breaking newsΕλλάδα

Γερμανικό πολεμικό πλοίο ξεφορτώνει στα νησιά μας λαθρομετανάστες

Πειστικές εξηγήσεις θα πρέπει να δώσουν οι Γερμανοί αλλά και η ελληνική κυβέρνηση για περιστατικό που έλαβε χώρα στο Αιγαίο. Γερμανικό σκάφος του ΝΑΤΟ μετέφερε στη Λέσβο μετανάστες, τους οποίους εμπόδιζε το ελληνικό Λιμενικό να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Την ίδια στιγμή που οι ελληνικές Αρχές τόσο σε επίπεδο πολιτικό όσο και σε επίπεδο Σωμάτων Ασφαλείας δίνουν έναν πολύ σκληρό αγώνα για να υπερασπιστούν τα σύνορά μας και να σταματήσουν τη βιομηχανία της λαθρομετανάστευσης προς την Ευρώπη, οι «σύμμαχοί» μας στο ΝΑΤΟ τον ακυρώνουν στην πράξη χρησιμοποιώντας ακόμη μια φορά «ανθρωπιστικά επιχειρήματα», τα οποία όμως δεν πείθουν.

Συγκεκριμένα στις 4 Ιουνίου ένα γερμανικό πολεμικό σκάφος, μέρος της νατοϊκής ναυτικής δύναμης που περιπολεί στα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα, πήρε την «πρωτοβουλία» να ρυμουλκήσει στη Λέσβο μια λέμβο με μετανάστες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του γερμανικού πολεμικού ναυτικού, το σκάφος «Berlin» πληροφορήθηκε ένα πιθανόν «επείγον γεγονός» βορειοανατολικά της Λέσβου. Κατά την άφιξή του το γερμανικό σκάφος βρήκε ένα πλοιάριο με μετανάστες. «Όταν οι άνθρωποι πήδηξαν στο νερό», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «και υπήρξε απειλή να κλιμακωθεί η ένταση, πάρθηκε η απόφαση να βοηθηθούν οι μετανάστες». Το σκάφος των μεταναστών ρυμουλκήθηκε σε παραλία της Λέσβου και 32 άτομα, όπως διευκρινίζεται, έφτασαν με ασφάλεια στην ακτή, ενώ το σκάφος «Berlin» συνέχισε την περιπολία του.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν, πολλά, όπως από πού «έμαθαν» οι Γερμανοί για το περιστατικό. Μήπως μέσω ΜΚΟ με ισχυρούς δεσμούς με την τουρκική πλευρά, που έχουν άμεση επικοινωνία με τους μετανάστες που ξεκινούν για τη χώρα μας; Και γιατί οι μετανάστες αποφάσισαν να πηδήσουν στη θάλασσα μόνον όταν είδαν το γερμανικό πολεμικό σκάφος;

Μήπως γιατί έτσι είχαν δασκαλευτεί από Γερμανούς, μέλη ΜΚΟ; Και το πιο σημαντικό από όλα: Γιατί δεν μετέφεραν τους μετανάστες πίσω στην Τουρκία και με ποιου άδεια τους αποβίβασαν στις ακτές της χώρας μας; Ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν τόσο από τη γερμανική πλευρά όσο και από τις αρμόδιες Αρχές!

Και δεν είναι πρώτη φορά που έχουμε τέτοιο περιστατικό. Και στο παρελθόν δανέζικο σκάφος της Frontex, παρακούοντας τις εντολές του Ελληνα συντονιστή, μάζεψε από τη θάλασσα και μετέφερε σε ελληνικό έδαφος μετανάστες.

Μήπως θα έπρεπε η ελληνική πλευρά να υποχρεώνει όσους έχουν τέτοιου είδους ανθρωπιστικές προτεραιότητες να τους κρατούν στα πλοία τους και να τους πηγαίνουν απευθείας στις χώρες τους;

dimokratianews
Back to top button