breaking newsΕλλάδα

Η κυβέρνηση και οι πολιτικοί ακούν αυτή τη φωνή ή τους έχει αποτρελάνει η εξουσία – Οι μαθητές βροντοφώναξαν και στην Πτολεμαΐδα: Η Μακεδονία δεν ξεπουλιέται

Πτολεμαΐδα: Δυναμικό Μαθητικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία – Τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο (φωτογραφίες-VIDEO)

«Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία» βροντοφώναξαν σήμερα εκατοντάδες μαθητές των σχολείων της Πτολεμαΐδας, που πήραν μέρος στο ειρηνικό αλλά δυναμικό μαθητικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που πραγματοποίησαν στην  κεντρική πλατεία της πόλης και στη μαχητική πορεία που ακολούθησε προς το Δημαρχείο του Δήμου Εορδαίας, τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή» και τον Εθνικό Ύμνο.

Οι μαθητές κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό διατράνωσαν την ελληνικότητα της Μακεδονίας, φωνάζοντας «Γερά – γερά στα χνάρια του Μελά», «Τους αγώνες και το αίμα δεν θα σβήσουν ένα ψέμα» και «Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία» και «Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία».

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης που αναγνώστηκε αναφέρονται τα εξής:

«Μαζευτήκαμε σήμερα στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας για να διαδηλώσουμε ειρηνικά αλλά και δυναμικά και να φωνάξουμε και να ακουστεί παντού πως η Μακεδονία είναι μόνο μια και είναι Ελλάδα. Είμαστε η νέα γενιά αυτού του τόπου και νοιώθουμε μέσα μας οργή και αγανάκτηση για τα τόσα ψέματα, για τα τόσα εγκλήματα σε βάρος της ιστορικής αλήθειας, σε βάρος της πατρίδας μας. Πως μπορείτε κύριοι να ξεπουλάτε τη γη μας; Να δίνετε το όνομά μας σε άλλους λαούς; Πως τολμάτε και παραδίνετε σε ξένους λαούς τα σύμβολά μας, τους ήρωές μας; Σας το φωνάζουμε για άλλη μια φορά: Σταματήστε να παραχαράσσετε την ιστορία.»

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και video:

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Back to top button