Διεθνή

Πόλεμος και .. Ειρηναίος!

Δεν τον ήθελαν τον Ειρηναίο ….. και Πόλεμος! Πόλεμος και .. Ειρηναίος!

Πόλεμος στους Αγίους Τόπους ……δεν τον ήθελαν τον Ειρηναίο και Πόλεμος. Λες; ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις…

Ο μαρτυρικός βίος του τ. ΠατριάρχηΙεροσολύμων Ειρηναίου (+10.1.2023) Έζησε έγκλειστος στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ως έκπτωτος πατριάρχης και με απόφαση συνοδική που τον υποβίβαζε στις τάξεις των απλών μοναχών… Κατά την εκλογή του ήταν ανεπιθύμητος από το Ισραήλ που δεν συνυπέγραφε την επικύρωση της ενθρόνισης του αναγνώρισής του..

Ο Ειρηναίος Α΄ (κατά κόσμον Εμμανουήλ Σκοπελίτης, Χώρα Σάμου, 17 Απριλίου 1939) ήταν Πατριάρχης Ιεροσολύμων από τις 13 Αυγούστου 2001 έως τις 24 Μαΐου 2005, οπότε και καθαιρέθηκε από Σύνοδο των Προκαθημένων της Ορθόδοξης Εκκλησίας για οικονομικά σκάνδαλα οίδιος το απέδωσε σε πλεκτάνη, που τον επανέφερε στις τάξεις των μοναχών. Αποκαταστάθηκε στον επισκοπικό βαθμό με τον τίτλο του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων στις 25 Ιουλίου 2019.

Ποιός έβαλε μπουρλότο στους Αγίους Τόπους;

Στις 13 Αυγούστου 2001 εξελέγη τελικά Πατριάρχης Ιεροσολύμων ο Ειρηναίος, με 7 ψήφους σε σύνολο 17. Η εκλογή του αναγνωρίστηκε από την αρχή από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη εκτός της κυβέρνησης του Ισραήλ.

Από τις 16 Φεβρουαρίου 2008 ο Ειρηναίος παρέμεινε έγκλειστος ως μάρτυρας στην κατοικία του εντός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, φρουρούμενος από ιδιώτες Άραβες και, με εντολή του νέου Πατριάρχη Θεόφιλου, δεν επιτρεπόταν ούτε η έξοδός του αλλά ούτε και η είσοδος επισκεπτών,πράγματα εξωφρενικά για την Ορθόδοξη Εκκλησία που αποτελούν τραγική σελίδα για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τον νυν πατριάρχη..

Στις 25 Ιουλίου 2019, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ήρε ομοφώνως την καθαίρεσή του από τις τάξεις των Μοναχών και τον αποκατέστησε στο αρχιερατικό αξίωμά του, με τον τίτλο του Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων.

..ο πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος ταξίδεψε στις 29 Αυγούστου 2019 στην Ελλάδα και νοσηλεύτηκε. Κατόπιν εισήχθη στο Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστηρίξεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Άγιος Πορφύριος», στο Δήλεσι Βοιωτίας όπου και φιλοξενήθηκε έκτοτε.

Εξεδήμησε προς Κύριον το πρωί της 10ης Ιανουαρίου 2023

Πόλεμος και .. Ειρηναίος!

Δεν τον ήθελαν τον Ειρηναίο ….. και Πόλεμος! λες; Ο Θεός είναι μυστήριος άγνωστες οι βουλές του…. δεν σημαίνει ότι η ανατροπή, εκθρόνιση και ο παραγκωνισμός του εξηγεί τη σημερινή αιματολουσία αλλά στα πνευματικά αίτια ίσως να συναριθμείται..

Ήταν το μεγαλύτερο πολιτικο-εκκλησιαστικό θρίλερ ”το όνομα του Ρόδου” στους κόλπους της Ορθοδοξίας .. πολύ παρασκήνιο παρακράτος πρακτοριλίκι διαπλοκή κ.α Kινηματογραφική ανατροπή…

Ποια δύναμη ζήτησε το κεφάλι του Ειρηναίου;

Πόλεμος και .. Ειρηναίος!

dimpenews.com

Back to top button