breaking newsΕλλάδα

Μνημόσυνο Κατσίφα: Ένταση στα σύνορα – Οδύνη στους Βουλιαράτες

Ελληνικές σημαίες κρατούσαν όσοι κατάφεραν να παρευρεθούν στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα – Ένταση προηγήθηκε στα σύνορα, όταν η ΕΛ.ΑΣ απώθησε ταξιδιώτες προς την Αλβανία και οι αλβανικές αρχές «μπλόκαραν» λεωφορεία – Προσαγωγές στελεχών της Ομόνοιας από τις αλβανικές αρχές

 

Σε κλίμα οδύνης έγινε το 40ήμερο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στις Βουλιαράτες.

Πάνω από 500 φίλοι, συγγενείς αλλά και απλοί πολίτες, που κατάφεραν να φτάσουν στις Βουλιαράτες, παρά το «μπλόκο» των αλβανικών αρχών, κρατούσαν ελληνικές σημαίες και έψαλλαν μαζί με τον ιερέα, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες και το βίντεο που δημοσίευσε το thessnews.gr.

Τραγική φιγούρα ήταν η μητέρα του ομογενή, που ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο γιος της δεν βρίσκεται κοντά της. Πάντως, μετά το τέλος του μνημοσύνου, στις Βουλιαράτες επικράτησε ηρεμία.

 Οι αλβανικές αρχές, ωστόσο, προ ολίγων ωρών συνέλαβαν καθοδόν από Χειμάρρα προς Βουλιαράτες, στο χωριό Γεωργουτσάτες τον πρόεδρο της Ομόνοιας Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη μαζί με αλλά στελέχη του παραρτήματος. Σημειώνεται ότι όλοι είναι μόνιμοι κάτοικοι της Βορείου Ηπείρου.mnimosino_kats

mnimosino_kats1
mnimosino_kats2

Ένταση στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας 

Νωρίτερα επικράτησε ένταση στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο φυλάκιο της Κακαβιάς, καθώς οι αλβανικές αρχές μπλόκαραν λεωφορεία με πολίτες που ήθελαν να παρευρεθούν στο μνημόσυνο.

Η αστυνομία έκανε εξονυχιστικούς ελέγχους και απαγόρευε στους πολίτες να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Οι αστυνομικοί δέχονταν ερωτήσεις για το εάν γνώριζαν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα και σε όσους απαντούσαν αρνητικά απαγόρευαν την πρόσβαση. Δυσκολίες αντιμετώπισαν και όσοι τον γνώριζαν – ανάμεσά τους και η αδερφή του- που χρειάστηκε να περιμένουν ώρες για να περάσουν τα σύνορα.

Ένταση επικράτησε την ώρα που πολίτες επιχείρησαν να δημιουργήσουν αλυσίδα μπροστά από το συνοριακό σταθμό, απωθήθηκαν από δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας. Εκεί οι αντέδρασαν ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο. Η ένταση διήρκησε περίπου 45 λεπτά, ενώ μετά από ένα αυτοσχέδιο μνημόσυνο, οι παρευρισκόμενοι έφυγαν.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα που παρεμποδίστηκαν να ταξιδεύσουν προς την Αλβανία, έκαναν με τη σειρά τους αλυσίδα για να εμποδίσουν την είσοδο στην Ελλάδα σε κάθε αλβανικό λεωφορείο και Ι.Χ.Ε. Τότε παρενέβη η ΕΛΑΣ και τους απώθησε.

Μνημόσυνο Κατσίφα - Ένταση στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Πρώτο Θέμα

Back to top button