breaking newsκοινωνία

Προεκτάσεις γύρω από την υπόθεση με τα ναζιστικά σύμβολα στις σακούλες του Jumbo

 Μέρες που είναι τα δώρα πρωταγωνιστούν πόσο μάλλον όταν πρόκειται για παιδικό παιχνίδι. Προέκυψε ένα θέμα με την απεικόνιση Ναζιστικών συμβόλων στη συσκευασία δώρου του ηλεκτρονικού καταστήματος της εταιρείας παιχνιδιών Jumbo.

 Η εταιρεία επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό. 

Το θέμα όμως έχει σοβαρές προεκτάσεις.

Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο

Αυτό που προκαλεί τον κοινό νου είναι πως, οι κολοσσοί της νέας εποχής επιδίδονται σε πειράματα κοινωνικής χειραγώγησης, για να μετρήσουν αντιδράσεις και να βελτιστοποιήσουν τις μεθόδους τους, ανενόχλητοι από κάθε έννοια δικαίου – δικαιοσύνης.προεκτάσεις Jumbo katanixis.gr

Στη χώρα μας (το παράδειγμα συμβαίνει να είναι από τη σκηνή της πολιτικής), ένα τεράστιο ΟΧΙ του λαού στο δημοψήφισμα Τσίπρα το 2015, μετατράπηκε σε ένα μεγαλοπρεπές ΝΑΙ, με τον δύστυχο Τσίπρα να λούζεται τις συνέπειες αυτής της πολιτικής εξαπάτησης.

Ο λαός μίλησε και στις επόμενες εκλογές τον έστειλε να γίνει…   Πρωθυπουργός.
Το πείραμα της κοινωνικής χειραγώγησης πέτυχε.

Όταν εμείς στηλιτεύσαμε τις πρακτικές της διαφήμισης του Jumbo, το σύστημα μας τζουβάλιαζε με τους μισαλλόδοξους, τους ρατσιστές που δεν δείχνουν ανοχή στη διαφορετικότητα.

Τότε του Jumbo το αυτί δεν ίδρωσε και πολλοί εκ των έσω μας κατηγόρησαν ακόμη και για γκρίζα διαφήμιση.

Τώρα που θίγεται το σύστημα από τις πρακτικές της εταιρείας Jumbo, και δημιουργεί θόρυβο στα μέσα που τόσο καλά ξέρει να χειρίζεται, η εταιρεία με μια λιτή ανακοίνωση “πετάει την μπάλα στην κερκίδα” και τελειώνει με συνοπτικές διαδικασίες την υπόθεση.

Το φαινόμενο της κοινωνικής μηχανικής στην εποχή των κοινωνικών δικτύων

Τι χρειάστηκε για να πετύχει το πείραμα του δημοψηφίσματος; Τα υλικά απλά η μεθοδολογίες παραδοσιακές τα μέσα εξελιγμένα:

Ένας ήρωας τσαμπουκας (Βαρουφάκης) που θα θυσιαστεί και θα δούμε στο μέλλον με ποιο αντάλλαγμα, μια “πρέζα” φόβος (capital controls), πόλωση (αν δεν είσαι μαζί μας είσαι φασίστας), ένα τεχνητό αδιέξοδο (εκείνοι απέτυχαν δώστε μας μια ευκαιρία) και φυσικά η εξαιρετική χρήση της δημοσιογραφίας (ΕΡΤ, Αυγή, Εποχή, Left.gr, Lifo.gr και όλο το σύστημα ξαφνικά “παίζει” Τσίπρα) της τέχνης (Λαζόπουλος, Ελληνοφρένεια), και των social media (το βαθύ τουίτερ είναι γνωστό πως είναι αριστερόστροφο).

Στην περίπτβσή μας τι χρειάζεται το Jumbo για να τη “βγάλει καθαρή”; Ταχύτατη αντίδραση, στακάτο και ειλικρινή λόγο και κάποιον για να ρίξει την ευθύνη.

Τελικά ποιος φταίει για την υπόθεση των Ναζιστικών συμβόλων στη συσκευασία δώρου των Jumbo;

Διαπράχθηκε κάποιο αδίκημα; Θα επέμβει κάποιος εισαγγελέας; Θα υποβάλει μήνυση κάποια καινοφανής συλλογικότητα;

Η εταιρεία δείχνει τον ένοχο (η επισήμανση δική μας):

H συγκεκριμένη σακουλίτσα δώρου επωλείτο στα καταστήματα μας χωρίς να έχει γίνει αντιληπτό ούτε από τον αγοραστή, ούτε από τους πελάτες μας που την αγόραζαν για πολύ καιρό ότι μια σφραγίδα και ένα γραμματόσημο εποχής μπορούσε να δημιουργήσει λάθος συνειρμούς. Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από πελάτη και μας υποδείχθηκε αποφασίστηκε να αποσυρθεί και να καταστραφεί”.

Σε απλή μετάφραση ο αγοραστής (η εταιρεία Jumbo) δεν αντιλήφθηκε το επίμαχο Ναζιστικο σύμβολο και μόλις το πληροφορήθηκε, αμέσως κατέστρεψε όλη την παρτίδα!
Στην ερώτηση όμως: Τελικά ποιος φταίει για την υπόθεση των Ναζιστικών συμβόλων στη συσκευασία δώρου των Jumbo; Διαπράχθηκε κάποιο αδίκημα; Θα επέμβει κάποιος εισαγγελέας; Θα υποβάλει μήνυση κάποια καινοφανής συλλογικότητα; απάντηση δεν πήραμε.

