Διεθνή

Άμα κάνετε κάτι να το κάνετε καλά.. Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας δίπλα στη μενορά για Χάνουκα βάλτε και πορτρέτο του Αμερικανοεβραίου χασάπη της Κύπρου Χ. Κίσινγκερ: αν επέλθει πόλεμος Tουρκίας-Ελλάδας, η Τουρκία είναι πιο σημαντική για εμάς. Δεν υπάρχει αμερικανικός λόγος για τον οποίο οι Τούρκοι δεν πρέπει να κατέχουν το 1/3 της Κύπρου!

Άμα κάνετε κάτι να το κάνετε καλά.. Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας δίπλα στη μενορά για Χάνουκα βάλτε και πορτρέτο του Αμερικανοεβραίου χασάπη της Κύπρου Χ. Κίσινγκερ: αν επέλθει πόλεμος Tουρκίας-Ελλάδας,  η Τουρκία είναι πιο σημαντική για εμάς. Δεν υπάρχει αμερικανικός λόγος για τον οποίο οι Τούρκοι δεν πρέπει να κατέχουν το 1/3 της Κύπρου!

Το 2024 θα σηματοδοτηθούν 50 χρόνια από την εισβολή και την κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία.

Συνομιλία Χ. Κίσινγκερ και τότε προέδρου των ΗΠΑ Χ. Φόρντ: Στις 13.08.1974, σε συνομιλία τους εν μέσω εισβολής Tουρκίας στην Κύπρο, ο Κίσινγκερ ενημέρωσε τον Πρόεδρο Φορντ για την κατάσταση. Ο Κίσινγκερ περιέγραψε αρχικά τη διπλωματία: «Οι Τούρκοι βλέπουν ότι όσο περισσότερο παρατείνονται οι διαπραγματεύσεις τόσο πιο δύσκολη γίνεται η μονομερής στρατιωτική κίνηση».

Στη συνέχεια ο Κίσινγκερ περιέγραψε την τουρκική στρατηγική:
«Η τουρκική τακτική είναι σωστή – αρπάζουν ό,τι θέλουν και μετά διαπραγματεύονται με βάση την Κατοχή».

Ο Κίσινγκερ συνοψίζει τη θέση των ΗΠΑ: «Σίγουρα δεν θέλουμε έναν πόλεμο μεταξύ Tουρκίας και Ελλάδας, αλλά αν επέλθει, η Τουρκία είναι πιο σημαντική για εμάς. Δεν υπάρχει αμερικανικός λόγος για τον οποίο οι Τούρκοι δεν πρέπει να έχουν το ένα τρίτο της Κύπρου». Αυτό έγινε η επίσημη πολιτική των ΗΠΑ και παραμένει έτσι.

To είχα τύψεις πέθανε πλήρης ημερών ο άνθρωπος και δεν του κάναμε ένα πολιτικό μνημόσυνο να που ήρθε η ώρα..

dimpenews.com

Back to top button