breaking newsΕλλάδα

Σήμερα η κηδεία Κατσίφα: Οι αλβανικές αρχές εμποδίζουν λεωφορεία από την Ελλάδα να φτάσουν στους Βουλιαράτες

Εκπρόσωποι βορειοηπειρωτικων σωματείων ζητούν παρέμβαση από το υπ. Εξωτερικών – Στους Βουλιαράτες αναμένονται 2.000 Βορειοηπειρώτες από την Ελλάδα

Στις 14:00 ώρα Ελλάδας θα πούνε το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα, οι γονείς, συγγενείς, φίλοι και περισσότεροι από 2000 ομογενείς και Ελλαδίτες που αναμένεται να φτάσουν στους Βουλιαράτες.

soros katsifa video 2

Ωστόσο με διάφορες προφάσεις οι αλβανικές αρχές στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς, απαγορεύουν την είσοδο στην Αλβανία λεωφορείων από Ελλάδα. Παράλληλα οδηγούν για άτυπες ανακρίσεις στελέχη βορειοηπειρωτικων οργανώσεων.

Την παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών ζητούν εκπρόσωποι βορειοηπειρωτικων σωματείων, ώστε να σταματήσουν τα προσχήματα των αλβανικών Αρχών και να φτάσουν γρήγορα και με ασφάλεια Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες στο χωριό για τη νεκρώσιμη ακολουθία.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου του χωριού από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο. Επικήδειους θα αναγνώσουν φίλοι του 35χρονου, ενώ το ηπειρωτικό μοιρολόι θα ακουστεί από τον γνωστό ερμηνευτή των τραγουδιών της Ηπείρου, Σάββα Σιάτρα.

Το σπίτι του 35χρονου ομογενούς πλημμύρισε από κόσμο που έφτασε για να συμπαρασταθεί στους δυο τραγικούς γονείς που έντεκα μέρες μετά τη δολοφονία του παιδιού τους, τους παρέδωσαν το άψυχο σώμα του για να το θάψουν.

Ο σπαραγμός και ο θρήνος της μάνας σκίζει όλη τη Βόρειο Ηπειρο. Ενα απόκοσμο ουρλιαχτό, ένα «όχι» ακούστηκε όταν χθες η νεκροφόρα με τη σορό του έστριψε την ανηφόρα προς το σπίτι της οικογένειας. Η ίδια δεν έφυγε λεπτό από το τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη φέρετρο του παιδιού της

.

Back to top button