγίσει περίπου 30 εταιρείες εγγυήσεων μέσω τεσσάρων διαφορετικών μεσιτών και ότι έχουν δαπανήσει αμέτρητες ώρες διαπραγματεύσεων με μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στον κόσμο.

Οι δικηγόροι δήλωσαν ότι αν το δευτεροβάθμιο τμήμα εξετάσει το ενδεχόμενο να αρνηθεί την αιτούμενη αναστολή της απόφασης, θα πρέπει να προγραμματίσει προφορικές αγορεύσεις επί του θέματος. Και αν το τμήμα αρνηθεί να χορηγήσει την αναστολή, οι δικηγόροι ζήτησαν να τους επιτρέψει να καταθέσουν έφεση στο Εφετείο, το ανώτατο πολιτειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση που ασκήθηκε από τη γενική εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Letitia James κατηγόρησε τον Trump, τους δύο ενήλικους γιους του, την εταιρεία του και τα κορυφαία στελέχη της ότι διόγκωναν ψευδώς τις αξίες των περιουσιακών στοιχείων του Trump επί χρόνια για να αυξήσουν την καθαρή του αξία και να λάβουν οικονομικά προνόμια.

PrimeNews.

Back to top button