breaking newsΕλλάδαθρησκεια

Όλο το παρασκήνιο: Πότε τα συμφώνησαν Τσίπρας – Ιερώνυμος – Τώρα βγαίνουν όλα στη φόρα

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συζητούσαν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας η οποία ανακοινώθηκε χθες και περιλαμβάνει 15 σημεία, για τρία ολόκληρα χρόνια.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο είχαν αναλάβει από την πλευρά της κυβέρνησης μαζί με τον γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου να καταγράφουν όλες τις απόψεις τις ενστάσεις και τις παρατηρήσεις της Εκκλησίας και στη συνέχεια να τις διαμορφώνουν προκειμένου οι δυο πλευρές να καταλήξουν στην τελική συμφωνία.

Κορυφαίοι υπουργοί δεν ήξεραν τίποτα!

Κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης οι οποίοι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο εμπλέκονται στην ιστορία αυτή δεν γνώριζαν τίποτα. Κι αυτό γιατί οι δυο πλευρές ήθελαν η διαδικασία να γίνει κάτω από απόλυτη μυστικότητα, χωρίς διαρροές οι οποίες θα έφερναν προβλήματα στην ολοκλήρωση των συνομιλιών, σύμφωνα με το newsit.gr.

Κάθε δυο μήνες υπήρχε συνάντηση μυστική ανάμεσα στον αρχιεπίσκοπο και τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να διαπιστωθεί η πρόοδος που υπήρχε σε όλα τα εκκρεμή θέματα καθώς η εκκλησία ήθελε να διασφαλίσει με τον καλύτερο τρόπο το νέο καθεστώς από το δημόσιο στο κοινό ταμείο.

Όπως αναφέρει το newsit.gr, το τελευταίο θέμα το οποίο προέκυψε ανάμεσα στις δυο πλευρές είχε να κάνει με το άρθρο 15 της συμφωνίας το οποίο αναφέρει ότι:

«Οι παραπάνω δεσμεύσεις των δύο μερών θα ισχύουν υπό την προϋπόθεση τήρησης της Συμφωνίας στο σύνολό της». Δηλαδή, η Εκκλησία ακόμα και την τελευταία στιγμή διασφάλισε ότι αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις, η συμφωνία θα πάψει να ισχύει.

 

 

.crashonline.gr

Back to top button