breaking newsΕλλάδα

Ε. Θεοχάρους για Κατσίφα: «Ανακάλυψαν νέα θεωρία, ότι αυτοκτόνησε»

 

Ούτε να θρηνήσουν δεν αφήνουν την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα οι Αλβανικές Αρχές, σύμφωνα με την πρόεδρο του κινήματος Αλληλεγγύη και ευρωβουλευτή, Ελένη Θεοχάρους, η οποία βρίσκεται από την Παρασκευή (2/11) στη Βόρεια Ήπειρο. Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, δολοφονήθηκε στις 28 Οκτωβρίου από την Αλβανική Αστυνομία στο χωριό Βουλιαράτες, στην Βόρεια Ήπειρο.

Σε δηλώσεις της στο Sigmalive, η κυρία Θεοχάρους, ανέφερε ότι δεν επιτρέπεται ο θρήνος στην οικογένεια γιατί πρέπει να τρέχουν από το χωριό, στα Τίρανα, ικετεύοντας και παρακαλώντας τις Αλβανικές Αρχές, για να παραλάβουν την σορό.

«Αστείες δικαιολογίες από τους Αλβανούς»

Οι Αλβανικές Αρχές, όπως σημειώνει η Κύπρια Ευρωβουλευτής, επικαλούνται αστείες δικαιολογίες και δεν παραδίδουν την σορό.

«Ήδη έχω έρθει σε επαφή με τον Fleckenstein, με τον εισηγητή της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας, της οποίας είμαι σκιώδης εισηγήτρια. Του έχω αναλύσει την κατάσταση και ελπίζω θα κινηθεί και αυτός μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας για να παραδοθεί η σορός», σημείωσε.

Η κυρία Θεοχάρους έκανε λόγο για βασανιστήρια εκ μέρους των Αλβανών και προσβολή των ηθών όλης της ανθρωπότητας.

«Τώρα ισχυρίζονται ότι αυτοκτόνησε»

«Δεν μπορεί να παρακρατείται η σορός γιατί σήμερα ανακάλυψαν την νεοφανή θεωρία ότι ο Κωνσταντίνος αυτοκτόνησε, με δυο σφαίρες μάλιστα. Πρόλαβε και πυροβόλησε στην καρδιά του δυο φορές…», ανέφερε.

Η ίδια έκανε λόγο για χλευασμό του προσώπου της από την Αλβανικά Μ.Μ.Ε γιατί επισκέφτηκε δυο φορές την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Δεν θα γίνει σύντομα η κηδεία

Ερωτηθείσα αν υπάρχουν ενδείξεις για το πότε θα παραδοθεί η σορός ώστε να τελεστεί η κηδεία, απάντησε:  «Όχι. Καμία ένδειξη. Όλα τα τηλεοπτικά ΜΜΕ από την Αθήνα έχουν ήδη φύγει γιατί έχουν απελπιστεί οι άνθρωποι, δεν μπορούν να περιμένουν άλλο».

Για να προσθέσει: «Η κηδεία δεν προβλέπεται να γίνει στο εγγύς μέλλον».

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος

Στο ερώτημα ποια είναι η εικόνα που έχει αποκομίσει για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα μετά και τα όσα έχουν ακουστεί γύρω από το πρόσωπο του από τα ΜΜΕ, η κυρία Θεοχάρους τόνισε:

«Για όλη την κοινότητα, για τον δήμο της Δρόπολης, για τον κάθε ελεύθερο άνθρωπο σε αυτή την περιοχή, ο Κωνσταντίνος ήταν ένας απλός πατριώτης. Δεν είχε καμία σχέση ούτε με ακροδεξιές ούτε με ακροαριστερές οργανώσεις. Δεν είχε σχέση με καμία οργάνωση. Ήταν ένα παιδί αφοσιωμένο στην οικογένεια του, στην κόρη του, στην προσπάθεια του να επιβιώσει. Ήταν ένας βιοπαλαιστής που προσπαθούσε να κερδίσει την ζωή και να βοηθήσει την πολυμελή οικογένεια του. Δεν έπαυε ωστόσο να νιώθει την ανάγκη να υψώνει την ελληνική σημαία κάθε φορά που είχαμε την 28η Οκτωβρίου. Είχε κατασκευάσει από μόνος ένα σταυρό μεγάλο στο σημείο που είχαν σκοτωθεί 15 φαντάροι το 1940 επάνω σε ένα ύψωμα, εκεί περίπου που τον έχουν σκοτώσει».

«Τον προκαλούσαν»

Σύμφωνα με την κυρία Θεοχάρους, η Αλβανική Αστυνομία εδώ και καιρό τον προκαλούσε ενώ συγκεκριμένα άτομα τον ύβριζαν και τον προπηλάκιζαν. «Δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει μέσα στο χωριό και από ακόμη και την ημέρα που είχε γίνει το κακό, αυτά όλα είχα προηγηθεί κατά συρροή», ανέφερε.

*Ολόκληρη η συνέντευξη της κυρίας Θεοχάρους στο Sigmalive στο σχετικό ηχητικό που επισυνάπτεται στην είδηση.

sigmalive.com

Back to top button