Ελλάδα

Ρέ παιδιά….Πάνω από 9.000 άνθρωποι ήταν θετικoί μετά τον εμβoλιασμό τους και 132 από αυτούς απεδήμησαν εις Κύριον, στις ΗΠΑ ! ! !


Ο αριθμός των τεκμηριωμένων περιστατικών με COVID-19 έχει αυξηθεί σε πάνω από 9.000 μετά τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ…..



Από τις 16 Απριλίου, 9.245 άτομα είχαν δοκιμαστεί θετικά για το COVID-19 τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά τη λήψη του τελικού εμβολίου COVID-19, ανέφερε η υπηρεσία υγείας. Περίπου 9% ή 835 ασθενείς χρειάστηκε να νοσηλευτούν και 132 πέθαναν.

Από τους νοσηλευόμενους ασθενείς, 241 λέγεται ότι ήταν ασυμπτωματικοί ή είχαν ασθένεια που δεν σχετίζεται με το COVID-19 και 20 από τους θανάτους αναφέρθηκαν ως ασυμπτωματικοί ασθενείς με covid 19 ή δεν σχετίζονται με την ασθένεια, η οποία προκαλείται από τον κορωνοιό.

Τα στοιχεία προέρχονται από 46 πολιτείες και επικράτειες των ΗΠΑ.

Δεν είναι σαφές ποιες τέσσερις πολιτείες δεν υποβάλλουν στοιχεία στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ Τα ποσοστά είναι χαμηλά, επειδή το σύστημα παρακολούθησης του CDC είναι παθητικό και βασίζεται σε εθελοντικές – προαιρετικές αναφορές από κρατικές υπηρεσίες υγείας.

Επιπλέον, δεν θα εντοπιστούν όλες οι σημαντικές περιπτώσεις με covid 19 λόγω έλλειψης δοκιμών.

«Αυτά τα δεδομένα παρακολούθησης μας δείχνουν μια τάση ειδικά μετά τον εμβολιασμό.

Καθώς το CDC και οι κρατικές υπηρεσίες υγείας επικεντρώνονται μόνο στη διερεύνηση περιπτώσεων θανάτων που προήλθαν από τα εμβόλια.

Τι αναφέρει το βασικό μοντέλο

Στο βασικό μοντέλο αξιολόγησης λαμβάνεται υπόψη το σενάριο ότι ένας άνθρωπος έχει COVID-19 παρά το ότι έχει εμβολιαστεί και έχουν περάσει δύο ή περισσότερες εβδομάδες από την τελευταία δόση εμβολιασμού.

Δύο από τα τρία εμβόλια που έχουν εγκριθεί για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες απαιτούν δύο δόσεις.

Το CDC αναφέρει ότι τα εμβόλια εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά, σημειώνοντας ότι οι ειδικές περιπτώσεις αντιπροσωπεύουν μικρό αριθμό ατόμων που έχουν εμβολιαστεί.

Οι κλινικές δοκιμές που εξετάστηκαν από τις αρχές…. έδειξαν ότι το εμβόλιο της Pfizer ήταν 95% αποτελεσματικό στην πρόληψη μόλυνσης από τον ιό Covid 19, της Moderna ήταν 94% αποτελεσματικό και της Johnson & Johnson ήταν 66,9% αποτελεσματικό.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson δοκιμάστηκε μετά τις μεταλλάξεις, σε αντίθεση με τα άλλα εμβόλια.

Πάνω από 100 εκατ εμβολιασμοί στις ΗΠΑ

Έως τις 30 Απριλίου, πάνω από 100 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του ιού covid 9 ή κορωνοιού.

Πλήρως εμβολιασμένος σημαίνει όποιος έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer ή Moderna ή του εμβολίου Johnson & Johnson που περιλαμβάνει μια δόση.

Στις 30 Απριλίου 2021, ο αριθμός των ανεπιθύμητων παρενεργειών που αναφέρθηκαν στο σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων παρενεργειών εμβολίων (VAERS) είχε φθάσει στις 133.000 και περιλαμβάνει όλες τις ανεπιθύμητες παρενέργειες από τις ασήμαντες έως και τις πιο σημαντικές.

Το σύστημα, στο οποίο οι ομοσπονδιακές αρχές ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να υποβάλλουν αναφορές, έχει έως τώρα καταγράψει 3.607 θανάτους μετά τον εμβολιασμό.

Τι δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία

Υπήρξαν επίσης 2.527 καταγεγραμμένες περιπτώσεις απειλητικές για την ζωή, πάνω από 1.600 περιπτώσεις προκάλεσαν μόνιμη αναπηρία, και σχεδόν 8.500 περιπτώσεις όπου οι ασθενείς χρειάστηκαν νοσηλεία.

Το CDC λέει στον ιστότοπό του ότι «το VAERS δεν έχει εντοπίσει μοντέλα που να θεωρούνται υπεύθυνα για θανάτους που αποτελούν πρόβλημα ασφάλειας με τα εμβόλια COVID-19».

«Μια ανασκόπηση των διαθέσιμων κλινικών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των πιστοποιητικών θανάτου, αυτοψίες και ιατρικά αρχεία, δεν αποκάλυψαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο εμβολιασμός συνέβαλε στους θανάτους των ασθενών», ανέφερε το CDC σε αναφορά του στις 27 Απριλίου 2021.




πηγη 

Back to top button