breaking newsΕλλάδα

Αποφασισμένη για κλιμάκωση η Άγκυρα: Δεσμεύει περιοχές μεταξύ Λήμνου και Άη Στράτη – Άσκηση με πραγματικά πυρά από το τουρκικό ναυτικό

Αποφασισμένη για κλιμάκωση είναι η Άγκυρα, με εντολές του Τούρκου προέδρου, Ρ.Τ. Ερντογάν.

Σύμφωνα, με νέα παράνομη NAVTEX, το τουρκικό ναυτικό θα πραγματοποιήσει άσκηση με πραγματικά πυρά, ανάμεσα στη Λήμνο και Άη Στράτη.

Η νέα πρόκληση έρχεται μερικές ώρες μετά από τις νέες απειλές του Ερντογάν και την παρουσίαση της stealth κορβέτας «Burgazada»

Άσκηση με πυρά νότια της Λήμνου έχει εξαγγείλει για τις 9 Νοεμβρίου η Τουρκία, που με σχετική NAVTEX, χωρίς να έχει την σχετική δικαιοδοσία, προχώρησε σε σχετική δέσμευση περιοχής μέσα στο FIR Αθηνών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το news.gr, ο σταθμός της Σμύρνης χωρίς να έχει την σχετική δικαιοδοσία εξέδωσε την NAVTEX 1089/18 με την οποία δεσμεύει την περιοχή μεταξύ Λήμνου και Άη Στράτη για τις 9 Νοεμβρίου από τις 6:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι για άσκηση με την χρήση όπλων.

Σημειώνεται πως το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Τουρκίας έχει εξαγγείλει πολυεθνική άσκηση από σήμερα και μέχρι τις 9 Νοεμβρίου.

Σε αυτή, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα συμμετάσχουν: Αλβανία, Αζερμπαϊτζάν, Μπαχρέιν, Τζιμπουτί, Μαρόκο, Γεωργία, Βρετανία, Ισπανία, Κατάρ, Κουβέιτ, Νιγηρία, Πακιστάν, Ρουμανία, Σενεγάλη, Σουδάν και Σαουδική Αραβία.

Χθες το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο με το τελευταίο απόκτημά του, την κορβέτα με χαρακτηριστικά stealth «Burgazada» που εντάχθηκε στο δυναμικό του, στο πλαίσιο τελετής κατά την οποία ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα βέλη κατά της Ελλάδας.

Back to top button