breaking newsΕλλάδα

Σε παράκρουση η Άγκυρα: «Δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα στη Μπλε Πατρίδα μας» – Ερντογάν και Ακάρ διεκδικούν Αιγαίο-Α.Μεσόγειο

 

Παραληρούν ξανά οι Τούρκοι απειλώντας για τετελεσμένα στην ”Μπλε Πατρίδα” τους, όπως αποκαλούν το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν και ο υπουργός άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, προχώρησαν σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά Ελλάδας και Κύπρου.

Την στιγμή που οι ενεργειακές εξελίξεις τρέχουν και η Άγκυρα γνωρίζει πως είναι εκτοπισμένη και χωρίς ελπίδα σε μερίδιο, δημιουργεί σκηνικό έντασης στην περιοχή σε μια προσπάθεια να καθυστερήσει τις εξελίξεις και με τη βία να υφαρπάξει τα πολύτιμα αυτά εδάφη.

Ωστόσο, στην περιοχή επιχειρούν πολυάριθμες στρατιωτικές δυνάμεις από Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και ΗΠΑ, οι οποίες δεν θα επιτρέψουν καμία απειλή από το καθεστώς του παρανοϊκού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το δόγμα της Τουρκίας επί των θαλασσών της επανέλαβε ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στη σύνοδο κορυφής σήμερα της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι δεν θα αποδεχτεί κανένα τετελεσμένο στην 462 τετραγωνικών χιλιομέτρων Μπλε Πατρίδα, που περιλαμβάνει το Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως ανέφερε:

«Παρακολουθούμε από κοντά όλες τις εξελίξεις στην 462 τετραγωνικών χιλιομέτρων Μπλε Πατρίδα μας, στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.Θα προστατεύσουμε με αποφασιστικότητα τα ιστορικά δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας και της «ΤΔΒΚ» στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Δεν πρόκειται ποτέ να επιτραπεί χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας κανένα βήμα και κανένα τετελεσμένο στη Μπλε Πατρίδα μας».

Ερντογάν: Η Κύπρος μας οδήγησε στην ανάπτυξη της αμυντική μας βιομηχανίας

«Λόγω της Κύπρου η Τουρκία κατασκεύασε την αμυντική της βιομηχανία», δήλωσε στη σύνοδο για την αμυντική βιομηχανία ο Τουρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέροντας ότι «ο κακός γείτονας μας έκανε ιδιοκτήτες», αναφέρουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Στην ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι οι χώρες που δεν είναι ισχυρές στην αμυντική τεχνολογία δεν μπορούν να αντικρύσουν το μέλλον τους με ασφάλεια και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας θα εργαστούν ώστε να υλοποιηθεί το όραμα για μια Τουρκία με παγκόσμια ισχύ.

«Πάντοτε μας έλεγαν το κογκρέσο δεν δίνει άδεια. Αυτό το ζήσαμε και με την Κύπρο. Μετά την Κύπρο κερδίσαμε τον ASELSAN (τουρκική αμυντική βιομηχανία Τουρκίας). Ο κακός γείτονας μας έκανε να τον αποκτήσουμε. Πλέον ξεκινήσαμε εξαγωγές», ανέφερε.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι και για τα ελικόπτερα ΑΤΑΚ: «Τα ελικόπτερα ΑΤΑΚ μετατράπηκαν σε ένα από τα πιο σημαντικά αεροσκάφη μας. Ενώ φτάσαμε σε σημείο παραγωγής πυραύλων όπως οι Κασίργκα και Μπόρα, συνεχίζονται οι εργασίες μας για νέα μοντέλα».

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης και το όνομα των νέων ελικοπτέρων Τ625 που κατασκεύασε η Τουρκία: «Γκιοκμπεϊ », δηλαδή «Κύριος Ουρανός» στα ελληνικά.

 

.pentapostagma.gr/

Back to top button