Ποιες μπορεί είναι οι προεκτάσεις του θέματος;

Σημειώσαμε στην αρχή του άρθρου πως προκαλεί τον κοινό νου το πως οι οικονομικοί κολοσσοί της νέας εποχής επιδίδονται σε πειράματα κοινωνικής χειραγώγησης, για να μετρήσουν αντιδράσεις και να βελτιστοποιήσουν τις μεθόδους τους, ανενόχλητοι από κάθε έννοια δικαίου – δικαιοσύνης.

Στο φιάσκο με τη σακούλα δώρου που είχε πάνω Ναζιστικά σύμβολα το προκλητικό είναι πως η εταιρεία με μια εξοργιστική κυνικότητα ρίχνει το φταίξιμο

α) στους πελάτες της!!! Ξαναδιαβάζουμε την απάντηση και αλλάζουμε την επισήμανση: “H συγκεκριμένη σακουλίτσα δώρου επωλείτο στα καταστήματα μας χωρίς να έχει γίνει αντιληπτό ούτε από τον αγοραστή, ούτε από τους πελάτες μας που την αγόραζαν για πολύ καιρό ότι μια σφραγίδα και ένα γραμματόσημο εποχής μπορούσε να δημιουργήσει λάθος συνειρμούς.

β) σε αυτούς που το παρατράβηξαν και θεώρησαν πως η σβάστικα, ο Χίτλερ και ο Ναζιστικός αετός παρερμηνεύτηκαν ως.. Ναζιστικά σύμβολα:
Ξανά-ματά-διαβάζουμε την απάντηση και αλλάζουμε την επισήμανση:

“H συγκεκριμένη σακουλίτσα δώρου επωλείτο στα καταστήματα μας χωρίς να έχει γίνει αντιληπτό ούτε από τον αγοραστή, ούτε από τους πελάτες μας που την αγόραζαν για πολύ καιρό ότι μια σφραγίδα και ένα γραμματόσημο εποχής μπορούσε να δημιουργήσει λάθος συνειρμούς

Αγαπητό Jumbo, σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία τα καταφέρνεις μια χαρά και πλουτίζεις. Το διευθυντήριο της Νέας Εποχής για να αφήσει τον οποιονδήποτε να θησαυρίζει, απαιτεί συμμόρφωση και ενεργή συμμετοχή στα σχέδιά του.

Όποιος δεν παίζει το παιχνίδι τους συντρίβεται, εξουθενώνεται και διαγράφεται.
Το παιδικό παιχνίδι σε λάθος χέρια αποτελεί την ιταμότερη μορφή προπαγάνδας, ελέγχου του νου και της συνείδησης ακόμα.

Όταν η Νέα εποχή επιβάλλει την ομοφυλοφιλία, στυγνά και απάνθρωπα μέσω των παιδικών παιχνιδιών δεν μπορείς αγαπητό Jumbo να αρνηθείς να τα πουλήσεις.
Όταν οι ινστρούχτορες της Νέας Τάξης πραγμάτων απεργάζονται την Ισλαμοποίηση της Ελλάδας, στυγνά και απάνθρωπα στην απροστάτευτη παιδική ψυχούλα γίνεσαι αγαπητό Jumbo απλά συνένοχο. 

Ευχόμαστε μόνον όλα αυτά να μην είναι δικές σου ιδέες και πεποιθήσεις, γιατί τότε αγαπητό Jumbo ο μόνοςένοχος θα είσαι εσύ.
Ο Θεός βοηθός.

Χριστός Ετέχθη.

Σάλος με σακούλες του Jumbo που απεικονίζουν τον Χίτλερ και ναζιστικά σύμβολα – Τι απαντά η εταιρεία

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός πως σακούλες που πωλούσαν τα καταστήματα Jumbo το πρόσωπο του Χίτλερ και ναζιστικά σύμβολα.

Συγκεκριμένα, στην πάνω δεξιά γωνία υπάρχει το επίμαχο γραμματόσημο με το πρόσωπο του Χίτλερ, καθώς και σφραγίδα που εικονίζει τον ναζιστικό αετό και τη σβάστικα.

Μετά τις αντιδράσεις και τη διάσταση που πήρε το θέμα στο διαδίκτυο, η εταιρεία απέσυρε την εν λόγω δωροσακούλα. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «η συγκεκριμένη σακουλίτσα δώρου επωλείτο στα καταστήματα μας χωρίς να έχει γίνει αντιληπτό ούτε από τον αγοραστή, ούτε από τους πελάτες μας που την αγόραζαν για πολύ καιρό ότι μια σφραγίδα και ένα γραμματόσημο εποχής μπορούσε να δημιουργήσει λάθος συνειρμούς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Jumbo:

“Αναφορικά με δημοσίευμα που αναφέρεται σε αισθητική απεικόνιση σακουλίτσας δώρου από τα καταστήματα και το eshop μας, η Jumbo AEE διευκρινίζει τα κάτωθι:

– H συγκεκριμένη σακουλίτσα δώρου επωλείτο στα καταστήματα μας χωρίς να έχει γίνει αντιληπτό ούτε από τον αγοραστή, ούτε από τους πελάτες μας που την αγόραζαν για πολύ καιρό ότι μια σφραγίδα και ένα γραμματόσημο εποχής μπορούσε να δημιουργήσει λάθος συνειρμούς.

– Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από πελάτη και μας υποδείχθηκε αποφασίστηκε να αποσυρθεί και να καταστραφεί”.

jumbo1.jpg

 

Back to top button