Διεθνή

Ρώσος αναλυτής: θα ξανάρθουμε στη Χερσώνα από την άλλη πλευρά. Οι Ουκρανοί δεν θα διανοηθούν να περάσουν το Δνείπερο γιατί θα υποστούν απώλειες ανάλογες του Κόκκινου Στρατού 1,2 εκατομμύρια όταν το επιχείρησε στο Β Παγκόσμιο. Τώρα προτεραιότητα η απελευθέρωση Λ Δ Ντόνετσκ!

Εγκαταλείποντας τη Χερσώνα κολλήσαμε μα μεγάλη ομάδα αντίπαλων στρατιωτών σε αυτή τη κατεύθυνση.Θα εξηγήσω γιατί. Κατά την απόσυρσή δυνάμεων και μέσων μας ανατινάχθηκαν οι γέφυρες στο Δνείπερο μεταξύ ημών και του εχθρού. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο γι αυτούς να επιτεθούν αλλά επίσης αυτό το συγκεντρωμένο στράτευμά τους δεν δύναται πλέον ούτε ν’ απομακρυνθεί από τη Χερσώνα,

Κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού πολέμου η διάσχιση του Δνείπερου μας κόστισε 1,2 εκατομμύρια στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού με τη σύγχρονη προσφορά drones, προηγμένων πυραυλικών συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης κι άλλων τύπων πυροβολικού ο εχθρός επιχειρώντας να επιτεθεί δεν θα χάσει λιγότερους άνδρες από αυτούς που εμείς απωλέσαμε στο Β Παγκόσμιο. Κατά συνέπεια μια νέα επίθεση σε αυτή την κατεύθυνση ισοδυναμεί με θάνατο.

Αντίθετα το ν΄αφήσουμε την ομάδα μας στη Χερσώνα αυτό θα σήμαινε απλά απώλεια δυνάμεων. Πίσω από το ποτάμι δεν υπάρχουν γέφυρες η διάσχιση είναι υπό τα πυρά του αντιπάλου. Οι απώλειες θα ήταν κολοσσιαίες. Κατά συνέπεια η απόφαση απόσυρσης των σταρτιωτών μας από την επίθεση είναι η μόνη σωστή και από τακτικής άποψης σωστή. Εχθρικές δυνάμεις αρκετά σημαντικές θα παραμείνουν πίσω από το ποτάμι ενώ αυτές θα μπλοκαριστούν. Θα οφείλουν να διατηρήσουν αδρανείς στρατιωτικούς σχηματισμούς ενώ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες κατευθύνσεις. Την ίδια στιγμή σε αυτή την κατεύθυνση μπορούμε να μεταφέρουμε αυτό το μέρος των ετοιμοπόλεμων μονάδων από τις μάχες της Χερσώνα ίσως προς την κατεύθυνση ου Ντόνετσκ όπου επιθετικές επιχειρήσεις είναι σ΄εξέλιξη για να ολοκληρώσουν τελικά την απελευθέρωση της Λαικής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και να οδηγήσουν μια επιχείρηση στοχεύοντας να εξολοθρεύσουν τον αντίπαλο από γη ρώσικης καταγωγής. Βέβαια θα μπορούσαμε να φυλάξουμε για πολύ καιρό η Χερσώνα αλλά αυτό θα κόστιζε τεράστιες απώλειες σε πληθυσμό και στρατιωτικό δυναμικό. Κατά τη γνώμη θα ήταν μια απώλεια άνευ νοήματος. Είμαι σίγουρος ότι θα ξανάρθουμε στην Χερσώνα αλλά από την άλλη πλευρά.

Ανάλυση Ρώσου πολεμικού ανταποκριτή από το μέτωπο.

Επομένως η Χερσ;vνα προς το παρόν θα παραμείνει μια πρώτη νεκρή ουδέτερη ζώνη;

dimpenews.com

Back to top button