breaking newsΚύπρος

Η Eκκωφαντική Kατάρρευση της Τουρκοδιζωνικής και ο Κωμικός Εμφύλιος Άντρου και Αναστασιάδη

του Σάββα Ιακωβίδη

 

Η τουρκοδιζωνική τους είναι η σωτήρια συνταγή για την αποτροπή ή είναι η σίγουρη μέθοδος για την ολοκλήρωση της τουρκοποίησης της Κύπρου;

Γνωρίζουν την απάντηση: Η διζωνική οδηγεί αφεύκτως και με τις δικές τους υποχωρήσεις στην τουρκοποίηση. Ούτε δύο κράτη, ούτε συνομοσπονδία, ούτε διχοτόμηση.

Η Τουρκία απαιτεί να κατακτήσει ξανά την Κύπρο. Οι ηγέτες μας γιατί επιμένουν να την διευκολύνουν σε αυτόν τον εθνικό εφιάλτη για τον Ελληνισμό της Κύπρου;

Η ωμή πραγματικότητα:

Από το 1956, οι Τούρκοι σχεδίασαν και μεθοδικά προωθούν την αρπαγή και πλήρη κατάκτηση της Κύπρου. Γιατί; Διότι τη θεωρούν ως κρίσιμο γεωπολιτικό και στρατηγικό εφαλτήριο για την υλοποίηση των νεο-οθωμανικών ονειρώξεών τους.

Η άλλη ωμή τραγικότητα: Οι ηγέτες της Κύπρου, από το 1960 μέχρι σήμερα, αρνούνται να δουν κατάματα τον πιο πάνω αταλάντευτο στόχο τουρκοποίησης και ισλαμοποίησης του κυπριακού Ελληνισμού.

Γιατί; Διότι έτσι βολεύονται! Αν δουν την «τουρκική κουφή», θα υποχρεωθούν να την αντιμετωπίσουν, να την ανακόψουν και να την εξουδετερώσουν. Δεν θέλουν! Διαφορετικά, άλλη, διεκδικητική, αγωνιστική και απελευθερωτική, όχι υποχωρητική, έπρεπε να ήταν η πολιτική τους.

Μετά την τουρκική εισβολή, ένας ήταν ο στόχος των Ελλήνων της Κύπρου:

Η απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό, δι’ όλων των μέσων. Αντ’ αυτού, ακολουθήθηκε η πρακτική των ολέθριων συνεχών υποχωρήσεων. Το παραδέχθηκε και ο κατ’ εξοχήν υποχωρητικός, Ν. Αναστασιάδης, μόλις την περασμένη Τετάρτη.

Προσφωνώντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είπε ότι «κάθε φορά που παραχωρούμε, προκειμένου να εξευρεθεί λύση (οι Τούρκοι) επανέρχονται για κάποια υπέρμετρα -με βάση τη δημοκρατία- δικαιώματα, είτε οι Τουρκοκύπριοι καθ’ υποβολήν της Τουρκίας να αξιώνουν περισσότερα».

Και διερωτήθηκε, απευθυνόμενος προς τους ευρωβουλευτές: «Πώς είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή η αξίωση για θετική ψήφο σε κάθε απόφαση των θεσμικών οργάνων;». Μα, ποιος τους την έδωσε; Ο ίδιος!

Αφού επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι επιθυμεί επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες, κατέληξε:

«Μια λύση πρέπει να είναι βιώσιμη και, για να είναι βιώσιμη, πρέπει να είναι λειτουργική και, για να είναι λειτουργική, δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτοί οι όροι όπως τους θέτει η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά.

Μια λύση που θα σέβεται απόλυτα τις προσδοκίες και ανησυχίες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, που θα δημιουργεί ένα λειτουργικό και βιώσιμο ομόσπονδο κράτος (…), κυρίαρχο και ανεξάρτητο, απαλλαγμένο από εξαρτήσεις τρίτων μέσα από επεμβατικά ή εγγυητικά δικαιώματα ή στρατούς κατοχής. Ένα ευρωπαϊκό κράτος, του οποίου η δομή, θεσμοί και λειτουργίες θα συνάδουν απόλυτα με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες».

