breaking newsΕλλάδα

Ζητούν αναγνώριση «Μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα και εισαγωγή «Σλαβομακεδονικής γλώσσας» στα σχολεία μας

 

Η Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στην Ελλάδα, όχι μόνο εκτός συνόρων, αλλά και εντός της Ελληνικής επικράτειας!

 

Η συγκεκριμένη συμφωνία οδηγεί στην ενθάρρυνση μιας ολιγομελούς ομάδας εγκάθετων του μηχανισμού προπαγάνδας των Σκοπίων, οι οποίοι ζουν στη Δυτική Μακεδονία (περιοχή Φλώρινας) και προχώρησαν ήδη στην επανασυγκρότηση ενός πολιτικού κόμματος «Σλαβομακεδόνων», με την πραγματοποίηση Συνεδρίου στην τοποθεσία Ξινό Νερό Φλώρινας!

Πρόκειται για το κόμμα «Ουράνιο Τόξο-Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία» το οποίο έχει γραφεία στην πόλη της Φλώρινας και στην οδό Στ. Δραγούμη 11.

Το κόμμα αυτό της δήθεν «μειονότητας των Σλαβομακεδόνων», στο συνέδριο του που ολοκληρώθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2018 αποφάσισε να λάβει μέρος στις Ευρωεκλογές και ζήτησε επιτακτικά από την Ελληνική κυβέρνηση, επικαλούμενο και την παρέμβαση της Ευρώπης, «να αναγνωριστεί η ύπαρξη Εθνικής Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα».

Επιπλέον, το Ουράνιο Τόξο ζητάει και «την εισαγωγή της Μακεδονικής Γλώσσας στη Δημόσια εκπαίδευση της Ελλάδος, στις περιοχές όπου αυτή ομιλείτε».

Όπως είναι αντιληπτό, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός των Σκοπίων, έχει αποθρασυνθεί από την Συμφωνία των Πρεσπών και ιδιαίτερα από το γεγονός ότι η Ελλάδα από τη συμφωνία αυτή παραχωρεί στα Σκόπια την Μακεδονική Εθνικότητα και την Μακεδονική Γλώσσα.

Προφανώς, δεν τους αρκούν αυτά και θέτουν πλέον ανοικτά, μέσω κύκλων που επηρεάζουν, ζήτημα «Εθνικής Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα»!

Δηλαδή, όχι μόνο μας πήραν, με την υπογραφή μας, τη γλώσσα, την παράδοση και τον πολιτισμό του Μακεδονικού Βασιλείου, του Μεγ. Αλεξάνδρου και του Φίλλιπου του Β’, αλλά έρχονται τώρα και στο εσωτερικό της Ελλάδος και δημιουργούν ανύπαρκτα προβλήματα «Σλαβομακεδονικής μειονότητας», με προφανή στόχο να πλήξουν την χώρα μας!

Το europost.grφέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ολόκληρη την απόφαση του 3 Συνεδρίου του «Ουράνιου Τόξου» , το οποίο έγινε στις 11 Νοεμβρίου στη Φλώρινα.

Το περιεχόμενό της είναι τόσο αποκαλυπτικό για τους ανθελληνικούς στόχους, που υπηρετούν οι συγκεκριμένοι κύκλοι, ώστε δεν χρειάζονται άλλες επεξηγήσεις.

Η απόφαση του Συνεδρίου έχει ως εξής:

Ένα Κεντρικό Συμβούλιο ανανεωμένο κατά 40%, μια ολιγομελής και πιο ευέλικτη Πολιτική Γραμματεία και εποικοδομητικός διάλογος για το παρελθόν, το παρόν το μέλλον του μακεδονικού κινήματος στην Ελλάδα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του 3ου Τακτικού Συνεδρίου της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στο Горно Врбени/Eksi Su/Ξινό Νερό Φλώρινας.

Το συνέδριο ενέκρινε επίσης την συμμετοχή του κόμματος στις επικείμενες ευρωεκλογές, υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρούνται συγκεκριμένες πολιτικές και οικονομικές προϋποθέσεις. Εξουσιοδότησε δε τα νέα όργανα να πάρουν την τελική απόφαση στις αρχές του νέου χρόνου και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας που μοιράζονται το όραμα για μια δημοκρατική Ελλάδα που θα σέβεται και θα προστατεύει την εθνική και γλωσσική διαφορετικότητα να συστρατευθούν με τους εθνικά Μακεδόνες σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Παράλληλα, εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο καλείται η χώρας μας:

1. Να αναγνωρίσει επιτέλους την εθνική μακεδονική της μειονότητα. 2. Να εισάγει τη μακεδονική γλώσσα στην δημόσια εκπαίδευση, στις περιοχές όπου αυτή ομιλείται. 3. Να επιτρέψει άμεσα την άνευ όρων επιστροφή των Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων, κλείνοντας έτσι οριστικά και αμετάκλητα ένα ανθρωπιστικό ζήτημα που αποτελεί παράλληλα και την τελευταία ανοικτή πληγή του εμφυλίου πολέμου. 4. Να προχωρήσει άμεσα στην νομιμοποίηση της Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού, όπως επιτάσσουν οι καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 5. Να χρησιμοποιήσει την εθνική και γλωσσική διαφορετικότητα ως φορείς ανάπτυξης, ειρηνικής συνύπαρξης και ευημερίας στα πρότυπα των όσων εφαρμόζονται ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι ως πηγές συνεχών και απαράδεκτων διακρίσεων.

Η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο θα ήθελε να απευθύνει τις θερμές τις ευχαριστίες σε όλα τα μέλη και τους φίλους του κόμματος που συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου παρά το γεγονός ότι αρκετοί προσκεκλημένοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στο χώρο λόγω συγκεκριμένων δυσκολιών (ασφυκτικός αστυνομικός κλοιός με έλεγχο ταυτοτήτων, “φιλικές παραινέσεις” και απειλές για να αποσυρθεί οπτικό υλικό που γνωστοποιούσε τη διεξαγωγή του συνεδρίου κ.α.)

Ευχαριστούμε επίσης την αντιπροσωπεία της ΟΑΚΚΕ που μας τίμησε με την παρουσία της για άλλη μια φορά, την Φιλελεύθερη Συμμαχία για τον χαιρετισμό της καθώς και την ευρωπαϊκή μας “οικογένεια” της European Free Alliance (EFA) και του Coppieters Foundation για την ειλικρινή και συνεχή υποστήριξη.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση!

Силно! Напред! Успех!

Το Γραφείο Τύπου της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο

Back to top button