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος υπογράμμισε ακόμη ότι το Κυπριακό είναι καθαρά πρόβλημα τουρκικής εισβολής και κατοχής, προσφυγοποίησης 200 χιλιάδων Ελλήνων, παραβίασης των τεσσάρων θεμελιωδών ελευθεριών της ΕΕ και άρνησης της Τουρκίας να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Τι ωραίες θέσεις!! Προκαλούμε ξανά: Πώς αυτές οι θέσεις συνάδουν με την τουρκοδιζωνική, η οποία παραβιάζει όλα τα πιο πάνω; Η απάντηση ήρθε από την Κύπρο:

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, κατηγορεί τον Πρόεδρο ότι φλερτάρει με λύση δύο κρατών και συνομοσπονδία, εγκατέλειψε την πεφιλημένη τους τουρκοδιζωνική, άλλα λέει και συζητά με ξένους και Τούρκους και άλλα λέει στους εθνοσυμβούλους. Γι’ αυτό και το ΑΚΕΛ δεν επιθυμεί να τον στηρίζει, επειδή δεν τον εμπιστεύεται πλέον.

Σε μιαν ακόμα εκδήλωση αγαστής συνεργασίας με το ΑΚΕΛ και ενίσχυσης του εκβιασμού του προς τον Αναστασιάδη να μην εγκαταλείψει την καταρρεύσασα τουρκοδιζωνική, ο Αβ. Νεοφύτου και δήθεν στυλοβάτης του Προέδρου, την περασμένη Τετάρτη, δήλωσε:

«Είναι η πρώτη φορά που θα το πω, για κάτι που συζητείται εντός Εθνικού Συμβουλίου: Στην τελευταία συνάντηση με τη Λουτ ήταν απαίτηση του Προέδρου Αναστασιάδη και της Κυβέρνησής μας να γίνει ρητή ονομαστική αναφορά, αν θα επαναρχίσει ο διάλογος, ότι το πλαίσιο λύσης, όχι απλώς τα ψηφίσματα, είναι η Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία». Νέα πισώπλατη μαχαιριά στον Αναστασιάδη.

Λοιπόν, ποιος περιπαίζει, ποιον; Αναστασιάδης, Αβέρωφ και Άντρος νομίζουν ότι σε αυτόν τον τόπο κατοικούν λωτοφάγοι ή άνοα αμνοερίφια;

Και οι τρεις αρνούνται να παραδεχτούν ότι η διζωνική, την οποία έκαναν παντιέρα για την τουρκοποίηση της Κύπρου, απέτυχε, κατέρρευσε και γι’ αυτό οι Τούρκοι επιμένουν ότι οι δύο πλευρές στο εξής πρέπει να αναζητήσουν άλλου είδους λύση, «εκτός του κουτιού». Φαίνεται πως ο Ν. Αναστασιάδης συζήτησε με τον φίλο του Άντρου, Τσαβούσογλου, περί δύο κρατών και συνομοσπονδίας.

Φαίνεται πως αντιλήφθηκε, επιτέλους, ότι η τουρκοδιζωνική τους εξεμέτρησε το ζην.

Ο κωμικός εμφύλιος και η γελοία αντιπαράθεση Άντρου-Αβέρωφ με τον Αναστασιάδη δεν μπορούν να συγκαλύψουν το κεφαλαιώδες ερώτημα, στο οποίο αποφεύγουν να απαντήσουν:

Η τουρκοδιζωνική τους είναι η σωτήρια συνταγή για την αποτροπή ή είναι η σίγουρη μέθοδος για την ολοκλήρωση της τουρκοποίησης της Κύπρου;

Γνωρίζουν την απάντηση: Η διζωνική οδηγεί αφεύκτως και με τις δικές τους υποχωρήσεις στην τουρκοποίηση. Ούτε δύο κράτη, ούτε συνομοσπονδία, ούτε διχοτόμηση.

Η Τουρκία απαιτεί να κατακτήσει ξανά την Κύπρο.

Οι ηγέτες μας γιατί επιμένουν να την διευκολύνουν σε αυτόν τον εθνικό εφιάλτη για τον Ελληνισμό της Κύπρου;

 

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/savvas-iakovidis/2562/i-ekkofantiki-katarrefsi-tis-tourkodizonikis-kai-o-komikos-emfylios-antrou-kai-anastasiadi

Back to top button